Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σάκης Αρναούτογλου: Εβδομάδα με σκονοσύννεφα, λασποβροχές και ζέστη - Νέα αλλαγή σκηνικού από το Σάββατο




Ισχυροί νοτιάδες, άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου








Η πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ μέχρι το Σάββατο

ΤΡΙΤΗ 29-03-2022
Στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία γενικά αίθριος καιρός. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και
τα Δωδεκάνησα, σταδιακά όμως από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί έως 5
μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα
βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς ενώ στην υπόλοιπη χώρα κατά τόπους τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30-03-2022
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 31-03-2022
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα πελάγη βαθμιαία 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01-04-2022
Λίγες νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά σποραδικές καταιγίδες.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα πελάγη 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ, γρήγορα όμως στα δυτικά θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 02-04-2022
Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις. Η αφρικανική σκόνη θα περιοριστεί στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα πελάγη 6 τοπικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.



Πηγή:www.thetoc.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια