Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κολωνός: Τα κρατητήρια του ΑΤ αρνούνται να παραλάβουν τους συλληφθέντες του ΤΑ


Άλυτο καθημερινό πρόβλημα αποτελεί η φύλαξη των κρατουμένων στο αστυνομικό κτίριο του Κολωνού. Το bloko.gr δέχεται τις τελευταίες ημέρες καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το ΑΤ δεν δέχεται τους κρατουμένους του ΤΑ, παρόλο που τα δύο τμήματα συστεγάζονται και παρότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι κρατούμενοι των Τμημάτων Ασφαλείας προβλέπεται να φυλάσσονται στα κρατητήρια που λειτουργούν στο συστεγαζόμενο Αστυνομικό Τμήμα.

Αποτέλεσμα; Οι κρατούμενοι παραμένουν επί ώρες σε γραφεία  λόγω της συχνής άρνησης του συστεγαζόμενου Α.Τ. το οποίο διαθέτει λειτουργικά αστυνομικά κρατητήρια να παραλάβει τους κρατούμενους του Τμήματος Ασφαλείας, χωρίς να τίθεται ζήτημα χωρητικότητας.

Εντύπωση προκαλεί, μάλιστα, ότι έχει περάσει ελάχιστος καιρός από την απόδραση κρατουμένου του Τ.Α. Κολωνού, ο οποίος έφυγε από χώρο προσωρινής κράτησης του Α.Τ. στο οποίο είχε παραδοθεί προς φύλαξη. Θα περίμενε κανείς το πάθημα να είχε γίνει μάθημα και να τηρούνται πλέον κατά γράμμα οι κανονισμοί και οι διαταγές που αφορούν την ασφαλή φύλαξη των κρατουμένων στις Αστυνομικές Υπηρεσίες.
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας που υφίστανται αυτή τη κατάσταση και κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή με ακόμα μία απόδραση κρατούμενου, έχουν προβεί –σύμφωνα με πληροφορίες- σε σύνταξη σχετικών αναφορών παραπόνων για το συγκεκριμένο ζήτημα προς τις προϊστάμενες Υπηρεσίες, αλλά απάντηση δεν έχουν λάβει και για αυτό αναρωτιούνται εάν έχουν φτάσει στην ΓΑΔΑ ή το Αρχηγείο, που έχουν εκδώσει πολλές σχετικές διαταγές για την τήρηση της νομοθεσίας και των κανονισμών ασφαλούς φύλαξης των κρατουμένων προς τις υφιστάμενες Διευθύνσεις τους στην Αττική, ώστε να αποσυμφορηθούν τα κεντρικά κρατητήρια στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ, τα οποία προορίζονται για τους ποινικούς κρατούμενους άνδρες και γυναίκες των κεντρικών Υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες στεγάζονται στο κτίριο και παρουσιάζουν καθημερινά πληρότητα.







Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Οι κανονισμοί ισχύουν μόνο για το χαμηλόβαθμο προσωπικό....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απαραδεκτο το ΑΤ..οι κρατουμενοι ειναι της αστυνομιας οχι του Τ.Α. Τι να κανουν οι αστυνομικοι να τους παρουν τους κρατουμενους σπιτι τους;;