Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δένδιας: Στο Μπερντιάνσκ ο Έλληνας πρόξενος της Μαριούπολης




Στις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την προστασία των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία αναφέρθηκε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας

Χωρίς προβλήματα εξελίσσεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στη Βουλή, η αυτοκινητοπομπή βρίσκεται στο Μπερντιάνσκ καθ' οδόν για τη Ζαπορίζια.



Στις διπλωματικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με στόχο την προστασία των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία αναφέρθηκε στη Βουλή ο Νίκος Δένδιας.

Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών έδωσε το στίγμα της αυτοκινητοπομπής με τον Έλληνα πρόξενο στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, λέγοντας ότι βρισκόταν στην πόλη Μπερντιάνσκ, καθοδόν προς τη Ζαπορίζια.

«Θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του τις ημέρες αυτές στην Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας όπως και η παρουσία του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου στην Μαριούπολη και του Δημήτρη Δόχτση Γενικού Προξένου μας στην Οδησσό, τιμούν την πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας», είπε, απονέμοντας εύσημα για το γεγονός ότι επέλεξε να μείνει μέχρι τέλους στη Μαριούπολη, παρότι είχε ερωτηθεί στην προηγούμενη αποστολή αν θα ήταν καλύτερα να αποχωρήσει.



«Είχα επισκεφθεί Οδησσό και Μαριούπολη πριν από τον πόλεμο, προσπάθησα να δηλώσουμε την παρουσία ομογένειας και να την προστατεύσουμε κατά το δυνατό. Θρήνησε και θρηνεί θύματα, απόλυτο αριθμό θα έχουμε μετά το τέλος τραγωδίας», επισήμανε ο Νίκος Δένδιας και υπογράμμισε ότι η θέση της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία βασίζεται σε 3 αρχές: το ανθρωπιστικό δίκαιο, την αρχή εδαφικής ακεραιότητας κρατών και συμπόρευση με συμμάχους και εταίρους σε ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε και στη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερτογάν στην Κωνσταντινούπολη, λέγοντας ότι ήταν μια άτυπη συνομιλία για την οποία ο πρωθυπουργός είχε την ευαισθησία να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς. Ως εκ τούτου δεν κρατήθηκαν πρακτικά ούτε υπήρξαν συμπεράσματα.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός τήρησε τις απόλυτες θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αλλά έχουμε συμφωνήσει ότι οι γραμμές επικοινωνίας πρέπει να υπάρχουν και αλίμονο αν δεν συζητάμε», είπε.


Πηγή: www.cnn.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια