Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

32ο Πανελλαδικό Συνέδριο Π.Ο.ΑΣ.Υ:Ζούμε με τον κίνδυνο,Ζούμε στην παραμεθόριο


 Οδηγίες αναφορικά με το 32ο Τακτικό Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

32ο Πανελλαδικό Συνέδριο Π.Ο.ΑΣ.Υ

Ζούμε με τον κίνδυνο

Ζούμε στην παραμεθόριο

Η τοποθέτηση του κ.Χρήστου Παργινού,Αντιπροσώπου Ιωαννίνων στην Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δεν ήταν στις προθέσεις μου να τοποθετηθώ καθώς είναι νωπή η απόφαση της ανανέωσης εμπιστοσύνης στο παρών Διοικητικό Συμβούλιο.

Συνήθως στις τοποθετήσεις μου αναδεικνύω τις διαφορετικές παθογένειες στον χώρο του συνδικαλισμού ασκώντας πάντα καλόπιστη κριτική και με μόνο γνώμονα την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων του Έλληνα Αστυνομικού.

Αναλόγως της οπτικής γωνίας που βλέπει κανείς τον συνδικαλισμό μπορεί να προσομοιάσει την κατάσταση με χρώμα λευκό,μαύρο ή γκρί.

Λευκό: Τί πετύχαμε σε κλίμα κοινωνικών αντιξοοτήτων μεταξύ των άλλων:

Μερικά από τα πιο σημαντικά.

Δημοσίευση στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Προεδρικού Διατάγματος για τη ρύθμιση θεμάτων Αστυνομικού Προσωπικού σύμφωνα με το οποίο υλοποιείται η πρόταση μας για την βαθμολογική εξέλιξη του Αστυνομικού Προσωπικού.

Υπεγράφη πρόσφατα Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη με στόχο την εκπόνηση μελέτης-έρευνας από τον ειδικό φορέα που ιδρύθηκε ,για την αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας του Αστυνομικού.

Σε ένα πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την νομοθέτηση πρωτίστως οικονομικών απολαβών με άμεση σύνδεσή τους με τα οικονομικά και ασφαλιστικά δεδομένα.

Έπειτα από σαράντα χρόνια σχεδόν,ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα για απεμπλοκή των αστυνομικών από διάφορα πάρεργα όπως η επίδοση δικογράφων η οποία θα γίνεται μέσω email όπως μας ανακοίνωσε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τι σημαίνει αυτό; Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, απελευθερώνονται από τη συγκεκριμένη διαδικασία έως και 1.500 αστυνομικοί που εκτελούσαν χρέη δικαστικών επιμελητών και διατίθενται για τις ανάγκες αστυνόμευσης.

Καλύτερη ασφάλεια για τον πολίτη δηλαδή.Ασφαλές περιβάλλον για όλους.

Επιπλέον μεταξύ άλλων υπάρχει συνεχής παρουσία της ομοσπονδίας σε όλα εκείνα τα επίκαιρα θέματα και σε όλα αυτά που έκτακτα προκύπτουν.

Τροποποίηση του καταστατικού.

Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι ο συνδικαλισμός δεν είναι εκπροσώπηση στην πρωινή ζώνη της τηλεόρασης,στα μεσημεριανάδικα ή τέλος σε talk show και βραδινές εκπομπές.

Δεν μπορούμε να παρουσιαζόμαστε ως ειδικοί επί παντός επιστητού,σε όλα, μα όλα τα καθημερινά θέματα.

Δεν μπορούμε να είμαστε παράλληλα νομικοί,ψυχολόγοι,δικαστές,ειδικοί αντιμετώπισης κρίσεων και πρόσφατα πολεμικοί αναλυτές.Και θα μπορούσα να πω και άλλα.

Άρθρο 42 Τοποθέτηση του έγκριτου νομικού μας για το άρθρο 42 στην τροποποίηση του καταστατικού.

Μαύρο:Ουσιαστική διαφωνία ή παιχνίδι εντυπώσεων;

Και με τα πολλά φεύγει το άρθρο.Και γίνεται 42,5 θα μπορούσαμε να αστειευτούμε.

Δεν χωράνε όμως αστειάκια στην πλάτη των συναδέλφων μας.

Να σεβαστούμε όλοι μας τον συνάδελφο και να εργαστούμε για αυτόν, για να μπορεί και ο κάθε συνάδελφος να σεβαστεί και εμάς.

Γκρι: Επανέρχομαι για ακόμη μια φορά για το επίδομα παραμεθορίου.

Το επίδομα που το αίτημα χορήγησής του, πολύ σωστά αναγνωρίζεται από τους εμπλεκόμενους ως δίκαιο και εμπεριστατωμένο τίνει να μουμιοποιηθεί.

Ο δρόμος για την κατάκτηση των δικαιωμάτων περνά από συμπληγάδες.

Έχουμε την δύναμη να συντρίψουμε την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που αφορά στην υλοποίηση των υποσχέσεων για την καταβολή του.

Η μόνη λύση είναι ο εκσυγχρονισμός με τα νέα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα.

Η μόνη λύση είναι μια σύγχρονη Αστυνομία στην υπηρεσία των πολιτών.


Ευχαριστώ.










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια