Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Κολαστήριο» για τα κέρδη το γηροκομείο στα Χανιά


Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων χρειάστηκαν 422 σελίδες για να περιγράψουν στον εισαγγελέα τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες διαβιούσαν οι ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι οίκου ευγηρίας στα Χανιά.

Βάσει όσων μελέτησε ο δικαστικός λειτουργός εξέδωσε τα εντάλματα σύλληψης για τους επτά κατηγορούμενους.

Οι υπεύθυνοι του γηροκομείου φέρονται να αδιαφορούσαν για τη ζωή και την υγεία των ηλικιωμένων, τη σίτιση τους, την περίθαλψη τους, με μόνο σκοπό το οικονομικό όφελος.

 

Στην δικογραφία περιγράφεται πως η ιδιοκτήτρια της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων «άρπαξε» μια 86χρονη γυναίκα από το σπίτι της, την έβαλε στο ίδρυμα και χωρίς τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες εξασφάλισε πληρεξούσιο, προκειμένου να διαχειρίζεται τα περιουσιακα στοιχεία της. Στη συνέχεια, μεταβίβασε το σπίτι της ηλικιωμένης στην εταιρεία της, το οποίο ακολούθως πούλησε σε κατασκευαστική και τώρα αυτό διατίθεται προς ενοικίαση μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, πριν από δύο εβδομάδες προσπάθησε να πάρει ακόμα μία γυναίκα, χωρίς τη θέλησή της, από το σπίτι της και να την μεταφέρει στο γηροκομείο, αλλά ένας γείτονας κατήγγειλε το περιστατικό στο τμήμα και οι αστυνομικοί την συνέλαβαν.

Τα στελέχη της ασφάλειας εντυπωσιάστηκαν όταν κατά τις έρευνες που πραγματοποίησαν το πρωί της Δευτέρας στα σπίτια των συλληφθέντων εντόπισαν σε ένα από αυτά οκτώ βέρες ηλικιωμένων, οι οποίοι είχαν πεθάνει στο ίδρυμα.

Οι επτά κατηγορούνται για 30 ανθρωποκτονίες και οκτώ απόπειρες, αλλά μέσα σε μία εξαετία 293 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο γηροκομείο και τα περιστατικά θα διερευνηθούν ένα προς ένα.

Οι συλληφθέντες αναμένεται να απολογηθούν σήμερα Σάββατο.







Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια