Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επιστολή προς τον ΥΕΘΑ από τον Ανέστη Τσουκαράκη


Ανοικτή επιστολή του Συνταγματάρχη ε.α. Τσουκαράκη Ανέστη, τέως Προέδρου της Π.Ο.Ε.Σ., προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας: Οφείλω να επικοινωνώ μαζί σας με αυτό  τον ιδιόμορφο τρόπο της ανοικτής επιστολής, αφού τόσο στο παρελθόν, όσο και στο παρόν, κάποιοι σας έπεισαν ότι δεν πρέπει να με συναντήσετε. Στο παρελθόν ως Πρόεδρο της θεσμικής εκπροσώπου των εν ενεργεία στρατιωτικών (της Π.Ο.Ε.Σ.) και τώρα ως Έλληνα πολίτη. Δεν πειράζει όμως. Θα κριθούμε αμφότεροι.

Χθες (15.2.2022) βρέθηκα στο ακροατήριο του Στρατοδικείου Λάρισας, προκειμένου να υπερασπιστώ τον συνάδελφό μου Ταγματάρχη Κοντούρη Δημήτριο, για την πράξη της εξύβρισης που φέρεται ότι τέλεσε σε βάρος ποιου; Για μαντέψτε. Σε βάρος ενός προσώπου που υπηρετεί στο Στρατιωτικό σας Γραφείο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ναι κε Υπουργέ. Στο Στρατιωτικό σας Γραφείο. Σε βάρος του Αντισμηνάρχου Ρώτα Δημητρίου, που υπηρετεί στο Γραφείο σας ως Πρόεδρος συνδικαλιστικής οργάνωσης, εκλεγείς από πρωτοβάθμια ένωση παρά τω νόμω, ασκώντας αποκλειστικά και μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα. Ναι. Να το πω άλλη μια φορά. Παρά τω νόμω. Και για μαντέψτε και κάτι άλλο. Η όλη ποινική διαδικασία ξεκίνησε μετά από αναφορά που κατέθεσε ο ως άνω φερόμενος ως εξυβρισθείς στο Στρατιωτικό σας Γραφείο. Ναι κε Υπουργέ. Η αναφορά κατατέθηκε στο Στρατιωτικό σας Γραφείο. Άραγε ο Διευθυντής σας Αθανάσιος Βάλαρης δεν σας ενημέρωσε; Δεν όφειλε να σας ενημερώσει; Δεν το γνωρίζω. Εσείς θα το κρίνετε και εσείς θα το αξιολογήσετε. Όλες και όλοι όμως που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, ξέρετε τί λένε; Ανέχεστε τέτοιες συμπεριφορές. Αλήθεια, ψέματα, εσείς το γνωρίζετε.

Πίσω στη 15.2.2022 και στο ακροατήριο του Στρατοδικείου Λάρισας. Εκεί εκτυλίχθηκαν πράγματα που μόνο τιμή δεν περιποιούν για στρατιωτικούς και αυτό ακούστηκε στην αίθουσα. Τί συνέβη;

Ας αφήσουμε στην άκρη την προσχηματική τακτική του εγκαλούντος Αντισμηνάρχου Ρώτα που μετά από δύο (2) σχεδόν χρόνια σηκώθηκε και ζήτησε να ανακαλέσει, όταν γνωρίζει πάρα πολύ καλά, όπως άλλωστε ο ίδιος κατέθετε σε πλήθος προκαταρκτικών εξετάσεων που διενεργήθηκαν από δικές του αναφορές που κατέθεσε στο Στρατιωτικό σας Γραφείο, σε βάρος άλλων συναδέλφων, όταν ο ίδιος λοιπόν γνωρίζει ότι δεν ανακαλείται και η υπόθεση προχωρά στην εκδίκασή της. Γιατί το έκανε; Μα ήταν προφανές κε Υπουργέ. Το έκανε γιατί φοβόταν ότι σε μια πιθανολογούμενη αθώωση του κατηγορουμένου Κοντούρη δεν θα μπορούσε να πει λέξη. Ήδη υπήρξε η αθώωση του Ανθυποπλοιάρχου Μεθενίτη Δημητρίου από το Ναυτοδικείο Πειραιά, μετά από κατηγορίες του ίδιου Αντισμηνάρχου. Ναι του Αντισμηνάρχου Ρώτα. Μια ακόμη; Όλεθρος.

Ο Εισαγγελέας Έδρας ήταν κόλαφος για τον εγκαλούντα Αντισμήναρχο Ρώτα. Οι δικαστές δεν πίστευαν στα μάτια τους, με τις δεκάδες πράξεις αρχειοθέτησης που κατέθεσε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Κοντούρη. Πράξεις αρχειοθέτησης των αναφορών που κατέθεσε ο Αντισμήναρχος Ρώτας στο Στρατιωτικό σας Γραφείο. Ναι κε Υπουργέ. Καλά ακούσατε. Στο Στρατιωτικό σας Γραφείο. Δεν σας ενημέρωσε ο Διευθυντής σας Αθανάσιος Βάλαρης; Εσείς θα το κρίνετε. Εσείς θα το αξιολογήσετε.    

Ωστόσο σημαντικότερο δεν είναι αυτό του Αντισμηνάρχου Ρώτα. Σημαντικότερο είναι η ενέργεια του Υποσμηναγού Κολλύρη, ο οποίος εντελώς συμπτωματικά υπηρετεί και αυτός στο Στρατιωτικό σας Γραφείο. Δεν το γνωρίζετε; Και ο Υποσμηναγός Κολλύρης υπηρετεί στο Στρατιωτικό σας Γραφείο ασκώντας αποκλειστικά και μόνο συνδικαλιστικά καθήκοντα και αυτός. Καθήκοντα που φέρεται να άντλησε από ένωση που φέρεται να είναι εγγεγραμμένος παρά τω νόμω. Είστε νομικός και καταλαβαίνετε τί λέω. Ναι, ναι. Αυτός για τον οποίο θα κληθείτε να απαντήσετε σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ενέργειες/πράξεις του, όπως δημοσίευμα έφερε στο φως της δημοσιότητας.

Αυτός λοιπόν, ο Υποσμηναγός Κολλύρης, που καμία σχέση δεν είχε με την υπόθεση, δηλαδή δεν ήταν ούτε παράγοντας της δίκης, ούτε αντίδικος, ούτε μάρτυρας, βρέθηκε στο ακροατήριο ως πολίτης που ήρθε να παρακολουθήσει μία δίκη. Έκατσε στο τέλος των καθισμάτων και παρακολουθούσε. Και ενώ κατέθετε ο Αντισμήναρχος Ρώτας, προφανώς «στριμωγμένος» από ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, πεταγόταν και φωνασκούσε, με επίθεση μάλιστα στο πρόσωπο του συνηγόρου, αιτούμενος να καταγραφούν στα πρακτικά αυτά που ρωτούσε ο συνήγορος. Είστε νομικός και γνωρίζετε ότι όλοι οι κατηγορούμενοι δικαιούνται υπεράσπισης και όλοι ο συνήγοροι δικαιούνται να χρησιμοποιήσουν όλα τα δικονομικά μέσα προς αθώωση του εντολέα τους. Ο Υποσμηναγός Κολλύρης λοιπόν αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την αίθουσα, ώστε να συνεχιστεί η διαδικασία ήρεμα, όπως και έγινε.

Προφανώς εκνευρισμένος από το περιστατικό ο Υποσμηναγός Κολλύρης εξήλθε της αίθουσας και προσέγγισε τόσο εμένα, όσο και τον Ανθυποπλοίαρχο Μεθενίτη, οι οποίοι ευρισκόμασταν έξω από την αίθουσα περιμένοντας να μας καλέσει η Πρόεδρος για να καταθέσουμε. Απευθυνόμενος προς εμάς, παρουσία και άλλων μαρτύρων, οι οποίοι δεν αφορούν επί του παρόντος, μας είπε: «Θα σας τελειώσω. Θα σας τελειώσουμε. Θα σας εξαφανίσουμε». Το τί ακριβώς εννοούσε ο Υποσμηναγός Κολλύρης κε Υπουργέ, δεν το γνωρίζουμε. Μόνο αυτός το γνωρίζει. Όμως τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε στρατιωτικούς, όταν μάλιστα φέρουν στολή. Ναι κε Υπουργέ. Φορούσε στολή. Μας έβλεπαν πολίτες.

Όχι κε Υπουργέ. Δεν θα προχωρήσουμε σε μήνυση σε βάρος του συναδέλφου μας. Θεωρούμε το περιστατικό ως ένα ατυχές γεγονός που τελέστηκε εκ μέρους συναδέλφου μας σε μια στιγμή έντασής του, γι΄ αυτό και δεν δώσαμε και ούτε θα δώσουμε συνέχεια. Σεβόμαστε τις συνδρομές των μελών των σωματείων. Όμως το σημαντικότερο είναι ότι υπηρετεί στο Στρατιωτικό σας Γραφείο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και παρευρίσκεται ως μάρτυρας σε όλα σχεδόν τα Στρατιωτικά Δικαστήρια της Χώρας ή καταθέτει σε πλήθος προκαταρκτικών εξετάσεων, υπερασπιζόμενος τον Αντισμήναρχο Ρώτα, σε βάρος των εγκαλουμένων.

Για την ιστορία κε Υπουργέ. Ο Ταγματάρχης Κοντούρης Δημήτριος αθωώθηκε πανηγυρικά και παμψηφεί ελλείψει πράξεως, μετά από αθωωτική πρόταση και του Εισαγγελέα Έδρας. Καταχειροκροτήθηκε από όλο το ακροατήριο.  

Αυτά για την ιστορία. Εσείς θα τα κρίνετε. Εσείς θα τα αξιολογήσετε. Αλλά στο τέλος εσείς θα αξιολογηθείτε. Εσείς θα κριθείτε.

Υ.Γ. Τον Αντισμήναρχο Ρώτα Δημήτριο, ναι τον στρατιωτικό που σύρει στα δικαστήρια συναδέλφους του, γιατί, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας του Αεροδικείου Θεσσαλονίκης ακολουθεί την ίδια τακτική σε βάρους οποιουδήποτε δεν συμφωνεί μαζί του, αυτόν λοιπόν τον στρατιωτικό τον διατηρήσατε εκτός οργανικών θέσεων προκειμένου να καλύψει (άραγε ποιες) υπηρεσιακές ανάγκες και να συνεχίσει να πληρώνεται από το υστέρημα του Ελληνικού λαού, ενώ εμένα με αποστρατεύσατε σε χρόνο dt και μάλιστα καθυστέρησε η διαδικασία συνταξιοδότησής μου καθόσον ακόμη και το πατρώνυμο αναγράφηκε λάθος στο Προεδρικό Διάταγμα αποστρατείας μου και έπρεπε να διορθωθεί. Σύμπτωση; Αμέλεια; Δεν θέλω να αναφερθώ. Δεν πειράζει όμως. Εσείς θα κριθείτε. Εσείς θα αξιολογηθείτε. Άραγε μέσα στις υπηρεσιακές ανάγκες είναι και οι μετακινήσεις του σε όλη την Επικράτεια προκειμένου να ζητά την ποινική δίωξη και καταδίκη συναδέλφων του; Για αυτό υπηρετεί στο Στρατιωτικό σας Γραφείο; Για τις μετακινήσεις του αυτές, όπως και για τις μετακινήσεις του Υποσμηναγού Κολλύρη, πληρώνεται/ονται άραγε φύλλο πορείας; Ρητορικές απαντήσεις. Δεν θα απαντήσετε.

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια