Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εξαρθρώθηκαν κλοπές στη Ρόδο


Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης αθίγγανων κλεφτών με την συμμετοχή δύο ενηλίκων και ενός ανήλικου, αλλά και αγνώστων συνεργών τους προχώρησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ειδικότερα ένας 45χρονος, ένας 20χρονος κι ένας 16χρονος που κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από άτομα που διαπράττουν τέτοιες πράξεις κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 καθώς οι δράστες με την ίδια μεθοδολογία και τα ίδια οχήματα διέπρατταν κλοπές σε υπαίθριους χώρους – αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και των περιχώρων (Αρχίπολη – Σάλακος – Αρχάγγελος – Παστίδα).

Είτε παραβίαζαν τις περιφράξεις οικοπέδων είτε με απλή είσοδο σ’ αυτά, αφαιρούσαν αλουμίνια, μπαταρίες, καλώδια, σωλήνες χαλκού καθώς και άλλα ανακυκλώσιμα υλικά.

Ως μέσον μεταφοράς αυτών, τον τρόπο μετάβασής τους στα σημεία δράσης τους, τη μεταφορά των κλοπιμαίων και τη διαφυγή τους από τον τόπο δράσης, τους χρησιμοποιούσαν 4 οχήματα.

Από την έρευνα προέκυψε ότι όλα τα οχήματα ανήκουν στην οικογένεια του 45χρονου και ότι συνεργοί του ήταν ο 20χρονος και ο 16χρονος, γιοι του και άγνωστοι επί του παρόντος ομοεθνείς τους.

Την 17η Ιανουαρίου 2022 οι αστυνομικοί μετέβησαν στην οικία του 45χρονου στην Κρεμαστή και στον αύλειο χώρο εντοπίστηκε το ένα όχημα.

Την 20η Ιανουρίου 2022 οι αστυνομικοί εντόπισαν στον καταυλισμό του Κορακόνερο το δεύτερο όχημα.

Μέχρι στιγμής έχει προκύψει η ακόλουθη εγκληματική τους δραστηριότητα:

-Την 15η Ιανουαρίου 2022 οι δράστες και οι συνεργοί τους μετέβησαν στην Αρχίπολη και αφαίρεσαν απο αγρόκτημα κομμάτια αλουμινίου χρηματικής αξίας τριακοσίων 300 ευρώ, ενώ παράλληλα 
προκάλεσαν φθορές σε τραπέζια και μόστρες αλουμινίου συνολικής αξίας 2.000 ευρώ.

-Την 22α Δεκεμβρίου 2021 μετέβησαν στην Παστίδα και εισήλθαν στην αυλή οικίας και αφαίρεσαν τρεις μπαταρίες αυτοκινήτου, βρύσες νερού και σωλήνες χαλκού, συνολικής αξίας 220 ευρώ.

-Την 7η Ιανουαρίου 2022 μετέβησαν σε αποθήκη στη Ρόδο, παραβίασαν τα προστατευτικά κάγκελα, χρησιμοποιώντας τροχό κοπής μετάλλων και αφαίρεσαν δύο μπαταρίες αυτοκινήτου συνολικής αξίας 
200 ευρώ.

-Την ίδια ημέρα μετέβησαν στην επαρχιακή οδό Αγίου Ισιδώρου – Λαέρμων σε περιφραγμένο οικόπεδο και αποπειράθηκαν να παραβιάσουν τη θύρα αποθήκης, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από διερχόμενο 
άτομο και αποχώρησαν.

-Την 8η Ιανουαρίου 2022 μετέβησαν σε κτήμα στα Πλατάνια, παραβίασαν αρχικά την περίφραξη του οικοπέδου και στη συνέχεια κοντέινερ και αφαίρεσαν καλώδια ρεύματος 400 ευρώ. Επίσης, αφαίρεσαν από τον εξωτερικό χώρο δύο μπαταρίες φωτοβολταϊκών αξίας 300 ευρώ και περίπου 10 μπαταρίες αυτοκινήτου.

– Το διάστημα από 19 Δεκεμβρίου 2021 έως 2 Ιανουαρίου 2022 μετέβησαν σε οικία στη Ρόδο, παραβίασαν περίφραξη, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν πέντε μπαταρίες αποθήκευσης ρεύματος που ήταν συνδεδεμένες με φωτοβολταϊκά, συνολικής αξίας 5.000 ευρώ,

– Κατά το χρονικό διάστημα από την 14:00′ ώρα της 16ης Δεκεμβρίου 2021 έως την 09:30 της 20ής Δεκεμβρίου 2021, μετέβησαν σε εγκαταστάσεις της Ε.Ρ.Τ. Προφήτη Ηλία, παραβίασαν το λουκέτο της περίφραξης, εισήλθαν εντός του αύλειου χώρου και στη συνέχεια αφού παραβίασαν την κεντρική πόρτα του κτηρίου, εισήλθαν εντός και αφαίρεσαν ανταλλακτικά τηλεοπτικού πομπού και καλώδια.

Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής των ανωτέρω δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια