Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δημήτρης Λιγνάδης: Οι φωτογραφίες και οι σοκαριστικοί διάλογοι με νεαρούς που βάζουν «φωτιά» στη δίκη του





Δείτε αναλυτικά τις συνομιλίες με νεαρούς - Ποιοι θα καταθέσουν υπέρ του και ποιοι εναντίον του στο δικαστήριο Με διαρκείς εντάσεις, σημαντικά στοιχεία που τίθενται προς εξέταση αλλά και τους μάρτυρες σε αναμονή προκειμένου να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν σχετικά με μια υπόθεση σόκαρε πριν από ένα χρόνο το πανελλήνιο, προκαλώντας παράλληλα σεισμό στον χώρο του ελληνικού θεάτρου, διεξάγεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η πολύκροτη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για τρεις βιασμούς ανηλίκων και ενός ενήλικα.



Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Απριλίου μετά την τελευταία, επεισοδιακή συνεδρίαση με τον συνήγορο του κατηγορούμενου, Αλέξη Κούγια, να επιχειρεί να αποδομήσει την αξιοπιστία των μαρτύρων, φθάνοντας μάλιστα στο ακραίο σημείο να κατηγορεί δημοσιογράφους και δικηγόρους για στημένη υπόθεση, και τον δικηγόρο της πολιτικής αγωγής, Γιάννη Βλάχο, να καταθέτει αίτημα για την λεπτομερή εξέταση πορνογραφικού υλικού με ανήλικους το οποίο συμπεριλαμβανόταν μεν στους ψηφιακούς δίσκους που εστάλησαν από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στις ανακριτικές αρχές, δεν έχει φθάσει ωστόσο σε εκτυπωμένη μορφή στην έδρα προκειμένου να αξιολογηθεί εμπεριστατωμένα.






Το συγκεκριμένο υλικό είναι καταγεγραμμένο στην έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης του αρμόδιου τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας και προήλθε από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και του αδελφού του Γιάννη Λιγνάδη, περίπου δέκα ημέρα μετά τη σύλληψή του. Προέρχεται από το κινητό του κατηγορούμενου, που κατασχέθηκε στο σπίτι του αδελφού του και παρότι είχε διαγραφεί ανακτήθηκε μέσω iCloud αλλά και από ένα USB (στικάκι) που βρέθηκε στο γραφείο του ηθοποιού. Ανάμεσα στις 44 συνολικά φωτογραφίες που έχουν ανακτηθεί από τη συσκευή κινητής τηλεφωνίας, κάποιες από τις οποίες έχει στη διάθεσή του το protothema.gr αλλά δεν δημοσιεύονται καθώς περιέχουν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ανήλικων κατά πάσα πιθανότητα ατόμων, υπάρχει μία που απεικονίζει τον Δημήτρη Λιγνάδη ξαπλωμένο στο κρεβάτι αγκαλιά με ένα νεαρό αγόρι αλλά και γυμνές σέλφι του ίδιου νεαρού που συνοδεύονται από μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου. Οι παραπάνω φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί, όπως προκύπτει από την έκθεση, κατά τα έτη 2018 έως 2020.









Στο USB υπήρχαν οκτώ επιπλέον φωτογραφίες αλλά και δύο βίντεο με άνδρες, των οποίων τα πρόσωπα δεν φαίνονται, που επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις χρησιμοποιώντας μάλιστα διάφορα μεταλλικά αντικείμενα – βοηθήματα, παρόμοια με αυτά που είχε περιγράψει στην κατάθεση του ο Νίκος Σ. Είναι επίσης καταγεγραμμένες χιλιάδες συνομιλίες του Δημήτρη Λιγνάδη, από διάφορες εφαρμογές επικοινωνίας (messener, chat, MSN κ.α.) οι οποίες χρονολογούνται από τις 3/1/2011 έως τις 9/3/ 2012. Το περιεχόμενο πολλών από τις παραπάνω συνομιλίες, στις οποίες ο κατηγορούμενος εμφανίζεται με το όνομα dimitris lamda 1 είναι ερωτικού – σεξουαλικού περιεχομένου και παραπέμπουν σε επικοινωνίες με στόχο το «ψάρεμα» ερωτικών συντρόφων τα στοιχεία των οποίων ωστόσο δεν προκύπτουν καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν κωδικά ψευδώνυμα.

Σε μία από τις 546 συνομιλίες που έχει κάνει ο Λιγνάδης, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, με τον χρήστη G WRX προκύπτει γίνεται ο εξής διάλογος:



dimitris lamda 1: «Από πότε “φασώνεσαι”;»
G WRX: «Από 15. Εσύ;»
dimitris lamda 1: «Κάπου εκεί αλλά εγώ με απ’ όλα».
G WRX: «Βασικά με κορίτσι στα δεκατέσσερα αλλά με αγόρι στα 15. Δηλαδή είμαι ξεπαρθενιασμένος από κορίτσι πρώτα. Αυτό εννοώ…’Οχι κορίτσι»
dimitris lamda 1: «Αχά -μια χαρά»
G WRX: «Εσύ με πίτα απ’ όλα κατευθείαν; Anyway; Έχεις φίλο;»
dimitris lamda 1: «Όχι. Φίλες και φίλους».
G WRX «Εννοώ boyfriend, έξυπνε»
dimitris lamda 1: «Μα... σού απάντησα... χαζέ!»
G WRX «Α κατάλαβα έχεις...Κι εγώ. Μαλακία, μπλέξιμο. Εγώ δύο άντρες. Εσύ έναν και μία;»
dimitris lamda 1Q «Παίζω με πολλά. Πού και πού αράζω. Και μετά...πάλι. Αν και έχω βαρεθεί.
G WRX: «Εγώ έχω έναν βασικό 2 χρόνια Λονδίνο και έναν New Barcelona
dimitris lamda 1:«Πω, πω βαρεμάραα»
G WRX: «Χα χαααα»
dimitris lamda 1: «Γαμι...σαι από δω κι από κει;»
G WRX: «Εννοείς αν ρίχνω κέρατο; Ναι»
dimitris lamda 1: «Ε, ναι»
G WRX: «Ρίχνω»
dimitris lamda 1: «Μμμμ ωραία»
G WRX: «Αλλά ο Ethan και ο Javi είναι στις καλόγριες. Δεν πάνε. Είναι αφιερωμένες»
dimitris lamda 1: Αααααα εσύ είσαι...δικός μου!!!!!!»
G WRX: «Χα χααααα. Ναι;»
dimitris lamda 1: «Πες να σου σφουγγαρίσουν κιόλας – όταν πας να το βρεις...λαμπίκο!!!!!!!».

Οι περισσότερες συνομιλίες, 1830 συνολικά, είναι μεταξύ του Δημήτρη Λιγνάδη και ενός χρήστη που εμφανίζεται στο chat με το όνομα Spyros και μέσα από τους διαλόγους μπορεί να υποθέσει κανείς ότι πρόκειται για νεαρό αγόρι, με το οποίο έκανε πρόβες και διατηρούσε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. «Εσύ μωράκι μου;» τον ρωτάει ο Λιγνάδης κι εκείνος απαντά: «Εγώ πήγα λαϊκή με μαμά, πήραμε πράματα, μετά σούπερ μάρκετ με τον μπαμπά...». Σε άλλο διάλογο ο κατηγορούμενος ηθοποιός – σκηνοθέτης ρωτά το νεαρό: «Ψήνεσαι τρίο;». Κι όταν εκείνος του απαντά «όχι» εκείνος επιμένει λέγοντας «τρως σκάλωμα; ξεκόλλα το μυαλό σου. Πού θες να πούμε;»

Σχετικά με το παραπάνω υλικό ο δικηγόρος των δύο εκ των τεσσάρων μηνυτών, Γιάννης Βλάχος, δήλωσε «πεπεισμένος πως ο Λιγνάδης είναι παιδόφιλος» και πως «θα ζητήσει την ποινική του δίωξη για κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικους». Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Κούγια, κατά την τελευταία συνεδρίαση, ήταν πως «το υλικό έχει αξιολογηθεί από τη δικαιοσύνη και δεν βρέθηκε τίποτα αξιόποινο» ενώ την Παρασκευή προέβη σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της οποίας επιτίθεται για πολλοστή φορά στο ένα εκ των φερόμενων θυμάτων αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Ο κος Λιγνάδης ούτε για αποπλάνηση ανηλίκων κατηγορείται, ούτε για παιδική πορνογραφία και η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζει είναι ο δήθεν βιασμός ποινικά ενηλίκων προσώπων, μεταξύ των οποίων και ενός με το αρχικό γράμμα του επωνύμου του Μ., τον οποίον εμφάνισε ως δήθεν βιασθέντα όταν ήταν σε ηλικία 40 ετών, ο δικηγόρος Βλάχος στην κα Ανακρίτρια λίγο πριν κλείσει η ανάκριση. Το συγκεκριμένο μάλιστα πρόσωπο έχει βεβαρημένο παρελθόν και έχει καταδικαστεί για διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων».

Οι μάρτυρες

Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τους καταλόγους μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας που έχουν κληθεί για να εξεταστούν κατά την διάρκεια της δίκης τους. Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που αναμένεται να καταθέσουν υπέρ του κατηγορούμενου ηθοποιού – σκηνοθέτη προέρχονται από το ευρύτερο συγγενικό και το στενό φιλικό του περιβάλλον με κάποιες μεμονωμένες εξαιρέσεις συνεργατών του.

Ανάμεσά τους βρίσκονται ο αδελφός του Γιάννης Λιγνάδης αλλά η θεία της πρώην συζύγου του η οποία είναι συνταξιούχος δικαστικός. Στην δικαστική αίθουσα θα τον υποστηρίξουν επίσης η Ελένη Κούρκουλα και ο Διονύσης Παναγιωτάκης με τους οποίους διατηρεί στενούς δεσμούς φιλίας εδώ και χρόνια, η επίσης στενή του φίλη Ευγενία Κονταράτου στην οποία, είχε αποδώσει προ μηνών ο Γιάννης Λιγνάδης ένα από τα δεκάδες ερωτικά γράμματα ανήλικων που είχαν βρεθεί στην υπόγεια αποθήκη του αδελφού του, χαρακτηρίζοντάς το μάλιστα ως «ερωτοσατιρικό» και ο ηθοποιός Δημήτρης Κοτζαμάνης.

Στο μεταξύ, ως μάρτυρας υπεράσπισης θα κληθεί να καταθέσεις ο Προέδρος του κόμματος ΚΟΤΕΣ Νίκος Λούβρος, ο οποίος ωστόσο, σε επικοινωνία που είχε με το «Θέμα», υπογράμμισε πως δεν έχει καμία σχέση με τον κατηγορούμενη καλλιτέχνη: « Τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν τον γνώρισα, δεν τον συνάντησα και ουδέποτε συνεργάστηκα μαζί του. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε εμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεσή του και ειδικότερα ως μάρτυρα υπεράσπισης της επερχόμενης δίκης του, είναι ανακριβής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Όσον αφορά στους μάρτυρες κατηγορίες με ενδιαφέρον αναμένονται η κατάθεση της 40χρονης γυναίκας η οποία διατηρούσε ερωτική και φιλική σχέση με τον Δημήτρη Λιγνάδη από το 2000 έως το 2016 και η μαρτυρία της οδήγησε στην σύλληψή του. Η ίδια έχει ήδη καταθέσει στις αρμόδιες αρχές πως ο κατηγορούμενος συνευρισκόταν ερωτικά με ανήλικα αγόρια και πως όταν εκείνη το ανακάλυψε τηή απείλησε πως αν μιλήσει, «θα της τινάξει τα μυαλά στον αέρα»!

Ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστεί και ο Νίκος Σ., ο ανθρώπος που άνοιξε τον Ασκό του Αιόλου του ελληνικού #MeToo, μιλώντας δημόσια για τον βιασμό που υπέστη από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2005, σε ηλικία 19 ετών.

Κωνσταντίνος Φιλίππογλου Εναντίον του Δημήτρη Λιγνάδη πρόκειται να καταθέσει και ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Φιλίππογλου, ο οποίος αυτή την περίοδο υποδύεται με επιτυχία το ρόλο του Νομάρχη στην τηλεοπτική σειρά «Άγριες Μέλισσες». Ο ίδιος τον είχε δει στην Επίδαυρο την περίοδο που ο ένας εκ των μηνυτών του καταγγέλλει πως τον βίασε.

Στους μάρτυρες κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται επίσης οι ηθοποιοί και απόφοιτοι της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Παναγόπουλος και Αγησίλαος Μικελάτος οι οποίοι, αμέσως μετά την σύλληψη Λιγνάδη, είχαν κληθεί ως μάρτυρες υπεράσπισής του χωρίς να έχουν ερωτηθεί, όπως δήλωσαν τότε οι ίδιοι καταγγέλλοντας, μάλιστα, μέσω των δικηγόρων τους, πως η ιστορία αυτή τους προκάλεσε σοβαρή προσωπική, επαγγελματική βλάβη.


Πηγή: www.protothema.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια