Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Διώξεις, απαξίωση και παροπλισμός έμπειρων Αξιωματικών συνθέτουν το "παζλ" της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης


Έγγραφο της Ένωσης Θεσσαλονίκης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ, μέσω ΠΟΑΣΥ, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Ν. Θεσσαλονίκης, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ, και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο κ. Λάζαρο ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, σχετικά με καταγγελλόμενα για αντιδεοντολογικές συμπεριφορές και στοχοποίηση Αστυνομικών στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

    

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Κύριε Επιθεωρητά,

Κύριε Γενικέ,

Με το παρόν έγγραφο θέλουμε να σας μεταφέρουμε το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, με αποκλειστική ευθύνη της Διοίκησης, το οποίο αποτυπώνεται πλέον σε κάθε υπηρεσιακή πτυχή. 

Τα τελευταία δυόμιση χρόνια, είναι αναρίθμητα τα περιστατικά που καταδεικνύουν ότι η ανώτατη Διοίκηση της Διεύθυνσης και Τμηματάρχες σε Υπηρεσίες πρώτης γραμμής, λειτουργούν αυταρχικά και εκδικητικά απέναντι σε κάθε συνάδελφο που εκφράζει κάποιο παράπονο για την επικρατούσα κατάσταση.

Η παρούσα Διοίκηση από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα καθήκοντά της, προχώρησε σε 3 εκδικητικές αποσπάσεις συναδέλφων διότι σχολίασαν μια ανάρτηση της Ένωσής μας σε κοινωνικό δίκτυο. Καλή τη πίστει το εκλάβαμε ως μια κακή παρένθεση που δε θα επαναληφθεί, αλλά δυστυχώς γρήγορα διαψευστήκαμε. 

Πλέον έχουμε φτάσει σε ένα σημείο άνευ προηγουμένου, όπου έχει χαθεί απολύτως η έννοια της χρηστής διοίκησης, δεν επιδεικνύεται ούτε κατ’ ελάχιστο συναδελφική συμπεριφορά, και το Προεδρείο μας δέχεται το ένα παράπονο μετά το άλλο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δυο χρόνια μετά την ενίσχυση της Διεύθυνσης με πάνω από 80 Αστυνομικούς, η οποία έγινε με απόφαση του προηγούμενου Υπουργού, σήμερα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μαζικές εκούσιες αποχωρήσεις Αστυνομικών λόγω δυσαρέσκειάς τους. Ομοίως στην Ομάδα ΔΙΑΣ, οι συνάδελφοι, ο ένας μετά τον άλλο, αναζητούν τρόπο να αποχωρήσουν.

Οι λόγοι είναι πολλοί και ιδιαζόντως σημαντικοί.

Εκδικητικές μετακινήσεις από τους διοικούντες, αδιαφορώντας για τον ανθρώπινο παράγοντα, την οικογενειακή κατάσταση των μετακινούμενων, καθώς και τις δυσπραγείς οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες Αστυνομικών. 

Προφορικές απειλές εναντίον του προσωπικού, απαξιωτικές συμπεριφορές και μετακινήσεις εμπειρότατων Αξιωματικών σε θέσεις που τους παροπλίζουν, μολονότι οι ίδιοι χαίρουν της εκτίμησης του συνόλου του προσωπικού, κι έχουν επιδείξει σημαντική προσφορά στην Υπηρεσία τους από ιδρύσεώς της.

Εμμονικές επιλογές Αστυνομικών είτε από τα περιπολικά είτε από τα δίκυκλα για στελέχωση κι ενίσχυση άλλων Υπηρεσιών.

Άρνηση χορήγησης ηθικών αμοιβών σε συναδέλφους που αποδεδειγμένα προέβησαν σε εξαίρετες πράξεις.

Εμπαθής συμπεριφορά προς την Ένωσή μας από ανώτερους Αξιωματικούς, οι οποίοι δε διστάζουν να επιρρίψουν παντός τύπου ευθύνες στο Προεδρείο, φτάνοντας στο έσχατο σημείο, να ρωτούν συναδέλφους αν έχουν επαφές με την Ένωση ή με συγκεκριμένους εκλεγμένους συνδικαλιστές. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν στοχοποιήσει εκλεγμένα μέλη της Ένωσης που υπηρετούν στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης κι ενίοτε παρεμβαίνουν για τη βελτίωση της υπηρεσιακής καθημερινότητας. Κάθε παρατήρηση των εκλεγμένων εκπροσώπων των Ένωσής μας, δυστυχώς, λαμβάνεται από τη Διοίκηση ως επίκριση, με αποτέλεσμα την περαιτέρω πόλωση του κλίματος.

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι παραπάνω ενέργειες, εκτός από παράνομες είναι και απόλυτα αντιδεοντολογικές. Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συνδικαλιστική δράση όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά πρέπει να διευκολύνεται από την Υπηρεσία προς όφελος όλων. 

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Κύριε Επιθεωρητά,

Κύριε Γενικέ,

Με λύπη μας, σας μεταφέρουμε ότι η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης από «στολίδι» της ΓΑΔΘ έχει μετατραπεί σε μια Υπηρεσία εσωστρέφειας και αρνητικών συναισθημάτων. Οι συνέπειες μέχρι στιγμής έχουν αποτυπωθεί έντονα στην ψυχολογία των υπηρετούντων. Οι συνάδελφοι διαβιούν δύσκολες υπηρεσιακές στιγμές κι αν η κατάσταση δεν αλλάξει ριζικά, πολύ φοβόμαστε ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο παρεχόμενο αστυνομικό έργο. Οι μάχιμοι Αστυνομικοί βασίζονται πολύ στο υψηλό φρόνημα για να ανταπεξέλθουν στην απαιτητική καθημερινότητά τους και δεν επιτρέπεται σε κανέναν να τους το διαταράσσει.

Επειδή ως Ένωση έχουμε δεχθεί αλλεπάλληλες εκκλήσεις για βελτίωση της κατάστασης, παρακαλούμε όπως επιληφθείτε άμεσα του θέματος, με στόχο αφενός την αποκατάσταση της υπηρεσιακής ευημερίας, κι αφετέρου για την υψηλότερη απόδοση των συναδέλφων μας. Η παρέμβασή σας είναι αναγκαία κι επιβεβλημένη για την άμεση διαλεύκανση του ζητήματος ώστε να δρομολογηθούν οι απαραίτητες λύσεις.

  

Θεσσαλονίκη, 10 Μαρτίου 2022

       

  Ο Πρόεδρος                 Ο Γεν. Γραμματέας

ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

 
Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χάλασε το "κουμάντο" που κάνανε δυό τρεις τόσα χρόνια αυτή η διοίκηση και είπατε "τυχαία" να το πείτε δημόσια παραμονές κρίσεων.
Ντροπή σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δυστυχώς, είναι παγγίνως γνωστό ότι οι συνδικαλιστές θέλουν να συνδιοικούν.Έκαναν όμως στρατηγικό λάθος στην περίπτωση αυτή. Θα ακολουθήσει αγωγή εκ μέρους των θιγόμενων αξιωματικών κα αν η μοίρα το φέρει να αποστρατευθούν θα έχουν βάλει παρακαταθήκη να λάβουν και δεύερο εφάπαξ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στον Διευθυντή που χάλασε το κατεστημένο και δεν φοβάται να κάνει αλλαγές.Κανείς δεν έκανε συμβόλαιο ότι θα είναι για πάντα εκεί και για να τους αλλάξει πάει να πει ότι δεν ταιριάζαν για διάφορους λόγους στην υπηρεσία .Εξιόλογος πολύ ο Διευθυντής της υπηρεσίας για όσους τον γνωρίζουν , αγαπούν την Αστυνομία και πάνω από όλα για αυτούς που θέλουν να προσφέρουν και ξέρουν να σέβονται.Για τους τεμπέληδες έχει και αλλού , όχι με αυτόν προϊστάμενο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μπράβο στον Διευθυντή, κακοήθειες τα όσα γράφονται πριν τις κρίσεις. Οι τεμπέληδες δεν ταιριάζουν σε αυτήν την υπηρεσία με τέτοιον προϊστάμενο!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πρέπει να γίνει ανακατανομή προσωπικού.Τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης πρέπει να στελεχώνονται από αστυφύλακες μέχρι αρχιφυλακες και όχι Ανθυπαστυνομοι κ Υπαστυνόμοι για ν αποφεύγουν τα ανακριτικά καθήκοντα στα ΑΤ κ ΤΑ. Σε υπηρεσία Αμεσης Δράσης σε επαρχια πλησίον Αττικής συμβαίνει κατά κόρον το παραπάνω. Η πλειονότητα φέρει βαθμό Ανθυποστυνομου κ άνω και στο ΑΤ κ ΤΑ Αξυπ οι αστυφύλακες... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΛΗΝΎΧΤΑ!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Επιτέλους βρέθηκε μια Διοίκηση που «ξεβολεύει» αυτούς που χρόνια τώρα με τις πλάτες των συνδικαλιστών είχαν μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις...
Επιτέλους βρέθηκε μια Διοίκηση που δεν χαϊδεύει και δεν φοβάται τους συνδικαλιστές, που πολύ σωστά είπε παραπάνω ένας σχολιαστής θέλουν να συν διοικούν...
Ντροπή και μόνο ντροπή για αυτό το άρθρο...
Ο χρήστης ΔΕΣΠΟΙΝΑ είπε…
Είναι πραγματικά εμετικό να διαβαλονται άξιοι αξιωματικοί που μόνο στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της υπηρεσίας προς τον πολίτη.Οσοι γνωρίζουν τους εν λόγω αξιωματικούς ξέρουν ποια είναι η αλήθεια.ξεβολευτηκαν κάποιοι που φορούν την προσωπίδα του συνδικαλιστή και χάλασαν τον κόσμο.μηπως θα έπρεπε να αναρωτηθούν μήπως οι ίδιοι απομακρύνθηκαν ως ακατάλληλοι για μια υπηρεσία που θέλει ψυχή και α...Ντροπή! Χάνεται η έννοια του συνδικαλισμού.ευτυχως πιστεύω έχει γνώση η ανώτερη ηγεσία για την ποιότητα και το ήθος των εν λόγω αξιωματικών!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Δ/ντής διακρίνεται για το ήθος και την ποιότητά του, καθώς και για την προσφορά του στην Υπηρεσία.Βέβαια "όλως περιέργως" αυτό δεν αναφέρεται πουθένά για λόγους σκοπιμότητας. Για τους ίδιους λόγους όλα αυτά δημοσιεύονται " εντελώς τυχαία" παραμονές κρίσεων.
Για όσους γνωρίζουν, αυτοί που τα υποκινούν είναι γνωστοί και μη εξερεταίοι.
Για όσους δεν γνωρίζουν, αυτοί που "θίγονται" είναι οι βολεμένοι, λόγω προσωπικών γνωριμιών εκτός Υπηρεσίας,οι οποίοι τις χρησιμοποιούν προς όφελός τους και σε βάρος των υπολοίπων.
Με λίγα λόγια ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Διευθυντής της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης είναι ότι πιό αξιόλογο έχει περάσει από αυτήν την Υπηρεσία τουλάχιστον την τελευταία 10ετία... άνθρωπος που τιμά τον λόγο του, που αγαπάει τον εργατικό αστυνομικό,που αποφασίζει πρωτίστως με οικογενειακά κριτήρια...κ αναφέρομαι στο κατώτερο προσωπικό διότι οι μετακινήσεις των αξιωματικών δεν νομίζω να πιστεύει κανένας ότι είναι στο χέρι του εκάστοτε δ/ντη οποιασδήποτε διεύθυνσης της ΕΛ.ΑΣ...Δεν θα μπω στη διαδικασία να σχολιάσω ότι αυτοί που ήταν στα ιδρυτικά στελέχη της ΔΙ.ΑΣ διοίκησαν μεροληπτικά τόσα χρόνια αδικωντας άλλους συναδέλφους....Είναι λογικό οι συνάδελφοι της ΔΙ.ΑΣ να θέλουν να φύγουν...μετά από 12 χρόνια πάνω στη μηχανή....κάποιος που στελέχωσε τη ΔΙΑΣ στα 35 του είναι τώρα 47....και οι 30αρηδες στα επιτελεία....όχι πάντως της Άμεσης Δράσης....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…

Ενδιαφέρον περιτύλιγμα για 2 μόνο παραγράφους:
1: Όλοι μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συνδικαλιστική δράση όχι μόνο επιτρέπεται, αλλά πρέπει να διευκολύνεται από την Υπηρεσία προς όφελος όλων.
( Βέβαια το "όλων" στην δεδομένη ίσως είναι σημαντικά πιο στενού χαρακτήρα από τον αναμενόμενο , σε βαθμό μάλιστα που ίσως το όλων θα έπρεπε να μετανομαστει σε "αυτών")
2: Οι συνάδελφοι διαβιούν δύσκολες υπηρεσιακές στιγμές κι αν η κατάσταση δεν αλλάξει ριζικά, πολύ φοβόμαστε ότι θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στο παρεχόμενο αστυνομικό έργο.
Αν το να "ανοίξει" η δεξαμενή των 3μηνων αποσπάσεων για κάλυψη θέσεων που μέχρι πρότινος καλύπτεται από πολύ πολύ ( πάρα πολύ όμως) μικρότερη δεξαμενή, μεταφράζεται σε αντίκτυπο στο παρεχόμενο αστυνομικό έργο, ακούγεται κάπως στα αφτιά κακοπροαίρετων...
Βέβαια υπάρχει και το θεματακι της στάθμης της δεξαμενής , και πως η ίδια η δεξαμενή ορίζει την επάρκεια της. Αν ας πούμε η στάθμη της δεξαμενής πέσει μέχρι και στο μισό με αποσπάσεις επί (επιπλέον) πληρωμή δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα στην δεξαμενή, αλλά αν αφορά χωρίς κατιτις επιπλέον ξαφνικά στραγγίζει... Και εδώ μήπως να θυμηθούμε λίγο την πρώτη παράγραφο για "το όφελος όλων" ή όχι?
Τέλος η χρονική συγκυρία είναι επίσης ενδιαφέρουσα και δεν αναφέρομαι στην έλευση του Δία στο ζώδιο του Κριού.
Παραμονές κρίσεων είναι θαυμάσια χρονική στιγμή για μηχανουργειες και μοναδική ευκαιρία να μπει χεράκι στις δεξαμενές για ιδίο όφελος. Κάτι πρέπει να κάνει πολύ καλά ο άνθρωπος για να έχει πέσει τετοια λύσσα κακία.
Το να θέλουν κάποιοι να ορίζουν και την δεξαμενή και το περιεχόμενο και την ροή των συγκοινωνούντων δοχείων θυμίζει λίγο Ιζνογκούντ και δεν είναι καλό.

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο εν λόγω διοικητής είναι πολύ αξιόλογος άνθρωπος από οποία υπηρεσία έχει περάσει στο παρελθόν έχει άσκηση χρηστη διοίκηση μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον συγκεκριμένο.τι έγινε τώρα χάλασε την σούπα τησ τεμπελιάς των συνδικαλιστών εκεί επειδή έβαλε το μαχαίρι στο κόκκαλο για να εξαφανίσει τους αρχιτεμπεληδες.πολυ ύπουλη κίνηση παραμονή κρίσεων μπράβο σας
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι να μας πουν για τον συγκεκριμένο αξιωματικό?Ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους καλύτερους αξιωματικούς και με άριστες σχέσεις με όλους τους συναδέλφους από οποία υπηρεσία έχει περάσει.Απλα χάλασε την πιάτσα των συνδικαλιστών από ότι κατάλαβα.Ας δουλέψουν λίγο οι συνδικαλιστές και μετά να κάνουν παράπονα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απαράδεκτη επιστολή, άτοπη και μόνο εκ του πονηρού επίκαιρη. Προσβάλλει όχι μόνο τον διευθυντή της υπηρεσίας, ο οποίος λειτουργεί πρωταρχικά με γνώμονα τον άνθρωπο, αλλά και την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που τον γνωρίζουν και εργάζονται διαχρονικά υπό την διεύθυνσή του.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το ότι κάθε φορά τέτοια εποχή που είναι να γίνουν οι κρίσεις των αξιωματικών βγαίνουν τέτοιες καταγγελίες που στοχεύουν κ προσπαθούν να απαξιωσουν το έργο, την αξία κ το ήθος συγκεκριμένων αξιωματικών (για να μην πω ότι φωτογραφιζουν στοχευμενα ένα πρόσωπο) πρέπει να μας βάζει σε σκέψεις για την σκοπιμότητα τους... Εγώ αυτό που ξέρω να πω είναι ότι είναι εύκολο να πετάς λάσπη κ να κάνεις χτυπήματα κάτω από την μέση με την κάλυψη των απροσωπων καταγγελιών με γενικόλογα κ αοριστιες αναφέροντας περιστατικά με την όψη του νομίσματος που μας βολεύει... Αλλά ως γνωστόν το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
11 χρόνια στην Διεύθυνση ο ίδιος πόλεμος. Βρείτε μου έναν Διευθυντή που έκανε πιο πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα σε μια Διεύθυνση? Επειδή αυτά που έχει κάνει και έχει προγραμματίσει να κάνει στο άμεσο μέλλον αυτός ο άνθρωπος που λέγεται Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία της Άμεσης Δράσης από το 1992 έως σήμερα καλό θα ήταν να αφήσουμε τους άξιους στην ησυχία τους. Μου αρέσει πάντως που για κάθε μία επίθεση απαντάει με δέκα έργα. Το άρθρο αυτό είναι ανυπόστατο και θεωρώ ότι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αυτά που αναφέρει η κατά άλλα " αμερόληπτη " καταγγελία αφορά αποκλειστικά και μόνο εμμονές 2, 3 συνδικαλιστών υπηρετούντων στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι επιθυμούν να κάνουν άβατο το εν λόγω Τμήμα της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Στην εν λόγω Υπηρεσία υπηρετούν 650 άτομα περίπου και "προβλημα" με τον Διευθυντή της εν λόγω Υπηρεσίας έχουν το πολύ 10 άτομα. Μάλιστα ο συγκεκριμένος Διευθυντής έχει επιλύσει χρόνια προβλήματα που δεν είχε ασχοληθεί καμία Διοίκηση στο παρελθόν. Κρίμα να γίνονται τέτοιες αδικες αναρτήσεις και μαλιστα σε περιοδο προ κρισεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι υπάρχει σκοπιμότητα από την πλευρά των συνδικαλιστών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
11 χρόνια στην Διεύθυνση ο ίδιος πόλεμος. Βρείτε μου έναν Διευθυντή που έκανε πιο πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα σε μια Διεύθυνση? Επειδή αυτά που έχει κάνει και έχει προγραμματίσει να κάνει στο άμεσο μέλλον αυτός ο άνθρωπος που λέγεται Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία της Άμεσης Δράσης από το 1992 έως σήμερα καλό θα ήταν να αφήσουμε τους άξιους στην ησυχία τους. Μου αρέσει πάντως που για κάθε μία επίθεση απαντάει με δέκα έργα. Το άρθρο αυτό είναι ανυπόστατο και θεωρώ ότι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
11 χρόνια στην Διεύθυνση ο ίδιος πόλεμος. Βρείτε μου έναν Διευθυντή που έκανε πιο πολλά σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα σε μια Διεύθυνση? Επειδή αυτά που έχει κάνει και έχει προγραμματίσει να κάνει στο άμεσο μέλλον αυτός ο άνθρωπος που λέγεται Διευθυντής Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης δεν έχουν γίνει ποτέ ξανά στην ιστορία της Άμεσης Δράσης από το 1992 έως σήμερα καλό θα ήταν να αφήσουμε τους άξιους στην ησυχία τους. Μου αρέσει πάντως που για κάθε μία επίθεση απαντάει με δέκα έργα. Το άρθρο αυτό είναι ανυπόστατο και θεωρώ ότι δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αρκετά πια...!! Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν πως είναι η "αιχμή του δόρατος" και φορούν τον εξοπλισμό των (30) κιλών, ας μας δείξουν λίγο την δραστηριότητα-απόδοσή τους τα τελευταία χρόνια...ΕΛΕΟΣ!! Επειδή όμως κάποιοι είχαν βολευτεί με την αδράνειά τους, και είχαν και τις πλάτες των "Αξιωματικών" , τώρα ζορίστηκαν γιατί κάποιοι τους ζητάνε να κάνουν αυτό για το οποίο πληρώνονται,αυτό για το οποίο πρέπει να φοράνε τη στολή ή αυτό που χρωστάνε στους πολίτες! Εμείς που ξέρουμε τι πραγματικά συμβαίνει και τί συνέβαινε, χαιρόμαστε που ΔΕΝ έχετε να αναφέρετε τίποτα για τα ρεπό..τα ωράρια...τις ολιγόωρες..τις διευκολύνσεις...και πολλά άλλα που δεν μπορούμε εδώ να αναφέρουμε, αλλά έχετε να πείτε μόνο αυτά που γράφετε!! Γιατί δεν κάνετε γνωστό, και όλα αυτά που αυτός ο Διευθυντής κατάφερε να κάνει , που κανείς προκάτοχός του δεν κατάφερε; Γιατί δεν αναφέρετε και τις αμέτρητες φορές , που οι Τμηματάρχες που αναφέρετε φέρθηκαν πρωτίστως ως "άνθρωποι" και μετά ως Αξιωματικοί; Και μιας και αναφέρεστε σε μετακινήσεις Αξιωματικών..., για ρωτήστε υπεύθυνα και αντικειμενικά πόσες ευκαιρίες τους δόθηκαν να αλλάξουν και να κάνουν αυτό που η θέση και ο βαθμός τους απαιτεί, και όχι αυτό που απαιτούν οι δημόσιες σχέσεις του καθενός... τότε δεν σας ακούσαμε να παραπονιέστε όταν ολόκληρες ομάδες ΔΙΑΣ καθόταν σε κάποιον όρχο στάθμευσης Ανατολικά της πόλης, και κάποιοι έψαχναν, άκαρπα, να βρουν έξω τα δίκυκλα να περιπολούν για την ασφάλεια του πολίτη...Εν κατακλείδι, ας αποφασίσουμε ποια Άμεση Δράση θέλουμε; Αν θέλουμε την Άμεση Δράση που ο κόσμος αγάπησε και χρειάζεται, ας αφήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να κάνουν τη δουλειά τους ( την οποία ξέρουν καλά..)! Αν θέλετε την Άμεση Δράση από την οποία θα παίρνουμε "ψήφους" , πείτε μας ποιοι σας βολεύουν...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Θέλω να παραθέσω την άποψή μου ως απλός πολίτης, γιατί αυτά που διαβάζω δεν έχουν καμία σχέση με τη δική μου εμπειρία από την Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης!Ήμασταν μια ομάδα πολιτών, οι οποίοι αγανακτισμένοι από την εγκληματικότητα στην περιοχή μας και τον φόβο των παιδιών μας να κυκλοφορήσουν, καταφύγαμε πριν από ένα χρόνο περίπου να ζητήσουμε τη βοήθεια του Δ/ντη αυτής της Υπηρεσίας...Μας ακούσε πραγματικά, με κατανόηση και σεβασμό.Κάλεσε στο γραφείο του και ακόμη 2 Αξιωματικούς, ο ένας ήταν προϊστάμενος στα περιπολικά και ο άλλος στις μηχανές (όπως μας είπαν), και τους είπε να κάνουν ό,τι είναι δυνατό η κατάσταση αυτή να αλλάξει! Από την επόμενη ημέρα κιόλας είδαμε τα αποτελέσματα! Περιπολικά να περνάνε από τις γειτονιές μας, μηχανές να περιπολούν από τα σχολεία των παιδιών μας και τις πλατείες - πάρκα που συχνάζουν! Και αυτό δεν ήταν προσωρινό, συνεχίζει μέχρι και σήμερα.. Τους ευχαριστούμε μέσα από τη καρδιά μας, γιατί είχαμε στείλει και σε άλλες υπηρεσίες έγγραφα και επιστολές, αλλά δεν είδαμε τίποτα! Και πράγματι είδαμε τις διαρρήξεις να μειώνονται δραματικά, και τα παιδιά μας να μην φοβούνται να κάτσουν στη πλατεία μήπως κάποιος τους κλέψει το κινητό ή το χαρτζιλίκι. Αυτή την Αστυνομία χρειαζόμαστε, και μπράβο σε αυτούς τους ανθρώπους που την εκπροσωπούν!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πως γίνεται οποίος κάνει έργο να δέχεται τα πυρά. Τελικά τι αξιωματικούς θέλετε? Δεν έχω γνωρίσει καλύτερο Διευθυντή (εργατικό,δίκαιο και άνθρωπο) στη ζωή μου. Πως είναι δυνατόν να μιλάνε έτσι για αυτόν? Δύσκολα θα περάσει ξανά άνθρωπος που θα κάνει τόσο μεγάλο έργο σε όλους τους τομείς. Φτάνει με την Κάκια. Δείτε το έργο του!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος θα μας φυλάξει από τους φυλακές;;;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και δεν μας λέτε ρε "λεβέντες",που ήσασταν τα τελευταια δύο χρόνια, να καταγγείλετε τέτοιες συμπεριφορές, παρά το θυμηθήκατε παραμονές των κρίσεων? Και τι σας απάντησε ο συγκεκριμένος διευθυντής για τις καταγγελίες αυτές? Ακουσατε την δική του πλευρά για τα καταγγελόμενα πριν βγείτε να τον εκθέσετε, όπως προστάζει η κοινή λογική και η δεοντολογία?Μηπως δεν υπάρχουν καν καταγγελόμενα?Η απάντηση είναι ΟΧΙ !Όσοι υπηρετούν στην Άμεση Δράση το ξέρουν! Καιρός να το μάθει και ο υπόλοιπος κόσμος!