Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης Ηρακλείου με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου


Παραθέτουμε ανακοίνωση τής Ένωσης Ηρακλείου: Την Τρίτη 08 Μαρτίου το Προεδρείο της Ένωσής με αντιπροσωπεία των Μελών μας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. ΜΠΟΚΕΑ Μενέλαο.

Δια του Προεδρείου μας μεταφέρθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς που υπηρετούν στο Α.Τ. Μαλεβιζίου, τοπικής αρμοδιότητας του ομώνυμου Δήμου και καταθέσαμε σχετικές προτάσεις μας ώστε τόσο η υπηρεσιακή ζωή των συναδέλφων μας όσο και η αστυνόμευση να γίνουν ακόμα καλύτερες.

Ειδικότερα στον Δήμαρχο τέθηκε το πολυσυζητημένο θέμα της ενίσχυσης του Α.Τ. Μαλεβιζίου, το οποίο βρίσκεται υπόστελεχωμένο με προσωπικό 40% λιγότερο των οργανικών του θέσεων. Ένα αίτημα μας που από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων μας,  τόσο με συναντήσεις όσο και με ανακοινώσεις προς την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία καθώς και με τον Γενικό Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή Κρήτης και με την Ηγεσία της Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου αιτηθήκαμε την άμεση ενίσχυση του με ανθρώπινο δυναμικό. Επίσης ανακοινώσαμε στον Δήμαρχο τα έντονα παράπονα μας όσον αφορά την πρόσφατη διαταγή από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία εξαίρεσε το Α.Τ. Μαλεβιζίου χωρίς να το συμπεριλάβει στις θερινές αποσπάσεις με Αστυνομικό Προσωπικό παρόλο τον αυξημένο αριθμό τουριστών επισκεπτών. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τον Δήμαρχο τη στήριξη του και να αφουγκραστεί τη φωνή και την αγανάκτηση όλων για την ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό στο συγκεκριμένο Τμήμα, ώστε να τροποποιηθεί η σχετική Διαταγή που εκδόθηκε την 18/02/2022, σχετικά με την ενίσχυση Υπηρεσιών Αστυνόμευσης Αεροδρομίων Χώρας και Αστυνομικών Υπηρεσιών σε περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος υπηρεσιών τουριστικών περιοχών και να προστεθεί σε αυτήν και το Α.Τ. Μαλεβιζίου. Γίνεται μνεία ότι συγκεκριμένο Τμήμα βρίσκεται σε περιοχή με αυξημένο αριθμό επισκεπτών τουριστών και τα τελευταία χρόνια δεν έτυχε καμίας ενίσχυσης. Στην τροποποίηση της παραπάνω διαταγής ζητήσαμε να ενισχυθεί το συγκεκριμένο τμήμα με αστυνομικούς εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, καθώς η οικεία Αστυνομική Διεύθυνση είναι αδύνατο να επιφορτιστεί εξολοκλήρου με την υποχρέωση αυτή.

Όπως έχουμε αναδείξει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘βαριά βιομηχανία’ του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Κρήτη βρίσκονται στις καλύτερες θέσεις Παγκοσμίως ως ασφαλής προορισμός για τους επισκέπτες τουρίστες στη χώρα μας παρά την πανδημία και τις συγκρούσεις των δύο χωρών Ρωσία-Ουκρανία όπου είχε αναθεωρηθεί η εκτίμηση των τουριστών φέτος.

Οι συνάδελφοι μας αστυνομεύουν μία από τις μεγαλύτερες εδαφικά περιοχές του Νομού Ηρακλείου με έκταση 292 τ/χλμ και με πληθυσμό παραπάνω από Είκοσι Έξι Χιλιάδες (26.000) συμπολιτών μας. Αποτέλεσμα της υποστελέχωσης αυτής είναι να γίνεται ολοένα δυσκολότερη η αστυνόμευση της περιοχής. Το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Ηρακλείου επίσης αστυνομεύει περιοχή με πολύ μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες με μεγάλη συσσώρευση τουριστών και συγκεκριμένα οι συνολικές κλίνες που διαθέτει ο Δήμος είναι πολύ παραπάνω από Δέκα Έξι Χιλιάδες (16.000) από τα οποία διαθέτει σε Επτά (7) Ξενοδοχεία 5 Αστέρων και σε Είκοσι (20) Ξενοδοχεία 4 Αστέρων.

Εν συνεχεία ζητήσαμε από τον Δήμαρχο να ενισχύσει το συγκεκριμένο Τμήμα με δύο (2) δίκυκλα, τύπου SCOΟTER 150 cc, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναδέλφων μας αλλά και των ίδιων των πολιτών του Μαλεβιζίου.

      Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. ΜΠΟΚΕΑΣ, αφού κατέγραψε τα προβλήματα και τις προτάσεις μας, δεσμεύτηκε για την άμεση αξιολόγησή τους και όσο το δυνατόν την επίλυση των αιτημάτων μας.

Η Ένωσή μας αφουγκράζόμενη πάντα τους συναδέλφους - μέλη της, έχει προγραμματίσει στο αμέσως προσεχές διάστημα ανάλογες συναντήσεις με φορείς και παράγοντες προκειμένου τεθούν και επιλυθούν ανάλογα θέματα που μας απασχολούν. Επίσης θα συνεχίσουμε τις επαφές μας με την Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία προς διαφύλαξη των δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Με Ιδιαίτερη Εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της  Ένωσης  Αστυνομικών Υπαλλήλων N. Ηρακλείου.









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια