Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στις φυλακές Δομοκού ξανά ο Κορκονέας – Πότε θα γίνει η δίκη στο Εφετείο Λαμίας



Η μεταγωγή του έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα



Στις φυλακές Δομοκού μετά από 2,5 χρόνια επέστρεψε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας καταδικασμένος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, μετά την αναίρεση από τον Άρειο Πάγο της Απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας. Η απόφαση του Εφετείου του είχε αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου με αποτέλεσμα να «σπάσουν» τα ισόβια και να αποφυλακιστεί.

Του ανταποκριτή μας από το LamiaReport στη Στερεά Ελλάδα


Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρώην ειδικός φρουρός συνελήφθη στη Μεσσηνία όπου διέμενε για να επιστρέψει στη φυλακή.

Η απόφαση που αναιρέθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο είχε ως αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών, ενώ στη συνέχεια αποφυλακίστηκε, καθώς είχε εκτίσει 11,5 χρόνια και κάποια από αυτά «διπλά».

Αν και η μεταγωγή του στις Φυλακές Δομοκού όπου εξέτιε την ποινή του μέχρι την απόφαση του Εφετείου, είχε ανακοινωθεί για την Πέμπτη 24 Μαρτίου, ο Κορκονέας έφτασε στη Φθιώτιδα την Τρίτη 22 Μαρτίου κάτω από άκρα μυστικότητα.

Η αναίρεση της απόφασης σημαίνει ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα επιστρέψει και στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας, προκειμένου να ξαναδικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport η δίκη του στο Εφετείο Λαμίας, το οποίο θα συγκροτηθεί με νέα σύνθεση, προσδιορίστηκε για τις 11 Μαΐου 2022.
Πηγή: www.newsbeast.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια