Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο


Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 14.2.2022 έως και χθες (18.2.2022), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τριάντα οκτώ (938) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια τριάντα πέντε (635) ήταν ημεδαποί και τριακόσια τρία (303) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια ενενήντα εννέα (799) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν πενήντα επτά (157) άτομα, από τα οποία ογδόντα τρία (83) ήταν ημεδαποί και εβδομήντα τέσσερα (74) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ενενήντα οκτώ (98) άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Έξι (6) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση των νομοθεσιών τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, εκ των οποίων ο ένας κατηγορείται και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Έντεκα (11) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δεκατέσσερις (14) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Πέντε (5) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πέντε (5) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Πέντε (5) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τρεις (3) ημεδαποί στην Λακωνία, για ναρκωτικά.
Τρεις (3) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δώδεκα (12) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους .
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για μη έκδοση Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για ανυποταξία στο εσωτερικό.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Οκτώ (8) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Εξιχνιάστηκαν:

από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, δύο (2) περιπτώσεις κλοπών σε οικίες, που είχε γίνει την 1.2.2022 και την 10.2.2022, αντίστοιχα, στο Ναύπλιο Αργολίδας. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες δεκαεπτά (317) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενώ κατασχέθηκαν:

μικροποσότητα κάνναβης, μαχαίρι, με μήκος λάμας -15- εκατοστά και -70- μέτρα καλώδιο, στην Αργολίδα,
μικροποσότητα κάνναβης και προϊόντα παραεμπορίου, στην Αρκαδία,
μικροποσότητες κάνναβης και κατεργασμένης κάνναβης (τύπου σοκολάτα) και -9,5- ναρκωτικά δισκία, στη Λακωνία,
ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -10,2- γραμμαρίων, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια