Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Airbnb: Άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν κρατήσεις στην Ουκρανία- Αλλά δεν σκοπεύουν να κάνουν check in







Μία κίνηση που ξεκίνησε δειλά πριν από λίγες ημέρες


Οι οικοδεσπότες της Airbnb στην Ουκρανία έχουν γίνει αποδέκτες αναρίθμητων μηνυμάτων, από ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που κάνουν κρατήσεις για τα ακίνητά τους, αν και δεν σκοπεύουν να επισκεφτούν την Ουκρανία.

Είναι μέρος μιας εκστρατείας στα social media για να δοθούν χρήματα στους πολιορκημένους Ουκρανούς που χρειάζονται οικονομική βοήθεια καθώς οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη χώρα τους.

Η ιδέα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής. Στις 2 και στις 3 Μαρτίου, επισκέπτες από όλο τον κόσμο έκαναν κράτηση για περισσότερες από 61.000 διανυκτερεύσεις στην Ουκρανία, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Airbnb.

Περισσότερες από τις μισές ήταν κρατήσεις από Αμερικανούς, είπε ο εκπρόσωπος.

Το CNN μίλησε με άτομα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Βρετανία και την Αυστραλία που έχουν κάνει κράτηση για διαμερίσματα στην Ουκρανία μέσω Airbnb τις τελευταίες ημέρες.

«Περισσότερες από 10 κρατήσεις ήρθαν σήμερα. Αυτό ήταν εκπληκτικό, είναι πολύ σημαντική κίνηση στήριξης αυτή τη στιγμή», είπε ο 36χρονος Volodymyr Bondarenko από το Κίεβο.

«Είπα σε πολλούς συγγενείς και φίλους μου ότι σκοπεύω να χρησιμοποιήσω αυτά τα χρήματα για να βοηθήσω τους ανθρώπους μας που τα χρειάζονται αυτή τη στιγμή».

ΞΗ κίνηση ξεκίνησε όταν κάποιοι παρότρυναν τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο να κάνουν κράτηση δωματίων στην Ουκρανία, σε όσο το δυνατόν πιο κοντινή ημερομηνία για check-in για να εξασφαλίσουν ότι οι οικοδεσπότες θα λάβουν γρήγορα τα χρήματα.

Η Airbnb συνήθως εκδίδει μια πληρωμή περίπου 24 ώρες μετά το check in ενός επισκέπτη.

Οι διοργανωτές της εκστρατείας προτρέπουν επίσης τους ανθρώπους να βεβαιωθούν ότι οι ενοικιάσεις γίνονται από ιδιώτες και όχι από εταιρείες.

Η Anne Margaret Daniel, κάτοικος της Νέας Υόρκης, είδε τις αναρτήσεις της Airbnb στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ξεκίνησε τη δράση.

Λέκτορας λογοτεχνίας στο New School, η ίδια, έκλεισε μια διαμονή δύο διανυκτερεύσεων σε ένα διαμέρισμα στο Παλιό Κίεβο, μια γοητευτική και ιστορική γειτονιά γνωστή για τις ορθόδοξες εκκλησίες και τα περίεργα γλυπτά ζώων.

Οι φωτογραφίες στην καταχώριση της Airbnb δείχνουν πεντακάθαρα ξύλινα πατώματα, έναν γκρι καναπέ και έναν φεγγίτη. Το διαμέρισμα δύο υπνοδωματίων έχει κρατήσεις για τους επόμενους δύο μήνες.

Στην κράτησή της, η Daniel συμπεριέλαβε ένα μήνυμα για τον οικοδεσπότη: «Ελπίζω ότι εσείς και το υπέροχο διαμέρισμά σας να είστε ασφαλείς και αυτός ο φρικτός πόλεμος να τελειώσει και η Ουκρανία να είναι ασφαλής», ανέφερε.

«Θα έρθω να σε δω μια μέρα, αυτό είναι σίγουρο. Ο Θεός να ευλογεί εσένα, την πόλη σου, τη χώρα σου» απάντησε η ιδιοκτήτρια Olga Zviryanskaya.

«Θα χαρούμε να σας δούμε στην ειρηνική πόλη του Κιέβου και να σας αγκαλιάσουμε», πρόσθεσε.

Η Zviryanskaya και τα τρία της παιδιά ζούσαν στην πρωτεύουσα για χρόνια. Αφού οι ρωσικές δυνάμεις εισέβαλαν στην πόλη, μάζεψε τα παιδιά της και μερικά υπάρχοντα σε ένα αυτοκίνητο και κατέφυγε στην περιοχή κοντά στο Τσερκάσι, μια πόλη στην κεντρική Ουκρανία.

Το ταξίδι των 160 χλμ κράτησε εννέα ώρες.

Τώρα, η Zviryanskaya επιτρέπει σε ανθρώπους που δεν έχουν διέξοδο από το Κίεβο να μείνουν στο διαμέρισμά της.

Τα μηνύματα από αγνώστους παρείχαν παρηγοριά καθώς εκείνη προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα.

«Είμαστε ζωντανοί, αλλά θέλουμε να ζήσουμε όπως πριν» λέει «Είναι πολύ τρομακτικά στο Κίεβο. Κάθε λέξη υποστήριξης είναι πολύτιμη. (Δεν είναι πολύτιμα) μόνο τα χρήματα».

Ο Andre Osypchuk είναι συνταξιούχος ναυτικός και οικοδεσπότης της Airbnb στο Κίεβο. Έμεινε έκπληκτος όταν είδε τη Valerie Zimmer από το Μπρούκλιν, η οποία γεννήθηκε στο Κίεβο και είχε μείνει στο διαμέρισμά του πριν από 3 χρόνια, όταν επισκέφθηκε συγγενείς της στηη χώρα, να κλείνει πρόσφατα μια εβδομάδα διαμονή.


«Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας, η οποία είναι τόσο απαραίτητη τώρα» λέει ένα αυτοματοποιμένο μήνυμα που έφτιαξε ο ιδιοκτήτης στην πλατφόρμα του AirBnb. «Στεκόμουν στην ουρά για φαγητό από το πρωί, το οποίο τώρα μπορώ να αγοράσω με τα χρήματα που στείλατε».

Η Airbnb έχει ήδη ανακοινώσει ότι προσφέρει προσωρινή στέγαση σε γειτονικές χώρες σε έως και 100.000 Ουκρανούς που εγκαταλείπουν τη χώρα τους λόγω της ρωσικής εισβολής. Επίσης, παραιτείται από τα τέλη φιλοξενουμένων στη χώρα.

«Είμαστε τόσο ευγνώμονες από την εμπνευσμένη γενναιοδωρία της κοινότητάς μας αυτή τη στιγμή της κρίσης», δήλωσε ο Haven Thorn, εκπρόσωπος της εταιρείας.

Ζήτησε επίσης από όσους επιθυμούν να βοηθήσουν είτε να φιλοξενήσουν Ουκρανούς ή να κάνουν δωρεές για όσους έχουν ανάγκη,


Μερικοί άνθρωποι προειδοποιούν ωστόσο, ότι ενδεχομένως να υπάρξουν ορισμένοι που θα επιχειρήσουν να επωφεληθούν από αυτό, δημιουργώντας ψεύτικους λογαριασμούς Airbnb στην Ουκρανία.

Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία ενημερώνει όσους θέλουν να κάνουν κρατήσεις να εξετάζουν προσεκτικά την καταχώριση και να διαβάσουν κριτικές για να βεβαιωθούν ότι ο οικοδεσπότης είναι νόμιμος και λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό.




Πηγή:www.lifo.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια