Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οργισμένος εξωτερικός φρουρός της Νιγρίτας γράφει στο bloko.gr


Παραθέτουμε κείμενο εξωτερικού φρουρού των Φυλακών Νιγρίτας: Αστραπιαία επίσκεψη του  υπουργού Προστασίας του πολίτη στο Κατ. Κράτησης Νιγρίτας Σερρών. Από τα μεγαλύτερα καταστήματα στη χώρα με 750 κρατούμενους. Η επίσκεψη κράτησε 4 λεπτά περίπου, με συνοδεία δεκάδων μπράβων και υπερπολυτελών αυτοκινήτων. Τι φοβούνται άραγε; Αφού όλα βαίνουν καλώς για αυτούς; Ήρθε είδε και απήλθε. Το μόνο που πρόλαβε η Δνση του καταστήματος να επισημάνει η έλλειψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Όντως υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Υπάρχει ένας νοσηλευτής για όλον αυτόν τον  παραπάνω αριθμό κρατουμένων.

Και αυτός έρχεται μερικές μέρες τη βδομάδα. Τι να πρώτο κάνει; Βγάζει σωρηδόν τους κρατούμενους με το παραμικρό για μεταγωγές στο νοσοκομείο, αφού δεν μπορεί ο ίδιος να τους περιθάλψει.

Και εδώ αναλαμβάνουμε εμείς. Η εξωτερική φρουρά των κατ. κράτησης. Είμαστε μια υπηρεσία που μετράμε 22 περίπου χρόνια ζωής. Το γράφω γιατί οι πιο πολλοί δεν μας γνωρίζουν. Ίσως και στο ίδιο το υπουργείο μας να μην γνωρίζουν την ύπαρξη μας.

Εδώ και 2,5 χρόνια περίπου μας πήραν από το υπουργείο Δικαιοσύνης και μας πήγαν στο Προστασίας.

Νομίζαμε ότι θα άλλαζε κάτι. Ότι θα υπήρχε μια αναβάθμιση. Το μόνο που άλλαξε είναι οι σφραγίδες και οι πινακίδες έξω από τις υπηρεσίες μας. Εξακολουθούμε ακόμα να έχουμε τις υπηρεσιακές ταυτότητες από το πρώην υπουργείο μας, να φοράει ο καθένας ότι στολή θέλει, να μην υπάρχει ιεραρχία, να υπάρχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των καταστημάτων,  γερασμένο στόλο οχημάτων για τις μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια και στα νοσοκομεία.

Εικοσαετίας οχήματα που δεν παρέχουν την απαραίτητη ασφάλεια για μας αλλά και για τους κρατούμενους.

Που καθημερινώς χαλάνε μηχανικά  ή χάνουν λάδια και νερά, ή έχουν σπασμένα παράθυρα και πόρτες, όπως στην φώτο.

Εμείς όμως πρέπει να εκτελέσουμε τον καθήκον μας. Οι μεταγωγές άφθονες στο κατάστημα μας, κάθε οχτάωρο ανελλιπώς.

Όλοι δουλεύουμε με το φιλότιμο μας γιατί αγαπάμε αυτό που κάνουμε, που όπως γνωρίζετε είναι από τα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα. Με ελλειπή εξοπλισμό, μετεκπαίδευση, παμπάλαιο οπλισμό, πολλά χρωστούμενα από παρελθόντα έτη κ.α.

Σε λίγα χρόνια οι πρώτη σειρά από μας θα βγει στη σύνταξη και δεν υπάρχει μέριμνα για το πώς θα καλυφτούν οι θέσεις που θα αφήσουμε.

Είμαστε αγανακτισμένοι και οργισμένοι με όλες τις πολιτικές που εδώ και 22 χρόνια δεν έδωσαν λύσεις στα προβλήματα  μας.

 Εννοείται ότι εμείς θα παλέψουμε μέχρι την τελευταία μας μέρα στην υπηρεσία να καλυτερέψουμε αυτό που έπρεπε η πολιτεία να πράξει.

 Το θέμα είναι την  απραξία της πολιτείας να μην την πληρώσουμε με ανθρώπινες ζωές, γιατί τότε θα κάτσει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

Παρεπιπτώντος η αξία των πολυτελών αυτοκινήτων της συνοδείας του υπουργού θα έφτανε για την αντικατάσταση όλου του στόλου οχημάτων όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας μας.

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια