Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θάνατοι σε γηροκομείο στα Χανιά: 22 ώρες απολογία και προφυλάκιση για ιδιοκτήτες και γιατρούς


Στις πέντε τα ξημερώματα, ύστερα από 22 ώρες, ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τις απολογίες των επτά συλληφθέντων για τους θανάτους στην ιδιωτική μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, στα Χανιά.

Ανακριτής και εισαγγελέας διέταξαν την προσωρινή κράτηση των δυο ιδιοκτητριών και των δυο γιατρών, ενώ άφησαν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους δυο νοσηλευτές και τον διοικητικό υπάλληλο της μονάδας.

Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν έκαναν αποδεκτά τα αιτήματα για εξέταση μαρτύρων υπεράσπισης, ατόμων που φιλοξενούνται στη δομή, με τους συνηγόρους υπεράσπισης να τους κατηγορούν ότι προτίμησαν την ταχύτητα και όχι τη δικαιοσύνη.

 

Οι απολογίες των κατηγορουμένων ξεκίνησαν με εκείνες των δύο ιδιοκτητριών της μονάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, μητέρα και κόρη χαρακτήρισαν σκευωρία τις καταγγελίες, υποστήριξαν ότι πίσω από αυτές υπάρχουν οικονομικά κίνητρα, μίλησαν για ασαφές κατηγορητήριο, ενώ άφησαν αιχμές και για τις ιατροδικαστικές πραγματογνωμοσύνες.

Πολύωρη ήταν η απολογία του κατηγορουμένου ιατρού της μονάδας, ο οποίος όχι μόνο είχε υπογράψει τα πιστοποιητικά θανάτου των ηλικιωμένων, αλλά είχε και την ευθύνη για την υγεία όλων των φιλοξενούμενων στο γηροκομείο.
Λιγότερες ήταν οι ερωτήσεις του ανακριτή στους δύο νοσηλευτές και τον διοικητικό υπάλληλο.

Οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από την μία μετά τα μεσάνυχτα και στη συνέχεια για περισσότερες από 2 ώρες ανακριτής και εισαγγελέας συζητούσαν για το πόσοι και ποιοι πρέπει να κρατηθούν προσωρινά.

 






Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια