Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Βιογραφικό αρχηγού ΓΕΝ αντιναύαρχου Στυλιανου Πετράκη






Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου το 1961 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1981, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1985.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία άνω των 15 ετών σε μονάδες κρούσης του στόλου , εκ των οποίων τα 7 έτη συνολικά ως Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΒΑΣ (Ρ-74), στο ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ (Ρ-72) και στη Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466).

Έχει υπηρετήσει στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ) και τη Διεύθυνση Διοικήσεως και Σταδιοδρομίας Στρατιωτικού Προσωπικού στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ/Β3) ως Επιτελής και στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ ως Διοικητής.

Έχει διατελέσει Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στη Ρώμη καθώς και Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διευθυντού του Β΄ Κλάδου στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ/ΔΚΒ), καθώς και αντίστοιχα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ/ΔΒΚ).

Το 2019 προήχθη σε Αντιναύαρχο και ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Στόλου.

Τον Ιανουάριο του 2020, μετά από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της Διακλαδικής Σχολής Επιτελών Άμυνας, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (ΝΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ).

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Μετάλλιο συμμετοχής στην ειρηνευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ATALANTA.

Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Γκαραβέλλα και έχει έναν υιό και μία κόρη.

Oμιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Πηγή:www.hellenicnavy.gr





Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γιατί ο αρθρογράφος γράφει ότι έχει " έναν υιό και μια κόρη" , αντί του ορθού, " έναν υιό και μία θυγατέρα" ???? Ή απλά , ένα γιό και μια κόρη.