Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας, Τουρκίας και Γαλλίας για απομάκρυνση αμάχων στη Μαριούπολη


Ο Μακρόν δήλωσε πως «ελπίζει» σε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τις «επόμενες ώρες», όπου θα συζητήσουν περαιτέρω σχέδια για την οργάνωση της απομάκρυνσης αμάχων


Κοινές επιχειρήσεις Ελλάδας – Τουρκίας – Γαλλίας για εκκένωση αμάχων για όλους όσοι θέλουν να εγκαταλείψουν τη Μαριούπολη προανήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη Σύνοδο Κορυφής, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε πως το σχέδιό του για την οργάνωση της εκκένωσης της Μαριούπολης συζητήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης και έγινε σε συνεργασία με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.


«Η δική μας ομάδα συντονίζει» δήλωσε ο Μακρόν, προσθέτοντας ότι αναζητά «περισσότερα μέρη για να συμμετάσχουν σε αυτή την επιχείρηση» η οποία θα πραγματοποιηθεί «τις επόμενες ημέρες». Μέχρι στιγμής, όπως είπε, σε αυτή θα συμμετάσχουν η Ελλάδα και η Τουρκία.


Παράλληλα, ο Μακρόν δήλωσε πως «ελπίζει» σε συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν τις «επόμενες ώρες», όπου θα συζητήσουν περαιτέρω σχέδια για την οργάνωση της απομάκρυνσης αμάχων.

Σημειώνεται πως η πόλη έχει δεχθεί το σφοδρό σφυροκόπημα των ρωσικών δυνάμεων από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Νωρίτερα σήμερα, ο κυβερνήτης της περιοχής του Ντόνετσκ, Πάβλο Κυριλένκο, δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις εξακολουθούν να ελέγχουν την πόλη και περίπου 65.000 άνθρωποι μέχρι στιγμής έχουν εγκαταλείψει την πόλη.




Πηγή: www.tanea.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια