Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μοσχάτο: Αρχηγικό στέλεχος φατρίας της γεωργιανής μαφίας το θύμα - Ήταν γνωστός με το όνομα Shotiko


Μέλος της περιβόητης Γεωργιανής μαφίας, Vor V Zakone (κλέφτες εντός νόμου) και αρχηγικό στέλεχος της εγκληματικής φατρίας της πόλης Κουτάισι, ήταν ο 42χρονος άνδρας που δολοφονήθηκε στο Μοσχάτο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Το θύμα από τη Γεωργία, που ήταν γνωστός στις τάξεις της μαφίας με το όνομα Shotiko, μπορεί να μην είχε απασχολήσει τις Ελληνικές αρχές, όπως αποδείχθηκε όμως, έκρυβε καλά το "αμαρτωλό" του παρελθόν, όσο καιρό έμενε στη χώρα μας. Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στα πλαίσια αιματηρής διαμάχης μεταξύ Γεωργιανών κλεφτών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, βλέπουν πίσω από τη μαφιόζικη εκτέλεση οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που αναζητούν, τον ηθικό, αλλά και τον φυσικό αυτουργό.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων prime crime, το οποίο αναφέρεται εκτενώς στην υπόθεση, πιθανό κίνητρο για την δολοφονία του Shotiko, είναι η διαμάχη που είχε τα τελευταία χρόνια ο 42χρονος, με έτερο αρχηγικό μέλος Γεωργιανής φατρίας, για... λόγους τιμής. Οι διαφορές τους, είχαν μεταφερθεί στην Ελλάδα όπου δραστηριοποιούνται δεκάδες Vor V Zakone και όπως φαίνεται είναι χωρισμένοι σε αντίπαλα στρατοπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρόσφατο παρελθόν, με σκοπό να περιορίσουν την εν εξελίξει διαμάχη, οι κλέφτες του Κουτάισι οργάνωναν συναντήσεις, που όμως τελικά αποδείχθηκαν άκαρπες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, συνεχίζουν να συγκεντρώνουν βιντεοληπτικό υλικό από δρόμους που βρίσκονται κοντά στο σημείο της δολοφονίας, προσπαθώντας να εξακριβώσουν την πορεία των δραστών. Παράλληλα αναμένουν τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων, για να διαπιστωθεί εάν το όπλο των 7,65 χιλιοστών ήταν καθαρό ή είχε χρησιμοποιηθεί σε κάποια άλλη εγκληματική ενέργεια. Μέχρι στιγμής οι καταθέσεις της συντρόφου του 42χρονου, δεν έχουν δώσει κάποια απάντηση στις αρχές για τις δραστηριότητες του θύματος στην Ελλάδα, με τις έρευνες να στρέφονται στο παρελθόν του, πριν καταλήξει στην χώρα μας.

 

Παναγιώτης Σπυρόπουλος




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια