Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελλάδα / Αλλαγή ώρας 2022: Πότε γυρίζουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

Ρολόι σε γαλάζιο φόντο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αλλαγή της ώρας, καθώς τα ξημερώματα τα ρολόγια μας πάνε μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, στις 03:00 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα δείξουν 04:00.

Για την αλλαγή ώρας 2022 σε θερινή έχει εκδώσει ανακοίνωση το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Διευκρινίζει ότι «την Κυριακή 27 Μαρτίου 2022 λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας, σύμφωνα με την Οδηγία 2000/84 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 19/1/2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη χειμερινή ώρα».
Το θέμα, όμως, είναι αν θα είναι και η τελευταία φορά που θα πραγματοποιηθεί αλλαγή ώρας, καθώς το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε τον τερματισμό από το 2021 της πρακτικής της προσαρμογής των ρολογιών κατά μία ώρα την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Να θυμίσουμε ότι την κατάργηση της χειμερινής ώρας ψήφισε ομόφωνα η Γερουσία, με τις ΗΠΑ να ακολουθούν στο εξής μόνο τη θερινή.

«Η αλλαγή της ώρας είναι μία ξεπερασμένη αντίληψη, μία πηγή άγχους και σύγχυσης. Είναι απλώς ηλίθιο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το πω», είπε ο Μάρκο Ρούμπιο, ο συντάκτης του σχετικού νομοσχεδίου. Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Φλόριντα στην ομιλία του συνέδεσε την αλλαγή της ώρας με την αύξηση «των καρδιακών επεισοδίων και των τροχαίων ατυχημάτων».

Η τύχη αυτού του νομοσχεδίου πάντως είναι αβέβαιη. Για να τεθεί σε εφαρμογή θα πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή και να επικυρωθεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, που έχει το δικαίωμα να ασκήσει βέτο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη πάρει θέση στο θέμα αυτό

 


Πηγή: www.lifo.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια