Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κατηγορούν για προπαγάνδα τους Πλεύρη-Μητσοτάκη για τον αριθμό των κλινών ΜΕΘ


Αναδημοσιεύουμε από το eksegersi.gr: Ο Πλεύρης συναγωνίζεται τον Κικίλια στα ψέματα σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ και ιδιαίτερα για τη δημιουργία νέων ΜΕΘ. Εφτασε στο σημείο να φτιάξει βίντεο χοντροκομμένης προπαγάνδας, στο οποίο ισχυρίζεται ότι οι ΜΕΘ (Covid και non Covid) στο ΕΣΥ είναι 1.105, ενώ είναι μόνο 776 (με ερώτημα αν είναι όλες πραγματικές ΜΕΘ και όχι ψευδο-ΜΕΘ).

Ο Πλεύρης και η παρέα του κινούνται στη «γραμμή Δούκα». Ενεργούν σύμφωνα με την κυνική περιγραφή που έκανε ο νυν δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός του Καραμανλή του νεότερου, για το πώς κερδίζονται οι εκλογές: αντιμετωπίζεις τους ψηφοφόρους σαν Χαχόλους που εύκολα μπορείς να εξαγοράσεις τις ψήφους τους.

Στο βίντεο, ο Πλεύρης ισχυρίζεται ότι οι ΜΕΘ ήταν τον Ιούλη του 2019 557 και πως το 2022 αυξήθηκαν σε 1.105. Επειδή και ο ίδιος και ολόκληρος ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη εμφανίζονται σαν να έπαθαν αμνησία, θα του θυμίσουμε καταρχάς μερικούς αριθμούς για την κατασκευή νέων ΜΕΘ. Κατασκευάστηκαν:

Με «δωρεά» από το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) 155κλίνες ΜΕΘ και 19 ΜΑΦ (Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, που δεν έχουν καμία σχέση με τις ΜΕΘ). Βέβαια, στις αρχικές βαρύγδουπες εξαγγελίες γινότανλόγος για 177 κλίνες ΜΕΘ και 46 ΜΑΦ. Υπάρχουν σοβαροί λόγοι που μας κάνουν να ισχυριστούμε ότι και οι 155 που ανακοινώθηκε ότι κατασκευάστηκαν τελικά δεν είναι όλες κλίνες ΜΕΘ. Γι’ αυτό και μιλάμε για «αριθμούς για την κατασκευή νέων ΜΕΘ». 

Με «δωρεά» Μαρινάκη 12 κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας (ΓΝΝ). 

Με «δωρεά» της Βουλής των Ελλήνων 50 κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα Σωτηρία.

Διαπιστώνουμε, λοιπόν, ότι στη διάρκεια της διαχείρισης της καπιταλιστικής εξουσίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη κατασκευάστηκαν 169 κλίνες ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα (με το αζημίωτο, φυσικά, όπως θα δούμε παρακάτω) και 50 από την ελληνική Βουλή. Επομένως, προστέθηκαν 219 κλίνες στις υπάρχουσες 557 και έχουμε ένα σύνολο 776 κλινών ΜΕΘ.

Ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κατασκευή νέων ΜΕΘ, προσέλαβε μόλις 200 ειδικευμένους γιατρούς για να στελεχώσει όλες τις ΜΕΘ (και όχι μόνο τις 219 καινούργιες κλίνες) και δεν φρόντισε ούτε μετά την έναρξη της πανδημίας να προσλάβει ειδικευμένους γιατρούς που θα στελέχωναν τις ΜΕΘ για να αποκτήσουν την εξειδίκευση του εντατικολόγου. Αν το είχε κάνει, αυτή την περίοδο εκατοντάδες γιατροί θα είχαν αποκτήσει την εξειδίκευση του εντατικολόγου. Τα κενά σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό εξακολουθούν να είναι τεράστια.

Το ΙΣΝ προσδοκά ότι με την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ που σχεδιάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα πάρει μεγάλο μέρος από το φιλέτο του ΕΣΥ και γι’ αυτό έσπευσε το να παίξει μεγάλος δωρητής στο ΕΣΥ. Ο Γιάννης Ζερβάκης, Υπεύθυνος Διαχείρισης Μεγάλων Δωρεών του ΙΣΝ, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία του Ιδρύματος με το Ελληνικό Δημόσιο: 

«Είναι ολοφάνερο πως για να είναι αποτελεσματική η αντιμετώπιση μιας παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, όπως αυτή που ζήσαμε, και ζούμε ακόμα, είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ, η συνεργασία ανάμεσα στον ιδιωτικό τομέα και τους κρατικούς φορείς. Ολοι μαζί μπορούμε να είμαστε πιο δυνατοί τώρα, εξασφαλίζοντας καλύτερες συνθήκες για όσους μάχονται καθημερινά απέναντι στην πανδημία και, κυρίως, να γίνουμε ισχυρότεροι απέναντι σε ένα νέο, ενδεχόμενο κύμα. Η εξαιρετική συνεργασία με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και 3 χρόνια που υλοποιούμε από κοινού την Πρωτοβουλία για την Υγεία, δίνει σε εμάς στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ένα ξεχωριστό κίνητρο κάθε μέρα να προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε στη θωράκιση, ενδυνάμωση και αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας της χώρας».

Χρειαζόμαστε άλλους μάρτυρες; Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, αυτοτοποθετούνται στον ιδιωτικό τομέα και ζητούν συνεργασία με το κράτος. Στις περιβόητες ΣΔΙΤ είναι στραμμένα τα μάτια τους και προσανατολισμένες οι κινήσεις τους. Γι’ αυτό και λένε πως η συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού «είναι απαραίτητη, περισσότερο από ποτέ». Χρειάζεται μήπως να θυμίσουμε ότι ο ιδιωτικός καπιταλιστικός τομέας έχει ως μοναδικό σκοπό την αύξηση του κέρδους; Οτι ο κάθε μάνατζερ λογοδοτεί στους μετόχους της εταιρίας μόνο ως προς αυτό;

Το ΙΣΝ σε ένα από τα πολλά προπαγανδιστικά Δελτία Τύπου που εξέδωσε ισχυρίστηκε ότι θα διαθέσει ως δωρεά16,4 εκατ. ευρώ για να κατασκευάσει 177 ΜΕΘ και 46 ΜΑΦ: «Με δωρεά, άνω των $17.8 εκατομμυρίων (€16,4 εκατομμυρίων), το ΙΣΝ θα υποστηρίξει την ανακαίνιση χώρων σε 19 νοσοκομεία στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί η προσθήκη συνολικά 177 κλινών εντατικής θεραπείας και 46 κλινών αυξημένης φροντίδας στη χώρα, καθώς και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος για το προσωπικό των ΜΕΘ». 

Μερικές παρατηρήσεις προς αντίκρουση των ισχυρισμών του ΙΣΝ:

H Βουλή των Ελλήνων έκανε δωρεά8 εκατ. ευρώ για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακα Αθηνών Σωτηρία (ΓΝΝΘ). Oταν για 50 κλίνες ΜΕΘ απαιτούνται 8 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή 177 κλινών θα απαιτούνταν 28,32 εκατ. ευρώ και όχι 16,4 εκατ. ευρώ που το ΙΣΝ ανακοίνωσε ότι διέθεσε για να κατασκευάσει 177 κλίνες ΜΕΘ συν 46 κλίνες ΜΑΦ. Προφανώς, με τα 16,4 εκατ. ευρώ δεν θα κατασκευαστούν 177 κλίνες ΜΕΘ αλλά λιγότερες. Προφανώς, το ΙΣΝ θα εμφανίσει ως ΜΕΘ την προσωρινή μετατροπή χειρουργείων και άλλων χώρων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε ψευδο-ΜΕΘ. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη φράση που χρησιμοποιεί: «θα υποστηρίξει την ανακαίνιση χώρων».

Αναφέραμε παραπάνω ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φρόντισε να προσλάβει τον απαραίτητο αριθμό μόνιμων γιατρών στις ΜΕΘ,  προκειμένου να αποκτήσουν -μέσα σε δύο χρόνια- την εξειδίκευση του εντατικολόγου, με σκοπό να στελεχωθούν όλες οι ΜΕΘ που έχουν τεράστια κενά. Και έρχεται το ΙΣΝ να δηλώσει με θράσος χιλίων καρδιναλίων ότι θα καταρτίσει προγράμματα για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ΜΕΘ! Με τι προϋποθέσεις θα κάνει αυτά τα προγράμματα;

Ο Πλεύρης ισχυρίζεται στο προπαγανδιστικό του βίντεο ότι στη «Σωτηρία» κατασκευάστηκαν 67 κλίνες ΜΕΘ, ενώ γνωρίζει ότι η Βουλή των Ελλήνων έκανε δωρεά για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ!

Ο Πλεύρης ισχυρίζεται ψευδώς ότι η χώρα μας έχει τώρα 702 κλίνες ΜΕΘ COVID. Ποια είναι η πραγματικότητα;

Στις 31 Γενάρη του 2022 οι διασωληνωμένοι ασθενείς COVID ήταν -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 576. Την ίδια μέρα είχαν υποβληθεί από τα νοσοκομεία του ΕΣΥ στο ΕΚΑΒ (που πραγματοποιεί τις διακομιδές) αιτήματα διακομιδής σε ΜΕΘ 61 διασωληνωμένων ασθενών COVID και 56 NON COVID. Αν πράγματι ήταν 702 οι κλίνες MEΘ COVID, δε θα είχαμε τόσα αιτήματα διακομιδής διασωληνωμένων ασθενών, πολλά εκ των οποίων παρέμεναν επί μέρες στην αναμονή χωρίς να μπορούν να ικανοποιηθούν. Η μακρύτερη παραμονή εκτός ΜΕΘ για covid ασθενή έφτανε τις 21 μέρες (από τις 10 Γενάρη!) και για non covid ασθενή έφτανε τις 18 μέρες (από τις 13 Γενάρη!).

Πέντε μέρες νωρίτερα, στις 26 Γενάρη, οι διασωληνωμένοι ασθενείς COVID ήταν -σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ- 605 και είχαν υποβληθεί αιτήματα για διακομιδή σε ΜΕΘ 96 COVID και 43 NON COVID ασθενών.

Και από αυτά τα στοιχεία, λοιπόν, αποδεικνύεται ότι οι κλίνες ΜΕΘ COVID είναι πολύ λιγότερες από 702.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι λιγότερες και από τις 776 (557 τον Ιούλη του 2019 + 219 το 2021), γιατί αρκετές από τις 157 κλίνες που κατασκεύασε το ΙΣΝ δεν είναι κλίνες ΜΕΘ. Θυμίζουμε, τέλος, ότι οι 207 κλίνες ΜΕΘ των εμπόρων της υγείας δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ για τη θεραπεία ασθενών που προσβλήθηκαν από Covid-19. Τις χρησιμοποιούν για να βγάζουν υπερκέρδη, καθώς η μείωση των χειρουργείων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και η μετατροπή ολόκληρων νοσοκομείων σε νοσοκομεία αποκλειστικά COVID, έσπρωξε κόσμο στα ιδιωτικά μαγαζιά που θησαύρισαν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν.

ΥΓ1. Οταν κατασκευάζονταν οι 12 κλίνες ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, διαφημίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον Μαρινάκη ως κλίνες ΜΕΘ COVID. Τελικά, δεν χρησιμοποιούνται για COVID ασθενείς, γιατί ο χώρος που κατασκευάστηκαν είναι δίπλα από το χώρο που είναι εγκατεστημένες οι 8 κλίνες ΜΕΘ NON COVID και έχουν κοινό αερισμό. Ετσι, το νοσοκομείο της Νίκαιας, ένα από τα μεγαλύτερα της Αττικής, έχει μεν θαλάμους για περιστατικά COVID, αλλά έμεινε χωρίς ΜΕΘ COVID!

ΥΓ2. Στις 8 Φλεβάρη δημοσιεύσαμε ανάλυση με τίτλο: Πωςο ΕΟΔΥ «μαϊουδίζει» τα κρούσματα με κυβερνητική εντολή. Η αποκάλυψή μας σχετιζόταν με την ανάλυση των λυμάτων στη Θεσσαλονίκη. Εδώ θα προσθέσουμε ότι το «μαϊμούδισμα» των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των εισαγωγών ασθενών που νόσησαν από Covid-19. Συγκεκριμένα, το δεκαήμερο 31 Γενάρη με 9 Φλεβάρη του 2022 οι εισαγωγές -με βάση τον ΕΟΔΥ- ανήλθαν σε 4.624. Εκτιμούμε ότι είναι περισσότερες, γιατί σύμφωνα με πληροφορίες μας στέλνουν τους ελαφρώς νοσούντες από νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 σε μικρότερα νοσοκομεία, για να αδειάζουν θέσεις σε απλές κλίνες COVID.

ΥΓ3. Ο πατέρας Πλεύρης, ο πατριάρχης του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού, μετά την υπουργοποίηση του γιου του έσπευσε να χαρακτηρίσει τον Μητσοτάκη ηγέτη! Επειδή έχει θητεύσει στον γκεμπελισμό, δηλαδή την εθνικοσοσιαλιστική τακτική στον τομέα της προπαγάνδας («όσο μεγαλύτερο είναι το ψέμα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να γίνει πιστευτό»), αναρωτιόμαστε αν είχε κάποια ανάμιξη –ως άτυπος σύμβουλος- στην κατασκευή του βίντεο της αισχρής προπαγάνδας.

 







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια