Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί επέλεξαν τον επιχειρηματία οι απαγωγείς - Το δείπνο που τους βγήκε... ξινό


Η έντονη παρουσία του 40χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου και αναρτούσε φωτογραφίες και βίντεο από εκδρομές, ακριβά αυτοκίνητα και διασκέδαση, ήταν -σύμφωνα με τον οργανωτή της απαγωγής- ο λόγος, για τον οποίο τον επέλεξαν ως στόχο.

Περίπου δύο εβδομάδες μετά την αρπαγή του, τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών κατάφεραν να περιορίσουν τον αριθμό των υπόπτων στα δάκτυλα του ενός χεριού και ξεκίνησαν να συλλέγουν στοιχεία, προσπαθώντας ταυτόχρονα να μην επηρεάσουν την έκβαση των διαπραγματεύσεων και φυσικά τη σωματική ακεραιότητα τού θύματος.

Όταν πια οι απαγωγείς πήραν τα λύτρα και ο 40χρονος επέστρεψε ασφαλής στο οικογενειακό περιβάλλον του, ήρθε η ώρα της σύλληψής τους.

 

Το... δείπνο

Από τη στιγμή, που απελευθέρωσαν τον 40χρονο, οι Αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αποφάσισαν να προχωρήσουν στην επιχείρηση σύλληψης όσων είχαν ταυτοποιήσει, στην προσπάθειά τους να προλάβουν πριν διαφύγουν στο εξωτερικό και χάσουν τα ίχνη τους, αλλά και ελπίζοντας να εντοπίσουν τα χρήματα των λύτρων.

Οι τρεις συλληφθέντες, λίγες ώρες μετά την απαγωγή, φαίνεται πως αποφάσισαν να γιορτάσουν την "επιτυχία" τους με ένα δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο, στο κέντρο της Αθήνας. Μέσα και έξω από αυτό, όμως, τα στελέχη της Ασφάλειας τους παρακολουθούσαν και, μόλις πλήρωσαν τον λογαριασμό των τριακοσίων ευρώ και βγήκαν στον δρόμο, τους ακινητοποίησαν και τους πέρασαν χειροπέδες.

Στις έρευνες, που ακολούθησαν εντόπισαν τριακόσιες χιλιάδες ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ένα υποπολυβόλο, τέσσερα πιστόλια, ένα περίστροφο, πυρομαχικά, αλεξίσφαιρα γιλέκα και πλήθος κινητών τηλεφώνων.

 

Οι ασύλληπτοι

Από την έρευνα των στελεχών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών βγαίνει το συμπέρασμα πως υπάρχουν και ασύλληπτα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον τρία, αλλά οι αστυνομικοί θεωρούν ότι αυτά είχαν περιφερειακό ρόλο. 

Δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν, όμως, και πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (από το σύνολο των λύτρων), χρήματα που πιστεύουν ότι οι δράστες πρόλαβαν να κρύψουν.

Άγνωστες για τις αρχές παραμένουν και οι τοποθεσίες των δύο χώρων, όπου οι απαγωγείς κρατούσαν το θύμα τους για 65 ημέρες.

 

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Κυριακής στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και έλαβαν προθεσμία μέχρι το πρωί της Πέμπτης, προκειμένου να προετοιμάσουν την απολογία τους.

 

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια