Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απορρίπτει τη ρωσική πρόταση για συνομιλίες στο Μινσκ o Zελένσκι


Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απέρριψε σήμερα τη ρωσική πρόταση για συνομιλίες στη Λευκορωσία.

Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι οι συνομιλίες στο Μινσκ θα μπορούσαν να ήταν δυνατές εάν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην Ουκρανία από το έδαφος της Λευκορωσίας. Παράλληλα, τόνισε ότι παραμένει ανοιχτός για συνομιλίες σε άλλες τοποθεσίες που δεν δείχνουν επιθετικότητα προς την Ουκρανία.

«Φυσικά και θέλουμε ειρήνη, θέλουμε να συναντηθούμε, θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος. Βαρσοβία, Μπρατισλάβα, Βουδαπέστη, Κωνσταντινούπολη, Μπακού - τα προσφέραμε στους Ρώσους», είπε, προσθέτοντας: «Οποιαδήποτε άλλη πόλη θα μας ταίριαζε επίσης - σε μια χώρα, από την επικράτεια της οποίας δεν εκτοξεύονται πυραύλους εναντίον μας. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο οι διαπραγματεύσεις μπορούν να είναι ειλικρινείς και να τερματίσουν πραγματικά τον πόλεμο».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες και «τώρα περιμένουν τους Ουκρανούς».

Στη ρωσική πρόταση απάντησε επίσης ο σύμβουλος στο γραφείο του Ουκρανού προέδρου, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, λέγοντας πως η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στο Γκομελ, μια πόλη στη νοτιοανατολική Λευκορωσία, γνωρίζοντας ότι είναι άσκοπο. Επίσης επανέλαβε ότι η θέση του Ζελένσκι παραμένει η ίδια: μόνο πραγματικές συνομιλίες, μηδενικά τελεσίγραφα.

Κάλεσμα στους ξένους πολίτες να συμμετάσχουν στον πόλεμο

Τους ξένους πολίτες σε όλο τον κόσμο κάλεσε ο Ζελένσκι να συμμετάσχουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας.

Σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της προεδρίας αναφέρεεται:

«Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του κόσμου, τους φίλους της Ουκρανίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας. Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην άμυνα της Ουκρανίας, της Ευρώπης και του κόσμου μπορεί να έρθει και να πολεμήσει δίπλα-δίπλα με τους Ουκρανούς ενάντια στους Ρώσους εγκληματίες πολέμου».

Σύμφωνα με τον Κανονισμό για τη στρατιωτική θητεία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από πολίτες των χωρών τους και απάτριδες που εγκρίθηκε με το Διάταγμα του Προέδρου της Ουκρανίας αρ. 248 της 10ης Ιουνίου 2016, οι αλλοδαποί έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας για στρατιωτική θητεία βάσει σύμβασης εθελοντικής βάσης που θα συμπεριληφθεί στις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, προσθέτει η δήλωση.

naftemporiki.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια