Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δένδιας: Σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη – Κατευθύνεται προς τη Ζαπορίζια





Ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι ο Έλληνας πρόξενος σύντομα θα επιστρέψει ασφαλής στην Ελλάδα.

Στη Βουλή μεταφέρθηκε το θέμα του απεγκλωβισμού του Έλληνα προξένου στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη με τον υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνει το κοινοβούλιο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού του.

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια «εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς, βρίσκεται ήδη στην κατεύθυνση προς την Ζαπορίζια». Μάλιστα ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα επιστρέψει ασφαλής στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Δένδιας στη Βουλή έχουν ως εξής:

«Θα ήθελα λοιπόν πριν αρχίσει η συζήτηση να σας ενημερώσω ότι τη στιγμή αυτή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα Γενικού Προξένου από τη Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ.

»Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς την Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας.



»Ούτως ή άλλως θα ήθελα πέρα από τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν να πω ξεκάθαρα ότι η παρουσία του τις ημέρες αυτές στην Μαριούπολη στην προσπάθεια να προστατεύσει και να βοηθήσει τους ομογενείς μας όπως και η παρουσία του Πρέσβη Φραγκίσκου Κωστελλένου και του Δημήτρη Δόχτση του Γενικού Προξένου μας στην Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας, τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου και τις ευχαριστίες όλων μας».
Πηγή: www.in.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια