Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνάντηση του Λευτέρη Οικονόμου με εκπροσώπους του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα


Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Αναπληρώτρια Εκπρόσωπο, κα Άσπα Πλακαντωνάκη και την Υπεύθυνη Παιδικής Προστασίας του Γραφείου της UNICEF στην Ελλάδα, κα Αντιγόνη Αγγελάκη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστησαν υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων Υπηρεσιών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε στο πλέγμα δράσεων, που έχει αναλάβει και υλοποιεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στον τομέα προστασίας της ανηλικότητας, αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας και της παιδικής παραβατικότητας, καθώς επίσης σε κοινωνιολογικής φύσεως ζητήματα, που οδηγούν στην εκδήλωση διαφόρων μορφών βίας.

 

Ο κ. Οικονόμου επεσήμανε το ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, ως εντεταλμένης Αρχής του Κράτους, για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των πολιτών και ανέδειξε τη σημασία και το ενδιαφέρον που προσδίδει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην προστασία των παιδιών από τη βία, σε οποιαδήποτε έκφανσή της, γνωστοποιώντας την πρόθεση για ανάπτυξη στενής συνεργασίας με την UNICEF προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της UNICEF παρουσίασαν κύρια σημεία του προγραμματικού σχεδιασμού του διεθνούς οργανισμού για την προστασία των παιδιών από τη βία, ενώ αναφέρθηκαν στη συνεργασία που έχει ήδη αναπτυχθεί με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας τη σημασία και αναγκαιότητα διατήρησης και διεύρυνσης της συνεργασίας αυτής και σε άλλους τομείς, με έμφαση στη διεξαγωγή ερευνών για τη χάραξη πολιτικών στη βάση των εξαγόμενων συμπερασμάτων.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια