Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Tίμησε τη μνήμη των πεσόντων η Ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.


Τελετή επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες σήμερα, Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Αθήνα, Λ. Μεσογείων 96), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος.

 

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των αστυνομικών που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια ένοπλων συμπλοκών, καταδιώξεων, τρομοκρατικών ενεργειών, καθώς και ατυχημάτων που συνέβησαν κατά την άσκηση των αστυνομικών τους καθηκόντων, από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1984.

 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών, που βρίσκεται στην είσοδο των κτιριακών εγκαταστάσεων του Υπουργείου, ενώ στην ομιλία του επεσήμανε τα εξής:

 

«Τιμώντας σήμερα το συνάδελφο θανόντα αστυνομικό εν ώρα Υπηρεσίας, η σκέψη μας ανατρέχει και συνοδεύει και τον συνάδερφο, γυναίκα και άντρα αστυνομικό, που καθημερινά ρίχνεται στον αγώνα για την πάταξη της εγκληματικότητας με σημαντικό βαθμό επικινδυνότητας.

 

Χρέος μας ισχυρό συνιστά να διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη του Έλληνα Αστυνομικού:

 

- που έχασε τη ζωή του, για να υπερασπιστεί υψηλά ιδανικά και αξίες,

 

- που χάθηκε μένοντας πιστός στον όρκο του

 

- που θυσιάστηκε για να αισθάνεται ο πολίτης ασφαλής

 

Με την απώλεια της ζωής του απέδειξε ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ο θεματοφύλακας της κοινωνικής συνοχής

 

Που η απουσία του απαιτεί το σεβασμό μας προς την πορεία του και πρωτίστως για την τελευταία υπηρεσιακή του στιγμή.

 

Το υψηλό αίσθημα ευθύνης, δικαίου και ευσυνειδησίας, που περιέγραφε τον επαγγελματικό τους χαρακτήρα, μάς υπενθυμίζει τους βασικούς αξιακούς πυλώνες επί των οποίων είναι δομημένη η αποστολή του Σώματος και εκ των οποίων απορρέουν για εμάς κατά την επιτέλεση των καθηκόντων μας έννοιες, όπως η δικαιοσύνη, η ελευθερία, η δημοκρατία, ο σεβασμός, η αυταπάρνηση και η αυτοθυσία για ανώτερα πνευματικά ιδανικά.

 

Κατευθύνουμε το έργο μας, λαμβάνοντας υπόψη την παρακαταθήκη που μας κληροδότησαν και τις μνήμες που μας κατέλειπαν. Το ψυχικό και ηθικό ανάστημα των πεσόντων συναδέλφων ορθώνεται ενώπιον μας και μας ενδυναμώνει, ως έμπνευση παραμυθίας, για να προχωρήσουμε ενωμένοι προς την κατεύθυνση δημιουργίας μίας αποτελεσματικής σύγχρονης αστυνομίας. Μίας Αστυνομίας που δύναται να αποτελέσει τη βάση της κοινωνικής ειρήνης και το μοχλό εξάλειψης κάθε μορφής εγκληματικότητας με προμετωπίδα της το σεβασμό στον συνάνθρωπό μας και στα δικαιώματά του.

 

Οι αδερφοί μας θανόντες εν ώρα υπηρεσίας ανακαλούνται στη μνήμη μας τη στιγμή της προσφοράς, τη στιγμή της πλήρους δοτικότητας στην υπηρεσία του πολίτη, την υπηρεσιακή στιγμή. Εκείνη τη μοναδική στιγμή της κρίσιμης απόφασης αντιμετώπισης κάθε περιστατικού, προτάσσεται για εμάς ισχυρή πεποίθηση «Υπηρετούμε τον πολίτη, την κοινωνία και την πατρίδα».

 

Η προσωπική τους θυσία γίνεται το προσωπικό μας στοίχημα να τη διατηρήσουμε άσβεστη, προσδίδοντας προστιθέμενη νοηματοδότηση στη σημερινή ημέρα και στηρίζοντας τις οικογένειες των θανόντων, υπενθυμίζοντάς τους πρωτίστως διαρκώς ότι ανήκουν στην Αστυνομική Οικογένεια και ότι τον άνθρωπο που έχασαν μπορούν να τον βλέπουν στο πρόσωπο κάθε συναδέλφου, κάθε ενστόλου.

 

Τους ευχαριστούμε, που είναι ακόμη εδώ!

 

Τους ευχαριστούμε, που από ψηλά προστατεύουν κάθε συνάδελφο!

 

Τους ευχαριστούμε, που μας υπέδειξαν και μας απέδειξαν τον πολιτισμό και το αξιακό σύστημα του ενστόλου προσωπικού!

 

Δεν τους ξεχνάμε!

 

Αθάνατοι στο νου και στην ψυχή μας!

 

Αιωνία τους η μνήμη!»







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια