Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Xσρακόπουλος: Η ΕΛΑΣ πυλώνας εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας


«Σε συνθήκες ιδιόμορφες, λόγω της πανδημίας, αλλά και διεύρυνσης των εγκληματικών δραστηριοτήτων, είναι καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας οι βασικοί πυλώνες της τήρησης του νόμου, όπως πρωτίστως είναι η ΕΛΑΣ, να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε μήνυμα προς τον πρόεδρο της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστο Καλούσιο, με αφορμή την εκδήλωση της Ένωσης για το νέο έτος.

Ο Θεσσαλός πολιτικός αφού ευχαριστεί για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθεί στην εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας της Ένωσης και τη βράβευση των παιδιών των μελών της για την πρόοδό τους στα γράμματα, εκφράζει την λύπη του γιατί, παρά την επιθυμία του, θα πρέπει λόγω καθηκόντων να παραμείνει στην Αθήνα.

Ωστόσο, δραττόμενος της ευκαιρίας, εκφράζει για μια ακόμη φορά τα συγχαρητήριά του «για το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα στελέχη της οποίας, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, με την έξαρση της πάσης φύσεως εγκληματικότητας, κατορθώνουν, συχνά υπερβάλλοντας εαυτούς, να διατηρούν το αίσθημα ασφάλειας για τους πολίτες».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογραμμίζει ότι «σε συνθήκες ιδιόμορφες, λόγω της πανδημίας, αλλά και διεύρυνσης των εγκληματικών δραστηριοτήτων, είναι καθοριστικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας οι βασικοί πυλώνες της τήρησης του νόμου, όπως πρωτίστως είναι η ΕΛΑΣ, να ανταποκρίνονται στον ρόλο τους.

Για αυτόν τον λόγο και ως πρόεδρος της αρμόδιας κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, με κάθε αφορμή, υπενθυμίζω ότι η πολιτεία οφείλει να παράσχει όλα εκείνα τα εφόδια που προϋποθέτουν την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών, τόσο για τον απαραίτητο εξοπλισμό τους, όσο, βεβαίως, και για τις ανάλογες με το έργο τους οικονομικές απολαβές, που να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή διαβίωση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Και καταλήγει ζητώντας από τον κ. Καλούσιο «να μεταφέρετε, μαζί με τις ευχές μου για καλή πρόοδο, και τα δικά μου συγχαρητήρια στα παιδιά των μελών της Ένωσής σας που βραβεύονται για τις επιτυχίες τους στην εκπαίδευση. Εύχομαι σε όλα τα μέλη σας και στις οικογένειές τους μια δημιουργική και ειρηνική χρονιά, προπάντων, με υγεία».







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια