Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μανώλης Ανδρουλάκης: Έφτασε στην Ελλάδα ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη



Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έχουν μείνει πίσω και χτίζουν ζωές από το μηδέν» είπε



Στην Ελλάδα, στο αεροδρόμιο Ελευθερίος Βενιζέλος, έφτασε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης. Στο αεροδρόμιο περίμεναν τον πρόξενο η οικογένειά του, η σύζυγός του με τον επτά μηνών γιο τους και ο πατέρας του.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης έκανε λόγο για τραγωδία και ζήτησε να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, καθώς όπως είπε σκοτώνονται άμαχοι. Ο Μανώλης Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στα όσα δύσκολα έζησαν σε μία πόλη που δεν θυμίζει τίποτα από αυτό που ήταν η Μαριούπολη.


Ο ίδιος μίλησε για τραγωδία για τον ρωσικό και ουκρανικό λαό. Η Μαριούπολη θα μπει στον κατάλογο των κατεστραμμένων χωρών από πολέμους, όπως η Γκουέρνικα, το Χαλέπι, το Λένινγκραντ.

«Αυτό είναι το υπουργείο Εξωτερικών, να το αγαπάτε και να το στηρίζετε» είπε συγκινημένος.

Ευχαρίστησε την ΠτΔ, τον πρωθυπουργό, το ΥΠΕΞ, τον πρόεδρο Ζελένσκι που βοήθησε όσο μπορούσε στη διαφυγή του, αλλά και για τις δύο άγνωστες οικογένειες που τον φιλοξένησαν.

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη, σας ευχαριστώ όλους» το μήνυμα χαράς και ανακούφισης της γυναίκας του, η οποία κρατούσε αγκαλιά τον γιο τους.

Ο πατέρας του πρόξενου βρισκόταν στο πλευρό της συζύγου του γιου του και εμφανώς συγκινημένος έστειλε κι εκείνος ευχαριστήριο μήνυμα.

«Είμαστε χαρούμενοι και από τη θέση αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω το ελληνικό ΥΠΕΞ, οι χειρισμοί του οποίου έδωσαν αυτό το αποτέλεσμα. Αν δεν υπήρχαν αυτοί ο γιος μου θα ήταν ακόμα εκεί πάνω, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Θέλω να ευχαριστήσω όσους μας συμπαραστάθηκαν και τέλος εσάς τα media, άκουσα υπέροχα πράγματα», είπε συγκινημένος ο πατέρας του.

Από πλευράς Πολιτείας, τον Έλληνα πρόξενο υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο o υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό, Ανδρέας Κατσανιώτης – εκπροσωπώντας τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος είναι σε υπηρεσιακό ταξίδι – και ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το Σάββατο με τον Μανώλη Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του.

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.


Πηγή:









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια