Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απογευματινά χειρουργεία: Με κάλυψη ΕΟΠΥΥ, ποσοστό συμμετοχής και ξεχωριστή αμοιβή γιατρού


Απογευματινά χειρουργεία: Με κάλυψη ΕΟΠΥΥ, ποσοστό συμμετοχής και ξεχωριστή αμοιβή γιατρού


Αλλαγές της τελευταίας στιγμής φαίνεται ότι περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που αναμένεται εδώ και μέρες να προωθηθεί, αλλά παίρνει παράταση λόγω των τροποποιήσεων που γίνονται.


Στο πολυνομοσχέδιο που θα περιέχει αλλαγές στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στον ΕΟΠΥΥ, αναμένεται να θεσμοθετηθούν και τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με τα όσα έχει περιγράψει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.



Αρχικά στα απογευματινά χειρουργεία, με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας, οι ασθενείς που θα πήγαιναν στο ΕΣΥ θα πλήρωναν όλη την επέμβαση και τη νοσηλεία από την τσέπη τους. Μάλιστα με βάση τις διευκρινίσεις που είχε δώσει ο υπουργός Υγείας, οι πάσχοντες που θα χειρουργούνταν το απόγευμα στα δημόσια νοσοκομεία, θα είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και τις ιδιωτικές ασφάλειές τους.



Όμως σύμφωνα με τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ο ΕΟΠΥΥ θα καλύπτει τα χειρουργεία, αφού όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας, τα απογευματινά χειρουργεία θα καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ όπως γίνεται σήμερα στις ιδιωτικές κλινικές και ο ασθενής θα πληρώνει τη νόμιμη συμμετοχή, ενώ θα πληρώνει ξεχωριστά και την αμοιβή του γιατρού.

Πηγή: www.ethnos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια