Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κοροναϊός: Φρένο στην άρση των μέτρων έως την Πρωτομαγιά – Πώς θα κάνουμε Πάσχα






Πηγή:








Μεταξύ άλλων παραμένει η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους


Φρένο στην άρση των μέτρων του κοροναϊού έβαλε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση της επιτροπής είναι να παραμείνουν τα μέτρα ως έχουν έως και την Πρωτομαγιά με πιθανή μέρα χαλάρωσης της επόμενη, δηλαδή στις 2 Μαΐου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το Πάσχα θα ισχύσουν όσα μέτρα είναι ακόμα σε ισχύ.

Ετσι λοιπόν παραμένει η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους αλλά και το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η συνεδρίαση της επιτροπής έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση των δεικτών της πανδημίας με τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά πάνω από τις 20.000.

Την ίδια ώρα παρατηρείται αύξηση και στις νοσηλείες περίπου 40% πάνω από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η πίεση στις εφημερίες των νοσοκομείων της Αττικής γίνεται όλο και πιο έντονη.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έχει ζητήσει από τους ειδικούς να τοποθετηθούν συνολικά πάνω στο χρονοδιάγραμμα της άρσης των τελευταίων περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας που έχει καταθέσει η κυβέρνηση και το οποίο έχει ημερομηνία έναρξης την 1η Απριλίου και λήξη την 31η Αυγούστου του 2022.
Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Στόχος της κυβέρνησης είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού να καταργηθεί παντού όσο πλησιάζει το καλοκαίρι, έτσι ώστε να μην υπάρχουν περιορισμοί τόσο για τους εμβολιασμένους Έλληνες πολίτες που πρέπει να το επιδεικνύουν παντού, όσο και για τους τουρίστες που θα επισκεφτούν τη χώρα μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ισχυρή πιθανότητα το πιστοποιητικό εμβολιασμού να μην καταργηθεί με μιας σε όλους τους χώρους, αλλά αρχικά στους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.
Πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση

Το παραπάνω μέτρο πέραν από τους εμβολιασμένους οι οποίοι δεν θα χρειάζεται να επιδεικνύουν το σχετικό έγγραφο πια, θα αφορά (κυρίως) τους ανεμβολίαστους οι οποίοι θα αποκτήσουν πρόσβαση σε χώρους από τους οποίους ήταν αποκλεισμένοι ή χρειάζονταν η επίδειξη rapid test (48 ωρών).




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια