Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

HELO DUNKER: Χαρδαλιάς και Πάιατ είδαν εκπαίδευση του Βασικού Σχολείου Διαφυγής από Βυθιζόμενο Ελικόπτερο


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, παρέστη σήμερα, Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, στην Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV–DAY) του Βασικού Σχολείου Διαφυγής από Βυθιζόμενο Ελικόπτερο (HELO DUNKER) με τη συμμετοχή προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Βάσης Ελικοπτέρων Ναυτικού, στο Ναυτικό Οχυρό Κοτρώνι στον Μαραθώνα, παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ.

HELO DUNKER 

Τα σενάρια και το αντικείμενο της άσκησης HELO DUNKER

Η εκπαίδευση, στην οποία συμμετέχουν για δεύτερη φορά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ και υλοποιείται το διάστημα από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου έως την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022, διεξάγεται στη Σχολή Αεροπορίας Ναυτικού και είναι διάρκειας 2 ημερών για κάθε εκπαιδευτική ομάδα.

Περιλαμβάνει αντικείμενα θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης και αποσκοπεί στο να εξοικειωθούν οι εκπαιδευόμενοι με τη διαδικασία της προετοιμασίας για προσθαλάσσωση ελικοπτέρου, τη χρήση του σωστικού εξοπλισμού και τη διαδικασία περισυλλογής, καθώς και να αποκτήσουν την ικανότητα διαφυγής από βυθιζόμενο ελικόπτερο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, με ή χωρίς τη χρήση αναπνευστικής συσκευής HEED (HELICOPTER EMERGENCY EGRESS DEVICE).

HELO DUNKER 

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Διακεκριμένων Επισκεπτών, παρουσιάστηκαν αντικείμενα πρακτικής εκπαίδευσης με τη συμμετοχή οκτώ εκ των εξήντα δύο συνολικά εκπαιδευόμενων στελεχών της US Army Combat Aviation Brigade, η οποία έχει αναπτυχθεί στη Βάση Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβικείο, στο πλαίσιο της Επιχείρησης των ΗΠΑ “ATLANTIC RESOLVE” και της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)] μεταξύ Ελλάδος και ΗΠΑ.

Η ανωτέρω δραστηριότητα καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, καθώς και τη συνεχώς αναβαθμιζόμενη και πολυεπίπεδη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδος και ΗΠΑ.

HELO DUNKER HELO DUNKER

Οι δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, από τη Βάση Ελικοπτέρων Ναυτικού, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι χαρά μας που ολοκληρώσαμε αυτό το στάδιο εκπαίδευσης μετά από αίτημα των Αμερικανών φίλων μας και συμμάχων μας και σε αυτό το Σχολείο. Νομίζω, ότι η εικόνα μιλάει μόνη της. Μέσα από συνέργειες, μέσα από συνεκπαίδευση, μέσα από όλες αυτές τις συμμαχίες, το πρόσημο της στρατηγικής μας είναι ξεκάθαρο. Θέλουμε μια χώρα ισχυρή, ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε συμμάχους με πρωταγωνιστικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ και τα στελέχη μας του Πολεμικού Ναυτικού και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας για την προσπάθεια που κάνουν ώστε και στα Σχολεία αυτά να είναι ξεκάθαρη η διάθεση, η βούληση και κυρίως οι δυνατότητες που έχουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις».

Δείτε σχετικό βίντεο του ΥΠΕΘΑ:










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια