Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κορυφώνεται η αγωνία για την απαγωγή Κυπαρίσση - Πόσα χρήματα έχει η οικογένεια και τι απαιτούν οι κακοποιοί


"Αν δεν επικοινωνήσουν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μετά την επιστολή της μάνας του ομήρου, ο νους μας πάει στο κακό. Οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια εδώ και περίπου 20 μέρες. Η αγωνιώδης επιστολή της μητέρας του δόθηκε εξαιτίας αυτής της έλλειψης επικοινωνίας και επιδίωξης μιας νέας σειράς επαφών. Σε περίπτωση συνεχιζόμενης ‘αφωνίας’, θα ξεκινήσουμε έρευνες εξαφάνισης, ίσως και πιθανής ανθρωποκτονίας" αναφέρει χαρακτηριστικά αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολείται με την υπόθεση της απαγωγής του 40χρονου επιχειρηματία Γιώργου Κυπαρίσση.

Άτομα στο κοντινό περιβάλλον της οικογένειας, αναφέρουν πως η επικοινωνία ανάμεσα στους απαγωγείς ήταν ικανοποιητική τις πρώτες περίπου 40 ημέρες μετά την αρπαγή, και από εκεί και έπειτα διακόπηκε. "Τις τελευταίες ημέρες πριν διακόψουν τις επαφές τους με την οικογένεια, δεν υπήρχε καθόλου καλό επίπεδο συνεννόησης. ‘Ανεβοκατέβαζαν’ τις απαιτήσεις τους διαρκώς" αναφέρουν άτομα του φιλικού περιβάλλοντος της οικογένειας. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί, οι διωκτικές αρχές αρκετές ημέρες μετά την εκδήλωση της απαγωγής εντόπισαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία, και έχουν αντλήσει κάποια στοιχεία από αυτό για την πορεία των ερευνών.

Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης και προς τον "επίλογο" των επαφών, μέλη της οικογένειας φαίνεται να διαπίστωσαν πως ο απαγωγέας που διαπραγματεύονταν άλλαζε, καθώς χρησιμοποιούσε διαφορετικές εκφράσεις και τηρούσε άλλη σκληρότερη στάση απέναντί τους.

Οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς

Τον πρώτο μήνα των επαφών τους που γινόταν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών επικοινωνίας και μηνυμάτων, ο απαγωγέας με τον οποίο μιλούσαν απαίτησε χρηματικό ποσό λίγο πάνω από το 1.000.000 ευρώ προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Η οικογένεια του ομήρου τους είχε επισημάνει πως δεν είχαν σε μετρητά ή καταθέσεις τέτοιου ύψους χρηματικό ποσό.

Το αρχικό χρηματικό ποσό και μετά από διαπραγματεύσεις με τον αδερφό του Γιώργου Κυπαρίσση, έπεσε στο 1 εκατομμύριο, κάποιες ημέρες αργότερα στα 900.000 ευρώ και στη συνέχεια στα 700.000 ευρώ.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, φαίνεται να άλλαξε ο δράστης που διαπραγματευόταν με την οικογένεια, ο οποίος ανέβαζε τα λύτρα, όπως τα… κατέβαζε ο συνεργός του, φθάνοντας στο αρχικό χρηματικό ποσό που είχε ζητηθεί.

Τα χρήματα που έχει μαζέψει η οικογένεια, σύμφωνα με φιλικό της περιβάλλον, είναι περίπου 300.000 ευρώ, ποσό που δεν ικανοποιεί τους δράστες, και στο άκουσμά του επήλθε ένας εκνευρισμός από πλευρά τους και ξεκίνησε το ανέβασμα του χρηματικού ποσού. Η τακτική επικοινωνία των δραστών και ενδείξεις ζωής του ομήρου που έστελναν διακόπηκε ξαφνικά.

Ενδεικτική άλλωστε είναι η επιστολή της μητέρας του επιχειρηματία, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει, "Είμαι Μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε".

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αντλούν στοιχεία από το φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον του 40χρονου ομήρου, ερευνώντας την πιθανότητα οι δράστες να προέρχονται από αυτό ή να είχαν συνεργασία με την επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών που διατηρούσε.

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια