Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η Πυροσβεστικη Σερρων αποκτα ενα νεο πολυδυναμο και αναβαθμισμενο επιχειρησιακο κεντρο







Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης κατάθεσης των οικονομικών προσφορών του διεθνούς διαγωνισμού για την κατασκευή του νέου εμβληματικού κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σερρών ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος, ειδικός σύμβουλος του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, για θέματα στρατηγικού σχεδιασμού και υλοποίησης έργων υποδομής της χώρας, έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακά φωτορεαλιστικά σχέδια.

Στο διαγωνισμό κατέθεσαν προτάσεις 10 υποψήφιοι ανάδοχοι.

Για την κατασκευή του νέου κτηρίου έχουν δεσμευθεί με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή 4.000.000 ευρώ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.



Όλες οι απαιτούμενες χρονοβόρες μελέτες ολοκληρώθηκαν από τις εποπτευόμενες υπηρεσίες του Υπουργείου τον τελευταίο χρόνο ώστε να μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του νέου κτηρίου.

Πρόκειται για άλλο ένα πάγιο αίτημα που λίμναζε εδώ και δεκαετίες και η υλοποίησή του μετά από ενέργειες του Σερραίου Υπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προσθέτει μία σημαντική υποδομή για το νομό μας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο λόγω των συχνών επικίνδυνων φυσικών καταστροφών που προκαλούνται εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα πολυδύναμο και αναβαθμισμένο επιχειρησιακό κέντρο, μια σύγχρονη κτιριακή υποδομή, αντάξια της σημαντικότητας του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει, σημειώνει ο κ. Ιωάννης Χατζόπουλος και προσθέτει:

«Με έργα ουσίας για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές θα αναβαθμίσουμε την χώρα μας και ιδιαίτερα τον τόπο μας».



Ο υφιστάμενος πυροσβεστικός σταθμός κατασκευάσθηκε το 1960 και δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες της υπηρεσίας καθώς κρίνεται ανεπαρκές και δεν πληροί ούτε όρους υγιεινής ούτε στεγαστικές ανάγκες. Το κτήριο αυτό θα επανέλθει στην κυριότητα του Δήμου Σερρών προκειμένου να αξιοποιηθεί για άλλους σκοπούς.

Τι περιλαμβάνεται στο έργο
Σχετικά με το νέο κτίριο η στάθμη του ισογείου περιλαμβάνει το αμαξοστάσιο με το συνεργείο, τον χώρο εισόδου και αναμονής κοινού, το τηλεφωνείο, τα γραφεία Αξιωματικού Υπηρεσίας, ΠΣΕΑ και διαχείρισης υλικού, την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους υγιεινής και χώρους κυκλοφορίας.
Η στάθμη του α’ ορόφου περιλαμβάνει τους θαλάμους διαμονής ανδρών και γυναικών, τους θαλάμους του Αξιωματικού Υπηρεσίας και του Επιχειρησιακού Αξιωματικού, χώρους υγιεινής, αποδυτήρια και χώρους κυκλοφορίας.
Η στάθμη του β’ ορόφου περιλαμβάνει τα γραφεία Διοικητή, Υποδιοικητή, κίνησης και ανακριτικό, την γραμματεία, την αίθουσα χειρισμού εκτάκτων συμβάντων, το γραφείο πυρασφάλειας, τον θάλαμο του Διοικητή, χώρους υγιεινής και χώρους κυκλοφορίας.
Το κτήριο εξυπηρετείται ως προς την κατακόρυφη κυκλοφορία από ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα, ενώ υπάρχει αναβατόριο μέσω του οποίου συνδέεται ο χώρος του αμαξοστασίου με τους χώρους αποθήκευσης υλικών του υπογείου.
Στον περιβάλλοντα χώρο διατάσσονται θέσεις στάθμευσης οχημάτων, ο πύργος ασκήσεων και περιοχές πρασίνου με φύτευση.
Το κτήριο εξυπηρετείται ως προς την κατακόρυφη κυκλοφορία από ένα κεντρικό κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρα, ενώ υπάρχει αναβατόριο μέσω του οποίου συνδέεται ο χώρος του αμαξοστασίου με τους χώρους αποθήκευσης υλικών του υπογείου.

Πηγή: www.eproodos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια