Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι Ειδικοί Φρουροί Κρήτης για την επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος.


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Σε λίγες ημέρες κλείνουν έντεκα χρόνια από την ημέρα που ο Γιάννης Ευαγγελινέλης και ο Γεώργιος Σκυλογιάννης, οι συνάδελφοί μας, δύο παιδιά 22 και 23 χρόνων αντίστοιχα, άφησαν στο καθήκον, την τελευταία τους πνοή, ακολουθώντας πιστά τις εντολές και τις οδηγίες της Υπηρεσίας.

 

Στη συμβολή των οδών Περικλέους και Νικολαΐδη, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, η ζωή τους κόπηκε άκαιρα και άδικα από τα πυρά των Καλάσνικοφ των επικίνδυνων, κακοποιών που τους έστησαν καρτέρι, μετά από σχεδόν 20 χιλιομέτρων παρακολούθηση, σύμφωνα πάντα με τις εντολές του Κέντρου, η οποία ξεκίνησε από το Μενίδι, μετά από σήμα που δόθηκε για διαπραχθείσα ληστεία.

 

Διαπραχθείσα ληστεία με Καλάσνικοφ και άλλα όπλα και διαφυγή των ληστών με όχημα τζιπ μεγάλου κυβισμού, με συγκεκριμένες πινακίδες, το οποίο είχε απασχολήσει και τις προηγούμενες ημέρες την έννομη τάξη. Πίσω από το όχημα αυτό στάλθηκαν σταδιακά μεγάλες σε αριθμό ομάδες της ΔΙ.ΑΣ., σύμφωνα με όσους συναδέλφους τα έζησαν και από θαύμα σώθηκαν, έφθασε να ακολουθεί το όχημα ολόκληρη η βάρδια 13:00-19:00 της Δυτικής Αττικής και άρχισε να εμπλέκεται και εκείνη του Πειραιά. Οι εντολές ήταν να παρακολουθούν, χωρίς σήμα Β και Γ και να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.

 

 

Είμαστε μάχιμοι Αστυνομικοί, και ακούγοντας μόνο τα παραπάνω, μας είναι αρκετό να κατανοήσουμε πως οδηγήθηκαν στο θάνατο οι συνάδελφοί μας.

Για το θάνατο των συναδέλφων μας και τον τραυματισμό των υπολοίπων ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ και ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ περί ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ! Άλλωστε αυτή την επικινδυνότητα, μας την έχει αρνηθεί επανειλημμένως η Ελληνική Πολιτεία! Η επικινδυνότητα ενός επαγγέλματος είτε θεσμοθετείται και υφίσταται, είτε δεν έχει νομοθετηθεί και δεν υφίσταται για να γίνει επίκλησή της από αρμόδια όργανα της Πολιτείας. Επικινδυνότητα, κατά βούληση, ανάλογα με το συμφέρον όποιου την επικαλείται δε συναντάται παγκοσμίως!

Όπως πουθενά παγκοσμίως, συναντάται, να ακολουθεί όχημα με βαριά οπλισμένους σκληρούς κακοποιούς, ολόκληρη η βάρδια σώματος δικυκλιστών, χωρίς ανάμεσα τους να μεσολαβεί περιπολικό, για να λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας των χωρίς οποιασδήποτε άλλης προστασίας αναβατών. Αναβατών μάλιστα που δε φέρουν εξοπλισμό (κράνη και αλεξίσφαιρα) ικανό να αποκρούσουν τη δύναμη πυρός των πολεμικών τoυφεκίων, τύπου Καλάσνικοφ. Κανένα μέτρο αυτοπροστασίας δεν μπορεί να ληφθεί από τους αναβάτες στις μηχανές όταν απέναντί τους έχουν Καλάσνικοφ! Καμία παρακολούθηση δεν μπορεί να μείνει χωρίς να γίνει αντιληπτή από τους κακοποιούς, όταν αυτή πραγματοποιείται από τόσο μεγάλο αριθμό δικύκλων να συμμετέχουν και να ακολουθούν το όχημα που απασχολεί.

 

 

Για όλα αυτά, ένα είναι το βέβαιο, η ευθύνη δεν μπορεί να αποδοθεί σε επικαλούμενη επικινδυνότητα τους επαγγέλματος.

 

Για τους νεκρούς συναδέλφους μας, της 1ης Μαρτίου 2011, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, ας αναζητηθούν οι ευθύνες σε εκείνους που αρμόζει και όχι να προβάλλονται για να μην αναληφθούν αυτές, ισχυρισμοί του τύπου ότι «τα αρμόδια για το συντονισμό της επιχείρησης όργανα είχαν, όχι μόνο τη δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση να χρησιμοποιήσουν μέσα στα διαγραφόμενα από το νόμο πλαίσια, όλες τις υπηρεσίες και το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ., κατ’ ελεύθερη εκτίμηση, όπως και έπραξαν. Επομένως, εφόσον δεν υπερέβησαν τα άκρα όρια της διακριτικής τους ευχέρειας….» για όλα προβάλλεται να ευθύνεται η επικινδυνότητα του αστυνομικού επαγγέλματος.

 

 

Για το Δ.Σ.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια