Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

10 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΑΣΥ


Π.Ο.ΑΣ.Υ.


10 Προτάσεις αντιπροσώπων Ν.Ηρακλείου στην Π.Ο.Α.Σ.Υ.


Πέραν των διεκδικήσεων της Π.Ο.Α.Σ.Υ. για μισθολογική αποκατάσταση των αστυνομικών, την αναγνώριση ως επικίνδυνου του επαγγέλματος μας, τις ελλείψεις σε αστυνομικό προσωπικό και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό κλπ., είναι επιτακτική η ανάγκη για περαιτέρω συνδικαλιστικές ενέργειες, με σκοπό τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των συναδέλφων μας.
Προς αυτή την κατεύθυνση, παράλληλα με τις όποιες διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος, προτείνουμε συγκεκριμένες προτάσεις που θα ήταν χρήσιμο να υποστηριχθούν και να προωθηθούν ως πρωταρχικοί στόχοι από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και οι οποίες θα κατατεθούν και ως υπόμνημα στο ερχόμενο συνέδριο.


1) Άμεση κατάργηση του φόρου της έκτακτης οικονομικής εισφοράς, της ειδικής εισφορά αλληλεγγύης φυσικών προσώπων αλλά και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης(2%) για την καταπολέμηση της ανεργίας.
2) Διεκδίκηση κυρίως για αύξηση της αποζημίωσης της ωριαίας νυχτερινής απασχόλησης, έναντι της αύξησης των νυχτερινών ωρών από 48 σε 64.
3) Διεκδίκηση αποζημίωσης υπερωριακής απασχόλησης, ανάλογης των λοιπών δημοσίων υπαλλήλων, σε περιπτώσεις εργασίας των συναδέλφων μας, πέραν του προκαθορισμένου ωραρίου τους.
4) Διεκδίκηση έξτρα αποζημίωσης σε περιπτώσεις εργασίας των συναδέλφων μας, στις επίσημες αργίες, με αποζημίωση ανάλογη των προσαυξήσεων των εργαζομένων του δημοσίου τομέα.
5) Άμεση έκδοσης της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που απαιτείται, ώστε οι συνάδελφοι οι οποίοι κατατάχθηκαν στην ΕΛ.ΑΣ. μεταγενέστερα της 01/01/2011, να αποκτήσουν και αυτοί το δικαίωμα της αναγνώρισης της μάχιμης πενταετίας.
6) Τροποποίηση των σχετικών Π.Δ. που αφορούν τις προσωρινές μετακινήσεις και αποσπάσεις αστυνομικών υπαλλήλων, ώστε ο ανώτατος χρόνος μετακίνησης των συναδέλφων μας χωρίς την επιθυμία τους, είτε πρόκειται για προσωρινές μετακινήσεις είτε για αποσπάσεις συνδυαστικά, σε καμία περίπτωση να μην υπερβαίνει τους τρεις (3) μήνες ετησίως. Επίσης να συμπεριληφθεί σε όλες τις περιπτώσεις αποσπάσεων και μετακινήσεων, η πρόβλεψη για ισονομία και αξιοκρατία μεταξύ των συναδέλφων μας, όσο είναι δυνατόν.
7) Έλεγχος της πίστης εφαρμογής των προβλεπόμενων Π.Δ. σχετικά με το χρόνο εργασίας αστυνομικού προσωπικού, (εβδομαδιαία υπηρεσία, δίπλα νυχτερινά, ημερήσιες αναπαύσεις κλπ.) και επιβολή κυρώσεων σε οποιονδήποτε διαπιστώνεται ότι καταστρατηγεί τις ισχύουσες διατάξεις.
8) Θεσμοθέτηση σχετικού Π.Δ., ώστε κανείς αστυνομικός να μην διατίθεται σε νυχτερινή εργασία ή απασχόληση
Σ/Κ και αργίες, εφόσον έχει συμπληρώσει το αντίστοιχο ανώτατο όριο αποζημίωσης νυχτερινών και πενθημέρων.
9) Αξιοποίηση των πτυχιούχων αστυνομικών αποφοίτων ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, τουλάχιστον στο πλαίσιο της σχετικής πρότασης της Π.Ο.Α.Σ.Υ., που τελικά δεν υιοθετήθηκε απο την ηγεσία.
(Απόκτηση μόνο ενός βαθμού κατά ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το ισχύον βαθμολόγιο).
10) Ίδρυση Φορέα της Π.Ο.Α.Σ.Υ., με σκοπό τη δημιουργία παραθεριστικών κέντρων ανά την Ελλάδα, για το σύνολο των εν ενεργεία και συνταξιούχων συναδέλφων.


Αντιπρόσωποι Ν. Ηρακλείου
στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων


ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ


ΣΧΟΙΝΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΔΡΑΚΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ


ΚΕΝΔΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


ΣΚΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ


ΓΕΡΔΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΝΗΣ



















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια