Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ληστείες σε σπίτια ετοίμαζαν οι «πορτοφολάδες» του κέντρου: Αποκαλυπτικές συνομιλίες


Τα επικίνδυνα σχέδια της συμμορίας των «πορτοφολάδων» που ετοίμαζαν ακόμα και ένοπλες εισβολές σε σπίτια, αποκαλύπτουν οι τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ των μελών της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι αστυνομικοί, που παρακολουθούσαν τα τηλέφωνά τους, διαπίστωσαν ότι κάποιοι από αυτούς ετοίμαζαν να αναβαθμίσουν τη δράση τους, με ληστείες σε σπίτια και μάλιστα στα νότια προάστια.

Στο σχέδιο που είχαν καταστρώσει ακούγονται δυο κακοποιοί να ετοιμάζουν την ληστεία και να έχουν μαζί τους και όπλο, για να ακινητοποιήσουν τους ενοίκους.

Μέχρι εκείνη την ώρα η συμμορία είχε γίνει μάστιγα, κλέβοντας πορτοφόλια και κινητά μέσα στο συνωστισμό των μέσων μαζικής μεταφοράς αλλά για κάποιους αυτό δεν ήταν αρκετό και στις τηλεφωνικές συνομιλίες αναφερουν για το σπίτι που θα λήστευαν ότι δεν γνωρίζουν ποσα άτομα θα είναι μέσα.

Α. Πρέπει να είμαστε και οι 3 ακριβώς εκεί. Γιατί δεν ξέρεις είναι δύο εκεί πρέπει να είμαστε και οι τρεις. Αυτό σκεφτόμουν.

Β. Θα έχει κόσμο μέσα ή όχι;Α ναι ρε αυτό σκέφτομαι αν είναι δύο ή τρία σχετικά με αυτό.

Α. Εσύ λες με πιάσιμο μέσα σωστά; Β έτσι είναι. Α καλά ρε αδερφέ καλά.

Β. Γι' αυτό σου λέω.

Σε άλλη, μάλιστα, τηλεφωνική συνομιλία καταγράφετε ένας από τους κακοποιούς να απευθύνεται σε άτομο της νύχτας, για να αγοράσει ένα όπλο, που θα χρειαστεί για τη ληστεία.

Κωδικοποιημένα το αναφέρει ως «σίδερο» ενώ τελικά δεν καταφέρνει να το προμηθευτεί από το συγκεκριμένο πρόσωπο καθώς έχει μόνο «δυο κομμάτια» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, και δεν τον εμπιστεύεται, γιατί δεν του είχε επιστρέψει ακόμη χρήματα που του χρωστούσε από άλλη παρόμοια δουλειά.

Α. Έλα αδερφέ.

Β. Αν έχεις τίποτα έτσι πιστεύω θα βρω τα λεφτά. Κι αν δεν τα βρω θα σου δώσω τα μισά. Θα μου τελειώσεις τη δουλειά αδερφέ; Θα με εξυπηρετήσεις;

Α, Τι αδερφέ;

Β. Το ξέρεις μόνος σου εσύ.

Α Απ' αυτό; Από αυτή τη συζήτηση;

Β. Τα μισά από τα λεφτά. Μπορείς δηλαδή να μου τα κάνεις 2.500 ευρώ; Α εσύ μου έχεις τα μισά από το πρώτο.

Β. Θα στα δώσω ρε αδερφέ τώρα περιμένω να κάνω μία δουλειά και όσα έχω θα στα δώσω αδερφέ μου. Και ένα 500άρικο και ένα 600άρικο. Δεν έχει πρόβλημα ο αδελφός σου από αυτά τα πράγματα. Εγώ δεν κοιτάω τα λεφτά, εγώ κοιτάω ποιος με σέβεται.

Β. Το ξέρω αδερφέ.

Α. Εγώ δεν κοιτάω τα λεφτά, δεν τα έχω δει τα λεφτά.

Β. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω αδερφέ. «Δύο κομμάτια» τα έχω για μένα. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Α. Εντάξει, σ' ευχαριστώ.

Β. Άμα θες κανα μαχαίρι να στο δώσω.

Α. Όχι δεν θέλω αδερφέ, δεν θέλω.

Β. «Σίδερο» δενσου δίνω πια...

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών που εξάρθρωσαν τη συγκεκριμένη συμμορία, συνεχίζουν την έρευνα για να διαπιστωσουν σε ποιες άλλες εγκληματικές πράξεις σχετίζονται και δεν αποκλείουν να βρεθούν μπροστά και σε νέα σχεδιαστής συμμορίας.

 

Μίνα Καραμήτρου


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια