Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ουκρανία: Καταστράφηκε το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου


Δεν έχουν τέλος οι ρωσικές επιθέσεις στα εδάφη της Ουκρανίας, την ώρα που δημοσιεύματα επιβεβαιώνουν ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, κοντά στη συνοριακή γραμμή Ουκρανίας-Λευκορωσίας.

Σύμφωνα με όσα επιβεβαίωσε μέσω του Twitter το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας το θρυλικό αεροπλάνο Antonov An-225 Mriya, το μεγαλύτερο αεροπλάνο που κατασκευάστηκε ποτέ και το οποίο το 2020 εκτελούσε ανθρωπιστικές πτήσεις παραδίδοντας ιατρικές προμήθειες για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην ΕΕ καταστράφηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Hostomel (Gostomel) κοντά στο Κίεβο.

"Το 2020 η Ουκρανία υπερασπιζόταν την Ευρώπη από την πανδημία. Σήμερα, τα ρωσικά στρατεύματα κατέστρεψαν τον παγκόσμιο θρύλο της αεροπορίας", αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Αυτό ήταν το μεγαλύτερο αεροπλάνο του κόσμου, το AN-225 ‘Mriya’ (όνειρο στα ουκρανικά). Η Ρωσία μπορεί να κατέστρεψε το ‘Mriya’ μας, ωστόσο δεν θα είναι ικανοί να καταστρέψουν το όνειρο μας για ένα δυνατό, ελεύθερο και δημοκρατικό κράτος. Πρέπει να νικήσουμε!".

news247.gr





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια