Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σπείρα έδινε τις σωστές απαντήσεις σε υποψήφιους οδηγούς


Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου βοηθούσαν στην έκδοση αδειών οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας / Αδειών Οδικού Μεταφορέα, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι αστυνομικοί, ύστερα από καταγγελίες και έρευνα, πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα, τρεις υπαλλήλους Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και τρεις ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα πέντε ονόματα.

Πώς λειτουργούσε το… κόλπο

Οι εξεταστές, μέλη της οργάνωσης, βοηθούσαν τους υποψηφίους να περάσουν τις θεωρητικές εξετάσεις είτε αντικαθιστώντας τα ερωτηματολόγια με άλλα, που είχαν απαντηθεί σε προγενέστερο χρόνο στη σχολή οδηγών, είτε κατά τη διόρθωση των γραπτών συμπλήρωναν ορισμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που δεν είχαν συμπληρώσει οι υποψήφιοι.

Σε κάποιες περιπτώσεις τους έλεγαν ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις, ενώ τους έδιναν κόλλες με γραμμένες τις απαντήσεις για τις ερωτήσεις ανάπτυξης, τις οποίες αντέγραφαν οι υποψήφιοι.

για έκδοση άδειας οδήγησης Γ΄ κατηγορίας και Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας η οργάνωση χρέωνε μεταξύ 1.900 και 2.200 ευρώ, ενώ για την έκδοση άδειας ικανότητας οδήγησης Β΄ κατηγορίας, τουλάχιστον 1.600 ευρώ. Από τα χρηματικά ποσά που αφορούσαν την παράτυπη διαδικασία, μέρος του ποσού προοριζόταν για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να εξυπηρετούσαν υποψηφίους και από τους όμορους νομούς, οι οποίοι πρώτα παρουσίαζαν ένα «έγγραφο φιλοξενίας», που τους κόστιζε πενήντα ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν διαπιστωθεί 133 περιπτώσεις διευκόλυνσης υποψηφίων οδηγών. 

 

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια