Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορονοϊός-Μαγιορκίνης: «Βελτιώνονται οι σκληροί δείκτες της πανδημίας»


Ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης με ανάρτηση στο Facebook, έκανε διαδικτυακή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού SARS-CoV-2.




Όπως γράφει στο post του, οι σκληροί δείκτες παρουσιάζουν βελτίωση καθώς παρατηρείται μία επιβράδυνση της συρρίκνωσης στη διασπορά του πανδημικού κύματος της Όμικρον, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.


Επίσης, ο κ. Μαγιορκίνης έκανε «ιδιαίτερη αναφορά», όπως γράφει χαρακτηριστικά, «στην έκρηξη της επιδημίας στο Χονγκ Κονγκ όπου μέχρι πρόσφατα υπήρχε η τακτική zero Covid».

«Εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Omicron και κυρίως του μικρού χρονικού διαστήματος από την μόλυνση μέχρι την μετάδοση οι πρακτικές zero covid έχουν μικρότερη αποτελεσματικότητα. Το βασικό στοιχείο που φαίνεται ότι παίζει ρόλο στην πίεση στο σύστημα υγείας είναι τα μεγάλα εμβολιαστικά κενά στους άνω των 60. Η περίπτωση του Hong Kong δυστυχώς, επιβεβαιώνει καταρχήν ότι η Omicron είναι πολύ δύσκολο να περιοριστεί με τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης ή το μαζικό testing. Δεύτερον ότι αν και η Omicron είναι ηπιότερη των προηγούμενων παραλλαγών, ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί το δημόσιο σύστημα υγείας είναι ο καθολικός εμβολιασμός των ευάλωτων ομάδων», καταλήγει στην ανάρτησή του ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια