Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στερεά: Εκπαιδεύτηκαν στην κατάβαση φαραγγιών (ΒΙΝΤΕΟ)


Το πιστοποιημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα C.R.1 (Canyoning Rescue 1) της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, υλοποιήθηκε στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Η θεωρητική εκπαίδευση και η πρακτική εξάσκηση πραγματοποιήθηκε εντός των εγκαταστάσεων της 7ης Ε.Μ.Α.Κ. και στη συνέχεια στο πεδίο, σε φαράγγια (Κάκαβος, Μέγα Ρέμα Κνιμήδας, Ροδοκάλου) με διαβαθμισμένη δυσκολία, κατάλληλα οργανωμένα και εξοπλισμένα.

Την εκπαίδευση παρακολούθησαν είκοσι τέσσερα (24) στελέχη των Ο.Ο.Ε.Δ. των Ε.Μ.Α.Κ. της Επικράτειας. Το πρόγραμμα αφορούσε θεωρητικές και τεχνικές γνώσεις, κανόνες ασφάλειας που διέπουν την συγκεκριμένη δραστηριότητα με σκοπό οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν την ικανότητα της αυτόνομης κίνησης με την χρήση ατομικού εξοπλισμού, αλλά και ομαδική κίνηση σε φαράγγι με παρουσία νερού, έντονο ανάγλυφο, πολλά φυσικά εμπόδια και συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας και σκότους.

Το πρόγραμμα υλοποίησαν οι πιστοποιημένοι από την Πυροσβεστική Ακαδημία εκπαιδευτές: Πυρονόμος Δημητρόπουλος Ελευθέριος, Πυρονόμος Χαλκιαδάκης Αντώνιος, Πυρονόμος Χατζηγιάννης Άγγελος και Αρχιπυροσβέστης Παυλάκης Γεώργιος.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια