Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για γέλια και για κλάματα! Καμία μέριμνα για το προσωπικό τα πάντα για ανώτερους-ανώτατους!


«Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»… Όπου λύκος στην προκειμένη περίπτωση, είναι η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ…Την ώρα που η επικαιρότητα από τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έχει καλύψει οτιδήποτε άλλο, η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ φέρνει μετά από σχεδόν 3 χρόνια νομοσχέδιο για το προσωπικό. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι θεωρούν ότι προσωπικό των ΕΔ είναι μόνο οι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί! Κι αυτό, γιατί το νομοσχέδιο δεν ασχολείται με κανέναν άλλον στις ΕΔ!

Στο site οpen gov ευθύνης του Υπουργείου Εσωτερικών αναρτήθηκε για διαβούλευση ένα νομοσχέδιο που τιτλοφορείται:

http://www.opengov.gr/ypes/?p=8167

Ένα σχέδιο νόμου που περιλαμβάνει ότι αποκαΐδια έχει συγκεντρώσει το περίφημο επιτελικό κράτος λίγες μέρες πριν τις ετήσιες κρίσεις των ΕΔ, ώστε να επηρεάσει αυτές. 

Διαβάζοντας το κάποιος μπορεί να βγάλει το συμπέρασμα ότι  «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μια χαρά καμωμένα τα είχε κάνει όλα», αφού 3 χρόνια που είναι στην κυβέρνηση η ΝΔ, τίποτα δεν βρίσκει λάθος για να αλλάξει όσον αφορά την πλειοψηφία και τη “ραχοκοκαλιά” των ΕΔ!

Ασχολείται μόνο με τους ανώτερους (Συνταγματάρχες και αντίστοιχα) και ανώτατους Αξιωματικούς.

Αν διαβάσετε μάλιστα την έκθεση συνεπειών ρύθμισης (καθώς αιτιολογική έκθεση δεν υπάρχει!!! ) τότε είναι να γελάει κανείς για τις προφάσεις.

Έλλειψη στο Σώμα Δικαστικών Γραμματέων λένε και για το λόγο αυτό φτιάχνουν θέση Υποστρατήγου, (λες και έτσι θα λυθεί το πρόβλημα) ενώ παράλληλα φρόντισαν να αποστρατεύσουν όλο το δυναμικό τους χωρίς να τους κρατήσουν ΕΟΘ, έως ότου να πληρωθούν οι κενές θέσεις που επικαλούνται.

Πως θα μπορούσαμε να μεταφράσουμε την έγνοια του Υπουργείου να προσθέσει 2 χρόνια στους βαθμούς Ανωτάτων Αξιωματικών, φροντίζοντας μάλιστα να κουρέψει τη φυσική ηγεσία των υγειονομικών αφού παραμένουν σε ότι είχαν;

Πάνω σ’ αυτό να επισημάνουμε ότι οι Αξιωματικοί που προέρχονται από ΣΣΕ, ΣΝΔ, ΣΙ,  δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με τα ήδη υπάρχοντα όρια ηλικίας, αντιθέτως μάλιστα έχουν αρκετά περιθώρια σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου, μέχρι να καταληφθούν από αυτά.

Συνεπώς μας κάνει να υποθέσουμε ότι η εν λόγω ρύθμιση αφορά ορισμένους και συγκεκριμένους και όχι “καριέρας”.

Μάλλον στην εποχή του COVID οι ήδη υπάρχοντες γιατροί (αφού εξαιρούνται από την ρύθμιση) μας είναι περιττοί, όμως οι διορισμοί από το παράθυρο ιατρών πολιτών ως επικουρικών και ως Αξιωματικών (χωρίς στρατιωτική εκπαίδευση) στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία (απαξιώνοντας εντελώς το φυτώριο της ΣΣΑΣ) άλλα υποδηλώνουν.

Μέλημά τους είναι οι νομικοί  ώστε  να επωφεληθούν στο βαθμό του Συνταγματάρχη και να πάρουν 2 χρόνια ακόμη ζωής μιας και δεν συμπληρώνουν τα 35.

Κατά τα άλλα, θέματα που αφορούν το κατώτερο προσωπικό προφανώς δεν υπάρχουν!

Το μισθολόγιο των ΕΜΘ;

Έχουν 3 χρόνια που έχουν προαχθεί ως Ανθυπολοχαγοί και συνεχίζουν να πληρώνονται ως Ανθυπασπιστές αφού στην μισθολογική κατηγορία τους δεν έχει προβλεφθεί  βαθμός Αξιωματικού.

Η κατάργηση των ορίων ηλικίας των ΕΠΟΠ;

50ρηδες Υπαξιωματικοί ΕΠΟΠ  θα αποστρατεύονται σε λίγο χωρίς κανείς να αναρωτιέται για τις οικογενειακές υποχρεώσεις, κατά το γνωστό «σκοτώνουμε  τα άλογα όταν γεράσουν».

Τα γραφεία Νομικής Υποστήριξης προσωπικού δίπλα στους Αρχηγούς;

Ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο. Ψηφισμένος νόμος του κράτους που δεν εφαρμόστηκε ποτέ!

Εκπρόσωποι των στρατιωτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ως μέλη στα Συμβούλια των Μετοχικών Ταμείων;

Άλλος ένας ψηφισμένος νόμος του Κράτους που έμεινε μόνο στα πρακτικά της Βουλής.

Εκπρόσωποι των στρατιωτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων ως Παρατηρητές στα Συμβούλια Μεταθέσεων;

Μα τι είναι αυτά που μας απασχολούν τελικά;

Εδώ τροποποιήσανε την Υπουργική απόφαση για τις Μεταθέσεις και τη μοριοδότηση ώστε το ρουσφέτι να κυριαρχεί.

Η πλασματική πενταετία;

Με τις ευχές της Γενικής Διεύθυνσης οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, καταχωνιάστηκε από τον ΕΦΚΑ ως δήθεν ειδικός νόμος του Υπουργείου Οικονομικών που δεν έπεφτε λόγος στο Υπουργείο Άμυνας!!!

Τελικά φτάνει να αναρωτιέται κανείς…

Να πικραινόμαστε που δεν νομοθετούν;

Να οργιζόμαστε που όταν το κάνουν ασχολούνται μόνο με αυτούς που θέλουν;

Να αγανακτούμε που νόμοι του Κράτους 3 χρόνια τώρα παραμένουν ανενεργοί;

Παραδινόμαστε…

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια