Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πούτιν: Παράνομες οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Σε ρούβλια η εξυπηρέτηση των εξωτερικών δανείων





Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα γίνει πιο ισχυρή και πιο ανεξάρτητη όταν ξεπεράσει τις παράνομες, όπως τις χαρακτήρισε, κυρώσεις της Δύσης.ενώ είπε ότι δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική σ’ αυτό που η Ρωσία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία

«Αυτές οι κυρώσεις θα επιβάλλονταν ούτως ή άλλως» δήλωσε ο Πούτιν κατά την διάρκεια κυβερνητικής σύσκεψης. «Υπάρχουν κάποια ζητήματα, προβλήματα και δυσκολίες τα οποία όπως τα ξεπεράσαμε τα προηγούμενα χρόνια θα τα ξεπεράσουμε και τώρα».



«Είναι σαφές ότι σε τέτοιες στιγμές η ζήτηση εκ μέρους του κόσμου για συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών αυξάνεται, αλλά δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι θα λύσουμε όλα αυτά τα προβλήματα εργαζόμενοι με ήρεμο τρόπο», δήλωσε.

Οι τιμές των τροφίμων παγκοσμίως θα αυξηθούν περαιτέρω εάν οι δυτικές χώρες εντατικοποιήσουν τις πιέσεις προς την Ρωσία, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός λιπασμάτων στον κόσμο, επισήμανε επίσης, ενώ τόνισε πως «Η Ρωσία εκπληρώνει όλες τις υποχρεώσεις της για την παροχή ενεργειακών πόρων στην Ευρώπη»

«Η Δύση προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στη Ρωσία για τα δικά της σφάλματα», είπε αναφερόμενος στο ενεργειακό εμπάργκο από τις ΗΠΑ, επισημαίνοντας πως τις κυρώσεις θα πληρώσουν οι πολίτες. Επίσης ο υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ, είπε ότι η Ρωσία έχει λάβει μέτρα για να περιορίσει τις εκροές κεφαλαίων και ότι η χώρα θα εξυπηρετεί τα εξωτερικά της δάνεια σε ρούβλια.

« Η ασφάλεια των τροφίμων είναι διασφαλισμένη» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Οικονομίας Ντμίτρι Πατρούσεφ



Πηγή: www.naftemporiki.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια