Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέα φωτιά στα Βαλκάνια: Πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας ζητά ανάκτηση εδαφών από την Ουκρανία





«Το εδαφικό ζήτημα» επανέφερε με δηλώσεις του ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε, ζητώντας να επανεισαχθεί στην ατζέντα η ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών που κατέχει η Ουκρανία.

Ο Αντριάν Ναστάζε, μιλώντας στην ειδική εκπομπή «Πόλεμος στην Ουκρανία» που μεταδόθηκε ζωντανά από τον ρουμανικό τηλεοπτικό σταθμό Gândul, αναφέρθηκε στο «εδαφικό ζήτημα».
«Ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών»

Ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας αναφέρθηκε στην «ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών από την Ουκρανία».

«Λαμβάνοντας υπόψη συνολικά το παγκόσμιο πλαίσιο και την επαναχάραξη των σφαιρών ισχύος και επιρροής στον παγκόσμιο χάρτη, είναι μια καλή στιγμή για να τεθεί στην ημερήσια διάταξη -μετά το τέλος του πολέμου – το θέμα των ρουμανικών εδαφών;», ρωτήθηκε ο Αντριάν Ναστάζε από τον δημοσιογράφο.

«Το θέμα το οποίο σχετίζεται με τα ρουμανικά εδάφη που κατέχει η Ουκρανία πρέπει να επιβεβαιωθεί, πρέπει να ανακληθεί και να επανεισαχθεί στην ατζέντα μιας σχέσης με την Ουκρανία. Μόλις τελειώσει αυτή η σύγκρουση, η Ουκρανία θα βρεθεί σε μια λεπτή κατάσταση (…), τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας.

«Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα, να τα επιβεβαιώσουμε και σε αυτή τη βάση να διατηρήσουμε πιθανώς μια συγκεκριμένη κατάσταση», πρόσθεσε.
Καταδικάστηκε για διαφθορά

Ο Αντριάν Ναστάζε, πρωθυπουργός της Ρουμανίας την περίοδο 2000-2004, είχε καταδικαστεί τελεσίδικα από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας σε φυλάκιση δύο ετών για διαφθορά.

Ο πρώην πρωθυπουργός είχε κατηγορηθεί ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, καταχράστηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που πρόσφεραν εταιρείες και επιχειρηματίες οι οποίοι είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε συμπόσιο.

Πηγή: www.in.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια