Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι πορτοφολάδες, η απόπειρα δολοφονίας και η αυτοκτονία


Ήταν χωρισμένοι σε ομάδες και η κάθε μία είχε τη δική της αποστολή. Όλοι έδιναν αναφορά στον αρχηγό και ακολουθούσαν κατά γράμμα το επιχειρησιακό σχέδιο, που είχαν καταστρώσει.

Δεν πρόκειται για το σενάριο ταινίας με μυστικές υπηρεσίες, αλλά για την πολυμελή σπείρα των πορτοφολάδων, που εξάρθρωσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών.

Πεδίο δράσης τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπου είχαν την ευκαιρία να εκμεταλλεύονται τον συνωστισμό και να αρπάζουν πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, ρολόγια και οτιδήποτε άλλο μπορούσαν.

Στα 19 μέλη της άλλοι είχαν το ρόλο της ομάδας κρούσης, άλλοι του τσιλιαδόρου και άλλοι του μεταφορέα.

Όταν μιλούσαν στα κινητά τηλέφωνα πάντοτε χρησιμοποιούσαν κωδικούς, προκειμένου να δυσκολέψουν την έρευνα των αρχών και να αποφύγουν τη σύλληψή τους.

 

ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ

Μαύροι = Αστυνομικοί

Γέρος ή θείος = Αστυνομικός

Πορτοκάλι ή λεμόνι = Πορτοφόλι

Σίδερο = Πυροβόλο όπλο

Σιδερώνω = Πυροβολώ

 

Φαίνεται, μάλιστα, ότι ακολουθούσαν μέτρα αντιπαρακολούθησης.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Έλα αδερφέ

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Πού πήγες;

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Να εδώ είμαι. Έρχομαι.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Σε πήρα, γιατί κινείται το κράτος πάνω κάτω αδερφέ.

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 1: Ααα

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ 2: Κι εγώ έφυγα, γιατί γ…….α τα. Είμαστε και με σίδερο επάνω. Με αυτά τα πράγματα.

 

Τον οδήγησαν στην αυτοκτονία

 

Μέσα από την έρευνα των στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών φαίνεται πως ένα μέλος της σπείρας οδηγήθηκε να αυτοκτονήσει, καθώς χρωστούσε χρήματα στους φερόμενους ως αρχηγούς, οι οποίοι τον απειλούσαν και μάλιστα ήταν έτοιμοι να του επιτεθούν.

Ο νεαρός πορτοφολάς εντοπίστηκε απαγχονισμένος σε ξενοδοχείο της Ομόνοιας.

 

Και απόπειρα ανθρωποκτονίας

 

Δύο ημέρες πριν γίνει η επιχείρηση για τη σύλληψή τους, μάλιστα, ένας από τους πορτοφολάδες τραυμάτισε με μαχαίρι, για ασήμαντη αφορμή, έναν διανομέα από τη Γεωργία. Οι αστυνομικοί, που ήδη παρακολουθούσαν τις συνομιλίες τους, άκουσαν τον δράστη να μιλά με άλλο μέλος της συμμορίας.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ: Τσακώθηκε με έναν με μηχανή εκεί. Τον άλλον τον έκανα κομμάτια εντελώς. Μας άνοιξε πρόβλημα. Το έχω ανοίξει το χέρι με μαχαίρι.

 

Λίγες ώρες αργότερα του πέρασαν χειροπέδες για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και οι δικαστικοί αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ταυτοποιήσουν και να εξιχνιάσουν δεκάδες κλοπές. Με άδεια του Εισαγγελέα οι αστυνομικές αρχές δημοσιοποίησαν τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των δεκαεννέα συλληφθέντων, προκειμένου να αντλήσουν περισσότερα στοιχεία για τις έρευνές τους.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια