Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή στον ΥΕΘΑ από τον Ανέστη Τσουκαράκη


Παραθέτουμε την επιστολή του Ανέστη Τσουκαράκη, Συνταγματάρχη ε.α προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Μπορεί κατά τη διάρκεια της θητείας σας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να μην κατέστη δυνατό να συναντηθούμε, είτε γιατί η ενασχόλησή σας με τα θέματα της Εθνικής Άμυνας δεν το επέτρεψε, είτε γιατί κάποιοι δεν σας επέτρεψαν να με συναντήσετε, υπό τη θεσμική μου ιδιότητα (τότε) του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ. Δεν το γνωρίζω ειλικρινά. Μόνο εσείς το γνωρίζετε και μόνο εσείς μπορείτε να το απαντήσετε.

 

Αποφοιτήσατε από νομική σχολή. Δεν γνωρίζω εάν ασκήσατε τη δικηγορία πέραν την πολιτικής/κομματικής σας πορείας, αλλά ως συνλειτουργός της δικαιοσύνης ειλικρινά θα ήθελα κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας ως πολιτικός προϊστάμενος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων να αποδίδατε δικαιοσύνη. Δεν το πράξατε όμως στην περίπτωσή μου.

 

Ο νόμος για την ένταξη κάποιου στελέχους, το οποίο αποστρατεύεται ως ευδοκίμως τερματίσαν, σε εκτός οργανική θέση (ΕΟΘ), προκειμένου να συνεχίσει να πληρώνεται από το Ελληνικό δημόσιο, να «φορτώνει» συντάξιμα χρόνια και συνεπώς να γεννά αξιώσεις για περισσότερο εφάπαξ βοήθημα, μερίσματα από το οικείο Μετοχικό Ταμείο και συνεπώς και σύνταξη, είναι συγκεκριμένος. Για να τεθεί κάποιος ΕΟΘ προϋποθέτει ότι καλείται να καλύψει συγκεκριμένες υπηρεσιακές ανάγκες. Επαναλαμβάνω. Συγκεκριμένες (και όχι αφηρημένες) υπηρεσιακές ανάγκες. Στην περίπτωσή μου να το δεχθώ ότι με αποστρατεύσατε και δεν δεχθήκατε το αίτημά μου να παραμείνω στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων ως ΕΟΘ γιατί δεν κάλυπτα (προφανώς κατά την άποψή σας, αφού εσείς υπογράψατε) συγκεκριμένες υπηρεσιακές ανάγκες, παρά μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα. Συνδικαλιστικά καθήκοντα τα οποία οφείλω να ομολογήσω τα τελευταία έτη ήταν κερδοφόρα για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού και τα αναδρομικά τους έλαβαν το 2018 (επί Υπουργίας του κ. Πάνου Καμμένου), αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του Ελληνικού Στρατεύματος νομοθετήθηκε η αποζημίωση για τη νυκτερινή τους εργασία (πάλι επί Υπουργίας του κ. Πάνου Καμμένου).

 

Να θεωρήσω λοιπόν ότι τουλάχιστον ο πολιτικός χώρος στον οποίο ανήκετε ήθελε να με «αποτελειώσει» (εδώ να σημειώσω ότι το πράσινο φώς για τον συνδικαλισμό τις ΕΔ άναψε από τον Άρειο Πάγο το 2012, επί πρωθυπουργίας του κ. Αντώνη Σαμαρά, με ιστορική κατά απόλυτη πλειοψηφία των μελών του απόφασή του), αλλά εσείς; Γιατί το κάνατε; Τι αλήθεια κερδίσατε; Το γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να απαντήσετε, αλλά το καταθέτω προς ενημέρωση.

 

Όμως, κε Υπουργέ, θεωρείτε ότι αποδώσατε δικαιοσύνη και κρατήσατε ίσες αποστάσεις, ως πολιτικός προϊστάμενος όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο των «δικών μας παιδιών» με το να διατηρήσετε ως εκτός οργανικών θέσεων (ΕΟΘ) τον Αντισμήναρχο Δημήτριο Ρώτα, Πρόεδρο συναφούς Ομοσπονδίας εν ενεργεία στρατιωτικών, ο οποίος πολλάκις έχει αναφερθεί ότι είναι εγγεγραμμένος και άρα εκλεγμένος, σε πρωτοβάθμια ένωση στρατιωτικών παρά τω νόμω; Όχι μόνο τον διατηρείτε εκτός οργανικών θέσεων με πρόσφατη απόφασή σας αλλά τον διατηρείτε και στο Στρατιωτικό σας Γραφείο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ασκώντας αποκλειστικά και μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα. Ναι κε Υπουργέ. Αποκλειστικά και μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα και όχι υπηρεσιακά καθήκοντα.

 

Ειλικρινά κε Υπουργέ. Αποδώσατε δικαιοσύνη; Ποια τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά καθήκοντα τα οποία θα καλύψει ο ανωτέρω στρατιωτικός συνδικαλιστής, τα οποία δεν θα μπορούσα να καλύψω εγώ; Μην απαντήσετε. Την απάντηση τη γνωρίζουν άπαντες στο Στράτευμα. Συζητείται ήδη στα στρατόπεδα.

 

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια