Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καιρός: Ο… χειμώνας είναι εδώ – Χιονίζει και στην Αττική, νέα επιδείνωση από την Τρίτη




Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα, με χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και χιονοπτώσεις. Το βράδυ του Σαββάτου, νιφάδες χιονιού έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αττική, τόσο στα βόρεια και ανατολικά του λεκανοπεδίου, όσο και στο κέντρο. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι στην Αττική θα χιονίσει και την Κυριακή, κυρίως στα ορεινά και τα ημιορεινά του νομού.


Σύμφωνα με το meteo.gr, το Σάββατο ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι βόρειων έως ανατολικών διευθύνσεων επικράτησαν κατά κύριο λόγο σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Οι ισχυρότερες ριπές καταγράφηκαν στον Λέντα Ηρακλείου (103 χλμ/ώρα) και στη Μονεμβασιά (100 χλμ/ώρα).

Στον σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως τις 19:00 τοπική ώρα.





Σύμφωνα με την Τάσο Αρνιακό, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σήμερα το βράδυ αναμένεται να χιονίσει στην Αττική, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, χωρίς όμως να προβλέπονται χιονοστρώσεις.

Την Δευτέρα θα υπάρξει μικρή βελτίωση του καιρού, ωστόσο, την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται νέα επιδείνωση, με βροχές και χιόνια, όχι μόνο στα ορεινά.

Η άνοιξη φαίνεται πως θα επανέλθει από την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή δεν αποκλείεται η θερμοκρασία να φτάσει και τους 20 βαθμούς κελσίου.
Καιρός: Η πρόγνωση για την Κυριακή

Χειμωνιάτικο θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ακόμη και στην Αττική. Παράλληλα, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και άνοδος στα ανατολικά, ενώ ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι στα πελάγη και συγκεκριμένα στο Αιγαίο η έντασή τους αναμένεται να φτάσει τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα με το meteo.gr, αύριο, Κυριακή, αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα, κυρίως στο Αιγαίο, στην Κρήτη, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο. Στις παραπάνω περιοχές θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και σποραδικές βροχές στα χαμηλότερα υψόμετρα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -7 έως 4 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία από -5 έως 9, στη Θεσσαλία από -4 έως 8, στην Ήπειρο από -4 έως 11, στην Ανατολική Στερεά και Ανατολική Πελοπόννησο από -1 έως 8, στη Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο από 1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 9, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 0 έως 10, στις Κυκλάδες από 2 έως 8 και στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά έως 7 μποφόρ και από το απόγευμα 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά του νομού. Πιθανότητα χιονόνερου υπάρχει και για περιοχές χαμηλού υψομέτρου έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στο νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου.




Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, για αύριο, Κυριακή, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης στα ορεινά και τα ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και η μέγιστη τιμή της δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 08 με 09 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Σχεδόν αίθριος με παροδικές νεφώσεις κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές θα σημειωθούν χιονοπτώσεις κυρίως μέτριας έντασης, ενώ θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Θεσσαλίας με χαμηλότερο υψόμετρο.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Στα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή ή χιονόνερο. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο από το μεσημέρι, κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βόρεια κυρίως ορεινά.
Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή: www.enikos.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια