Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ουκρανός διαπραγματευτής: 8 εγγυήτριες δυνάμεις επιθυμεί το Κίεβο - Ανάμεσά τους και η Τουρκία

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής είπε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες



Το Κίεβο επιθυμεί να οριστούν 8 εγγυήτριες δυνάμεις μεταξύ των οποίων και η Τουρκία, τόνισε ο Ουκρανός διαπραγματευτής, Μιχάιλο Ποντόλιακ, μετά την ολοκλήρωση των ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι οι συνομιλίες Ουκρανίας - Ρωσίας θα συνεχιστούν μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Για την Κριμαία είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί σε ξεχωριστό μέρος των διαπραγματεύσεων.

Όπως μεταδίδει το Anadolu, η Ρωσία δεσμεύθηκε να μειώσει σημαντικά τις στρατιωτικές της δραστηριότητες στο Κίεβο και το Τσερνίχιβ, μετά τον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των Ρώσων και των Ουκρανών διαπραγματευτών ξεκίνησαν στην Κωνσταντινούπολη στις 10.30 το πρωί και ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 14.00.

Αίσθηση προκάλεσε η επιλογή του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν να μιλήσει για περίπου 7 λεπτά πριν την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Όπως είπε η Άγκυρα επιθυμεί την ειρήνη και στο μέλλον θα ήθελε να φιλοξενήσει τυχόν συνομιλίες κορυφής μεταξύ του προέδρου Ζελένσκι και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, αναλυτές στην Τουρκία εκτιμούν ότι οι διαπραγματεύσεις ενδέχεται να καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα αλλιώς ο Ερντογάν δεν θα είχε εμφανιστεί για να μιλήσει πριν την έναρξή τους.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, έχουν τεθεί η κατάπαυση του πυρός και οι εγγυήσεις ασφαλείας που ζητεί η ουκρανική πλευρά.

Τα «φώτα» έπεσαν -όπως είναι φυσικό, πάνω στον Ρόμαν Αμπράμοβιτς που ενώ ακόμα μαίνεται το θρίλερ περί δηλητηρίασής του, βρίσκεται στις διαπραγματεύσεις και φωτογραφήθηκε δίπλα στον Ιμπραήμ Καλίν τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου.

Πηγή: www.skai.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια