Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90


Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τη Χρυσή Αυγή


Ηρθε το πλήρωμα του χρόνου-μια και επίκειται η δημοσίευση της απόφασης 2644 του 2020- να διαταχθεί  από την εισαγγελία του Αρείου η παραπέρα δικαστική διερεύνηση για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε βάρος των εννιά ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ    

Την Δευτέρα , 21 Φλεβαρη του 2022, εκδικάζονται στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών (ΠΕΑ) 16 αιτήσεις καταδικασμένων σε πρώτο βαθμό για την αποφυλάκισή τους μέχρις ότου εκδικαστεί η υπόθεσή τους σε δεύτερο βαθμό.

Σε αυτό το πινάκιο δεν υπάρχει αίτηση νεοναζιστή που καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση ΧΑ και για δολοφονίες, ή για απόπειρα δολοφονίας. Εκτιμούμε, ότι μετά την αποκάλυψή μας  για την εν κρυπτώ εισαγωγή της αίτησης αποφυλάκισης του νεοναζιστή Κομιανού δεν θα επιχειρηθεί κάτι ανάλογο και σε αυτή την συνεδρίαση. 

Από τις μέχρι τώρα αποφάσεις του ΠΕΑ έκριναν τόσο οι εγκληματίες νεοναζιστές, όσο και οι συνήγοροί τους, ότι τα επιχειρήματά τους , ότι δήθεν θα υποστούν υπέρμετρη βλάβη με την συνέχιση της κράτησης τους  και ότι δεν είναι επικίνδυνοι για την τέλεση νέων εγκλημάτων έπεσαν στο κενό. Εκτιμούν ακόμη, ότι η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του Πατέλη θα γίνει αποδεκτή και θα οδηγηθεί αυτός και πάλι στις φυλακές.

Αλλωστε δεν ήταν δυνατόν να γίνουν δεκτά τα αιτήματα αυτά, έξω από τρεις περιπτώσεις νεοναζιστών που η αποφυλάκισή τους μπάζει από πολλές απόψεις, όταν ο ναζισμός συνυπάρχει και  αναπτύσσεται από το έγκλημα και όταν σε πολλές περιπτώσεις οι νεοναζιστές ζητούσαν την αναβολή της εκδίκασης της αίτησής τους, είτε γιατί δεν τους βόλευε το πολιτικό κλίμα, είτε η σύνθεση του ΠΕΑ.

 Πέραν αυτών υπάρχουν  μερικά σοβαρά ζητήματα που πρέπει να το λάβουν υπόψη τους οι δικαστές είτε του ΠΕΑ, είτε του Συμβουλίου Εφετών που θα εκδικάσουν αιτήσεις τους, είτε σύμφωνα με το άρθρο 497 του ΚΠΔ, είτε με τις διατάξεις του ΠΚ για την υφ’ όρο απόλυση με την συμπλήρωση είτε των 2/5, είτε των 3/5  των ποινών κάθειρξης που καταδικάστηκαν.

Πρώτον. Τα εφτά μέλη του λεγόμενου  Πολιτικού Συμβουλίου Μιχαλολιάκος, Παππάς, Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Γερμενής και Ματθαιόπουλος και ο Πατέλης έπρεπε να παραπεμφθούν  και με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας , τουλάχιστον στην στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα και στην στυγνή πάλι απόπειρα δολοφονίας των αιγύπτιων ψαράδων.

Το Α’Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων δεν μπορούσε να διευρύνει  το κατηγορητήριο και να προσθέσει την κατηγορά της ηθικής αυτουργίας. Οφειλε όμως να αποφασίσει να γίνει περαιτέρω δικαστική διερεύνηση γα την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Αυτό όμως το δικαστήριο δεν το συμπεριέλαβε στην απόφασή του 2644 του 2020. Εμείς δημοσιεύσαμε αρκετά άρθρα για αυτή την υπόθεση. Παραθέτουμε ένα απ’ αυτά.

Εκτιμούμε, ότι με την δημοσίευση της απόφασης 2644/2020, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα λάβει την απόφαση για την περαιτέρω δικαστική διερεύνηση, μια και αυτό προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία

Ας σταματήσουν λοιπόν τα παραμύθια τους ο Λαγός και οι άλλοι νεοναζιστές , που ενώ επικρέμαται σε βάρος τους και η κατηγορία για ηθική αυτουργία, να ισχυρίζονται βλακωδώς ότι η δίωξή τους ήταν πολιτική, ότι θα αργήσει πάρα πολύ η καθαρογραφή της απόφασης, ότι θα αθωωθούν και ότι θα εκτίσουν την ποινή τους μέχρι να γίνει το εφετείο!

Δεύτερον. Ο αναπληρωτής εισαγγελέας  του Α’ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων , Σ. Κωσταρέλλος υπέβαλε έφεση κατά του ύψους των ποινών που υποβλήθηκαν στους καταδικασθέντες για την απόπειρα δολοφονίας κατά των αιγύπτιων ψαράδων, μετά από τα αιτήματα που είχαν υποβάλει οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής των αιγύπτιων ψαράδων.

Τρίτον. Οι προϋποθέσεις έκτισης, είτε των 2/5, είτε των 3/5 των ποινών  δεν είναι  δεσμευτικές  σύμφωνα με τον ΠΚ για την υφ’ όρο απόλυση, αλλά δυνητικές. Ας σταματήσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης αυτή την καραμέλα, όταν οι εντολείς τους είναι ντούροι νεοναζιστές και όταν ο ναζισμός συνυπάρχει και αναπτύσσεται με το έγκλημα.

eksegersi.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια