Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Προφυλακίστηκε ο 62χρονος για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του





Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 62χρονος που την περασμένη Κυριακή χτύπησε βάναυσα την σύζυγό του, μέχρι που εκείνη έχασε τις αισθήσεις της. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δικηγόρος του 62χρονου ζήτησε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο δράστης του σοκαριστικού περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας, είχε λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί σήμερα και μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.



Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όπως επίσης δίωξη για σκοπούμενη πρόκληση σωματικής βλάβης με μεθοδευμένη πρόκληση έντονου σωματικού πόνου και σωματικής εξάντλησης επικίνδυνης για την υγεία, κατ’ εξακολούθηση.
Το χρονικό

Γυναικοκτονία που αποτράπηκε χαρακτήρισαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού τμήματος Φαιστού και οι διασώστες του ΕΚΑΒ, το σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που σημειώθηκε στο ορεινό χωριό του Ηρακλείου. Μάλιστα όπως περιέγραψαν εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας η γυναίκα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ήταν ένα βήμα από το θάνατο.

Βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, γυμνή σε ένα στρώμα, ενώ ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να της κόψει το νήμα της ζωής, είχε αφήσει ανοικτή μια φιάλη γκαζιού. «Μύριζε όχι μόνο ο χώρος, αλλά και η ίδια γκάζι» ανέφερε εργαζόμενος και στο Κέντρο Υγείας όπου μεταφέρθηκε!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ήταν 4 με 5 ημέρες αναίσθητη. Αυτές τις ημέρες ακροβατούσε μεταξύ ζωής και θανάτου. Αυτό το διάστημα εκτιμάται ότι έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή από τα χτυπήματα του συζύγου της. Και γιατί αυτές τις ημέρες; Διότι η άτυχη γυναίκα απουσίαζε από την δουλειά της.

Είναι φοβερό αυτό που αντίκρυσαν οι διασώστες αλλά και οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο. Μέχρι και νερό της είχε ρίξει… Ο ίδιος, μετά την σύλληψή του, είπε ότι ήθελε να την κάνει μπάνιο, αλλά το πιθανότερο είναι να της έριξε το νερό για να συνέλθει, κάτι που δεν επετεύχθη.


Η άτυχη γυναίκα είχε ασθενικό σφυγμό και λίγο ακόμα να παρέμενε σε αυτή την κατάσταση δεν θα τα είχε καταφέρει.
Τα παιδιά της την έσωσαν από τον θάνατο

Η αγωνία των παιδιών της 56χρονης, ήταν αφορμή για να κινητοποιηθούν οι αρχές στο Ηράκλειο, με τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σπίτι της να την βρίσκουν με νεκρικό σφυγμό και με χτυπήματα σε όλο το σώμα.

Τα παιδιά του ζευγαριού, που μένουν μόνιμα στην Γερμανία, ανησύχησαν καθώς εδώ και αρκετές ημέρες δεν είχαν μιλήσει με την μητέρα τους. Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Creta24, όποτε καλούσαν στο σπίτι, το σήκωνε ο πατέρας τους, ο οποίος βρίσκοντας διάφορες δικαιολογίες, τους έλεγε ότι η μητέρα τους δεν μπορεί να μιλήσει.

Τα παιδιά ανησύχησαν και κάλεσαν έναν φίλο τους που ζει στην Ελλάδα -αλλά όχι στην Κρήτη- και του ζήτησαν να ψάξει και να μάθει αν η μητέρα τους είναι καλά.

Ο άνδρας κάλεσε το 112, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την τοπική ΕΛ.ΑΣ.

Η συνέχεια γνωστή, οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του ζευγαριού και βρήκαν τη γυναίκα ημιθανή.

Η 56χρονη μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου αρχικά εισήχθη στη ΜΕΘ, ωστόσο πλέον νοσηλεύεται σε κλινική.


Πηγή: www.creta24.gr









Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια