Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου για τη μεσολάβησή του



Ο Αντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τηλεφωνικά τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε σήμερα την Τουρκία για τις προσπάθειες που κάνει να βοηθήσει την Ουκρανία.

Όπως ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Μπλίνκεν συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ο υπουργός Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Τουρκία για τη δέσμευσή της στην εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, καθώς και για τις προσπάθειές της να βοηθήσει την Ουκρανία σε αυτήν την ώρα ανάγκης», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Ζελένσκι



Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στον οποίο είπε ότι η Άγκυρα καταβάλλει «εντατικές» διπλωματικές προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί γρήγορα κατάπαυση του πυρός. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για να οργανώσει μια συνάντηση μεταξύ του Ζελένσκι και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Φίλος της Ουκρανίας»

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Ζελένσκι ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Ερντογάν για τη «σημαντική υποστήριξη» που του προσφέρει. «Είχα συνομιλίες με έναν φίλο της Ουκρανίας, τον πρόεδρο Ερντογάν», έγραψε, σημειώνοντας ότι συζητήθηκε «η πρόοδος του αγώνα του λαού εναντίον της συνεχιζόμενης επίθεσης» αλλά και «τρόποι για να ενισχυθεί ο ειρηνικός διάλογος».

Πηγή:www.in.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια