Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: 32ο Συνέδριο παρωδία της ΠΟΑΣΥ



Ο τρόπος που αποφάσισε η πλειοψηφούσα παράταξη να διεξαχθεί το 32ο Συνέδριο (κατ’ ευφημισμόν) της ΠΟΑΣΥ γελοιοποιεί το συνδικαλισμό των αστυνομικών και υποτιμά τη νοημοσύνη όλων των συναδέλφων. Το Συνέδριο ήταν κομβικής σημασίας, δεδομένου ότι επρόκειτο να τροποποιηθεί σε αντιδραστική κατεύθυνση το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Οι γνωστοί απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής, επέλεξαν να πραγματοποιηθεί με διαδικασίες fast track και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να τοποθετηθεί, παρά μόνον αφού ψηφισθεί η τροποποίηση.

Ως Πρωτοβουλία Αστυνομικών καταγγέλλουμε στους συναδέλφους ότι ενώ είχαμε δηλώσει να τοποθετηθούμε με σκοπό να εκφέρουμε γνώμη για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή το ενιαίο ψηφοδέλτιο, ο λόγος μας «δόθηκε» μόνο μετά την ψήφιση της τροποποίησης του καταστατικού. Το προεδρείο του Συνεδρίου με μια αιφνιδιαστική κίνηση ζήτησε να γίνει ψηφοφορία με σκοπό την υπερψήφιση ή μη των καταστατικών αλλαγών, χωρίς πιο πριν να ζητηθεί από το Σώμα να τοποθετηθεί.

Αντιδημοκρατικές πρακτικές έλαβαν χώρα γι’ άλλη μια φορά, αλλά δεν μας εκπλήσσουν. Δεν μας εκπλήσσουν γιατί έχουν δείξει τι ποιότητας είναι, και ότι το μόνο που τους νοιάζει είναι, από τη μια να λειτουργούν ως όχημα καλλιέργειας της κυβερνητικής πολιτικής στους αστυνομικούς, και από την άλλη να κάνουν ό,τι μπορούν για να διατηρήσουν την συνδικαλιστική τους καρέκλα.

Αλησμόνητο δεν πρέπει να είναι και το ότι, μολονότι κάποιοι αρχικά φαίνονταν να αντιδρούν με την τροποποίηση του καταστατικού (π.χ. Μ.ΠΡ.Ο.Σ.Τ.Α.), εν τέλει επέλεξαν να μην διαφωνήσουν με αυτό, πράγμα που προέκυψε από τους ελάχιστους αντιπροσώπους που επέλεξαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους. Ναι μεν προέτασσαν ότι με αυτές τις αλλαγές επέρχεται πισωγύρισμα στην Ομοσπονδία, αλλά εν τέλει παρέμειναν αδρανείς κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Το Συνέδριο – φαρσοκωμωδία σε συνδυασμό με τις αντιδραστικές αλλαγές, αποδεικνύουν τις προθέσεις της πλειοψηφίας που θέλει να επιβάλλει σιγή νεκροταφείου στους αστυνομικούς, παρά τα σοβαρά και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όμως, όσο κι αν μηχανεύονται τρόπους για να ελέγχουν το συνδικαλισμό των αστυνομικών, όσο κι αν μεθοδεύουν τις διαδικασίες με σκοπό να μην «κουνιέται φύλλο», ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ δεν πρόκειται να σιγήσει ΠΟΤΕ. Θα συνεχίσει να παλεύει για την ανάδειξη των προβλημάτων, την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των συναδέλφων. Ραντεβού στους αγώνες που βρίσκονται μπροστά μας.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια